Paris Fashion Week S/S 2015: Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για την επόμενη άνοιξη (part 1)!

Η περίοδος των εβδομάδων μόδας ολοκληρώθηκε μαζί με τα shows που καθορίζουν το στιλ της επόμενης καλοκαιρινής σεζόν. Και μπορεί αυτή την περίοδο εμείς να αρχίζουμε να κάνουμε update στην φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα γιατί όμως να μην είμαστε ενημερωμένες για το τι θα φορεθεί το επόμενο καλοκαίρι;

Στο Παρίσι λοιπόν, οι οίκοι παρουσίασαν τα fashion trends για την επόμενη σεζόν και εμείς με τη σειρά μας σου παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος των catwalks και τις προτάσεις των μεγαλύτερων σχεδιαστών!


DRIES VAN NOTEN

///
Γνωστός για τα prints και τα κλωστοϋφαντουργικά μείγματα, ο Βέλγος σχεδιαστής Dries Van Noten για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015 παρουσίασε μια bohemian συλλογή -που ταίριαζε τέλεια στην αισθητική του. Τα μοντέλα περπάτησαν στα catwalks καλυμμένα με μαλακά και ελαφριά layers, με ονειρικά patterns σε πλούσια χρώματα, όπως το navy blue, το δαμασκηνί και το χάλκινο.

BALENCIAGA
///
Για την άνοιξη-καλοκαίρι 2015, ο Alexander Wang συνέχισε από το σημείο που σταμάτησε το χειμώνα με μια συλλογή με sporty στοιχεία που απέτισε φόρο τιμής στο DNA του οίκου εμπλουτίζοντας τα με διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα tops και τα φορέματα ήταν διακοσμημένα με κρύσταλλα, ενώ τα sporty shapes ήταν ξεκάθαρα στα coctail φορέματα κοκτέιλ ή τα tops σε συνδυασμό με τα κοντά σορτς. Η παλέτα χρωμάτων της σεζόν διατηρείται απλή με λευκό, μαύρο, nude και το χρώμα της λεβάντας.

BALMAIN
///
Ενώ την περασμένη σεζόν o καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain, Olivier Rousteing, παρουσίασε μια συλλογή με military επιρροές, η συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2015 είχε να κάνει με τις γραμμές, τις ρίγες και τα πλέγματα, σε μια παλέτα χρωμάτων από μαύρο και άσπρο με πινελιές από κόκκινο, κίτρινο και saphire blue που κάλυπταν τα body-con φορέματα και τις loose jumpsuits.

LANVIN
///
Γιορτάζοντας την 125η επέτειο του brand, o καλλιτεχνικός διευθυντής του Lanvin, Alber Elbaz δημιούργησε μια συλλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015, που τίμησε όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και την κληρονομιά του oίκου. Τα φορέσιμα αλλά πολυτελή και κομψά ρούχα έχουνι γίνει η βάση του Lanvin υπό τη θητεία του Elbaz του, και αυτή τη σεζόν δεν ήταν εξαίρεση. Από τα φορέματα μέχρι τα πλούσια μπροκάρ και στολισμένα σακάκια, όλα τα looks ήταν luxurious αλλά κατάλληλα για μια γυναίκα να τα φορέσει στην καθημερινή ζωή της.

ISABEL MARANT
///
Από τα abstract prints μέχρι τα ρούχα διακοσμημένα με φτερά, η tribal επιρροή ήταν εμφανής σε όλα τα looks της ανοιξιάτικης συλλογής της Isabel Marant. τα μήκη για την άνοιξη είναι κοντά, αποπνέοντας μια σέξι και δροσερή διάθεση. Αν οι κοντές φούστες δεν είναι όμως η αδυναμία σου, υπήρχαν και cropped παντελόνια πάνω από τον αστράγαλο με στοιχεία από βελονάκι. Ολοκληρώντας το look, η γυναίκα Marant φορούσε φλατ σανδάλια για κάθε της στιγμή.

CHRISTIAN DIOR
///
Ο Raf Simons για την άνοιξη του 2015 βρέθηκε εμπνευσμένος από την ιδέα του μoντερνισμού μέσα από ένα ιστορικό πλαίσιο. Ενώ η couture συλλογή του ήταν εμπνευσμένη από τη στολή του αστροναύτη, η άνοιξη ορίζεται από τη νεωτερικότητα σε σχέδια επηρεασμένα από την ενδυμασία του δικαστηρίου του 18ου αιώνα, με μακριά παλτό, boyish βερμούδες πάνω από το γόνατο και nightgown φορέματα.

JEAN PAUL GAULTIER
///
Αποχαιρετώντας το ready-to-wear, o Jean Paul Gaultier παρουσίασε μια συλλογή από επεξεργασμένες εκδόσεις των μεγαλύτερων επιτυχιών του: όπως τα 80s-inspired corset looks του, τα κοστούμια (πολλές φορές με το μισό μόνο σακάκι) και τολμηρές πολύχρωμε ρίγες. Ο Gaultier είπε πως εγκαταλείπει τη ready-to-wear σειρά του για να επικεντρωθεί στο άρωμα και την haute couture συλλογή του, αλλά με σχεδόν σαράντα χρόνια στα runways, είναι βέβαιο ότι θα γίνει αισθητή η απουσία του.

GIVENCHY
///
Ο Riccardo Tisci, για τον οίκο Givenchy, παρουσίασε μια ολόκληρη συλλογή σε λευκό και μαύρο την άνοιξη-καλοκαίρι 2015. Εκτός όμως από την παλέτα χρωμάτων, η συλλογή είχε σαν θέμα τους κορσέδες οι οποίοι επαναλαμβάνονταν σε όλα τα looks-από τα cropped jackets διακοσμημέναμε τρουκς μέχρι και τα φορέματα.

ISABEL MARANT
///
Το απαλό, χαλαρό attitude της γυναίκας Chloe απέκτησε bohemian chic και folklore επιρροές. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Clare Waight Keller διατήρησε τις εύκολες, και καθαρές γραμμές του σε ένα χρωματικό μείγμα από παστέλ χρώματα, navy blue και μουσταρδί ενώ δεν έλλειψαν και τα denim looks.

CELINE
///
Ενώ η περασμένη σεζόν ήταν μια ωδή στην μακρiά πλεκτά, για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015 η συλλογή της Celine,είναι εμπνευσμένη από την αισθητική στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Οι γραμμές είναι χαλαρές ενώ για πρώτη φορά η συλλογή περιλαμβάνει και floral prints. H γυναίκα Celine ολοκληρώνει τα looks της με γόβες με χοντρά τακούνια ή flats και σε οβάλ σχήμα δερμάτινες τσάντες.

Read More

And More