ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ: Όλα όσα είδαμε στην πιο ακριβή πλευρά της μόδας…

H Εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού ολοκληρώθηκε χθες, πράγμα που σημαίνει σωρούς από τούλι, πολυτελείς διακοσμητικές λεπτομέρειες και πολλές δημιουργίες έτοιμες να φορεθούν στo red carpet. Αν υπήρχε μια τάση αυτή τη σεζόν, ήταν το ότι οι σχεδιαστές φαίνεται να επικεντρώθηκαν στη δημιουργία ρούχων που μπορούν να φορεθούν και όχι στο να παρουσιάσουν ημι-φορέσιμα έργα τέχνης.

Κάτι sexy, κάτι ρομαντικό, κάτι για κάθε γούστο υπήρχε στις πασαρέλες του Παρισιού αυτή τη σεζόν. Aς δούμε όμως πιο αναλυτικά τι παρουσίασε ο κάθε οίκος ξεχωριστά…

CHANEL

Ο Karl Lagerfeld στην couture συλλογή της Chanel για την άνοιξη, παρουσίασε τη δική του εκδοχή του Κήπου της Εδέμ: κηπουροί κρατούσανε ποτιστήρια με το μονόγραμμα Cs, μηχανικά λουλούδια ζωντάνεψαν και υπέροχα φορέματα στολισμένα με λουλούδια έκαναν την εμφάνισή τους στο catwalk. Το κλασικό Chanel ταγέρ εμπλουτίστηκε με κρόσσια ενώ άλλες φορές η κλασική tweed φούστα συνδυάστηκε με crop-top.

DIOR

O Raf Simons ήταν ξεκάθαρα σε παιχνιδιάρικη διάθεση όταν σχεδίαζε την Christian Dior Spring 2015 couture συλλογή.Ολόσωμες φόρμες που αργότερα έδωσαν τη θέση τους σε fullskirts και μπούστα κεντημένα με παγιέτες. Ο ρομαντισμός της δεκαετίας του ’50 εκπροσωπήθηκε σε ογκώδη φορέματα, ενώ η δεκαετία του ’60 είχε επίσης τη στιγμή της …όπως κι εκείνη του ’70.

VALENTINO

Κομψά φορέματα με απόλυτη λεπτομέρεια και σε ρομαντικό ύφος, αλλά και πιο έντονα κεντημένα κομμάτι σε μια παλέτα χρωμάτων από φυσικές αποχρώσεις σε συνδυασμό με βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, του navy blue και του χρυσού συνθέτουν την γκαρνταρόμπα της γυναίκας Valentino για την άνοιξη του 2015.

ATELIER VERSACE

Για όσες μπορεί να το έχουν ξεχάσει, η Donatella Versace ήθελε να υπενθυμίσει το πόσο υπέροχο είναι να είσαι γυναίκα. Τα σχέδιά της ήταν εφαρμοστά, τολμηρά και sexy με σπίθες του κόκκινου, του μπλε και του λευκού, αν και τα μαύρα looks ήταν σαφώς εκείνα που ξεχώρισαν στο show.

ELIE SAAB

Για τη συλλογή υψηλής ραπτικής του για την άνοιξη-καλοκαίρι 2015, ο Λιβανέζος σχεδιαστής Elie Saab εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία στη Βηρυτό. Αντλώντας επιρροές από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ο σχεδιαστής μοιράστηκε το όραμά του με καμπύλα περιγράμματα, μετάξι τυπωμένο με τουλίπες και μια ονειρική χρωματική παλέτα του dusty pink, του γαλάζιου και των μεταλλικών αποχρώσεων.

GIAMBATTISTA VALLI

Γεννημένη από μια φανταστική συνεργασία μεταξύ της Coco Chanel και της Janis Joplin, η συλλογή υψηλής ραπτικής του Giambattista Valli περιλάμβανε ογκώδεις φούστες και βικτοριανά κολάρα, μεταξωτά παντελόνια και άφθονο τούλι. Η Coco ήταν παρούσα στα ασπρόμαυρα looks και τα δομημένα jackets, ενώ οι επιρροές της Joplin παρατηρήθηκαν σta floral φορέματα και τα προσαρμοσμένα παντελόνια.

ARMANI PRIVE

Η συλλογή υψηλής ραπτικής του Giorgio Armani ήταν εμπνευσμένη από το μπαμπού: Το μοτίβο ήταν παρόν σε όλη τη συλλογή, σε σύνολα με παντελόνι, Οbi ζώνες, κιμονό μανίκια και υπέροχα φορέματα.

JEAN PAUL GAULTIER

O Jean Paul Gaultier στην couture συλλογή του για την άνοιξη του ’15 φαίνεται πως διασκέδασε τόσο παίζοντας με τις ασυμμετρίες και τη ραπτική όσο και με τα χρώματα και τα υλικά. Το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από το σχεδιαστή, αλλά λίγα shows έχουν τόσο fun όσο αυτά του Jean Paul Gaultier.

Read More

And More