ASIAN: Ένα από τα ισχυρότερα trends της νέας σεζόν και πως να το φορέσεις…

H Aσία πάντα υπήρχε ενεργά στο κομμάτι της μόδας άλλοτε με επιρροές στις τάσεις και την γραμμή των ρούχων κι άλλοτε με πωλήσεις που εκτοξεύουν τα κέρδη του κάθε οίκου στην εκεί αγορά. Οι εποχές άλλαξαν και σίγουρα οι οίκοι μόδας τίμησαν με πολλούς τρόπους την ασιατική αγορά με εκθέσεις αφιερωμένες στην ιστορία τους, με φωτογραφίσεις που εμπεριείχαν μοντέλα με ασιατικά χαρακτηριστικά και με πολλές boutique. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν τα λατρεμένα kimonos να επανέλθουν στην μόδα και μαζί τους να φέρουν λουλούδια, φίδια και δράκους.

Η μόδα της Άνοιξης θέλει να επιλέγεις τις Ασιατικές γραμμές στα ρούχα σου και να μεταμορφώνεσαι σε σύγχρονη γκέισα με τους μεγαλύτερους και τους πιο ισχυρούς οίκους να επιβάλλουν την νέα τάση.

/
Από αριστερά: Dries Van Noten, Etro, Etro

Συνήθως όταν ακούμε για ασιατικές επιρροές στα ρούχα κάνουμε εικόνα από στενά kimonos φορέματα, kimonos με μεγάλα μανίκια που φοράμε επάνω από μπλούζες αλλά και μακριές ρόμπες που ηρωίδες από ταινίες που υποδύονται τις “πλούσιες και αδίστακτες” επιλέγουν να φορέσουν στο σπίτι. Η φετινή μόδα φέρνει και τις τρεις αυτές γραμμές και σου προτείνει να τις επιλέξεις για τις εξόδους σου.

TIP: Απόφυγε με κάθε τρόπο να φορέσεις φόρεμα σε ασιατική γραμμή σε εστιατόριο που σερβίρει τέτοιο φαγητό!

TIP: Αντικατέστησε τη ζώνη στη μέση σου με μία μονόχρωμη κορδέλα

/
Από αριστερά: Mugler, Prada, Rimondi

Τα λεπτά μικρά λουλουδάκια είναι ένα από τα πιο σημαντικά prints που καθορίζουν την asian διάσταση του ρούχου σου. Δεν χρειάζεται να ντυθείς σαν να φοράς παραδοσιακή στολή της χώρας αλλά να επιλέξεις φορέματα και ρούχα με διακριτικά prints όπως ακριβώς προτείνουν και οι οίκοι.

ΤΙP: Συνδύασε το μοδάτο φόρεμα σου με edgy παπούτσια ώστε να του δώσεις μία πιο sexy διάσταση.

TIP: Οι mini γραμμές είναι η πιο σωστή επιλογή!

TIP: Πρόσθεσε σε ένα απλό φόρεμα σου μία μεγάλη ζώνη και αμέσως θα το μεταμορφώσεις και θα τονίσεις τη μέση σου.

/
Από αριστερά: John Galliano, Emilio Pucci, Etro

Τα kimonos είναι απόλυτα chic αρκεί να επιλέξεις το σωστό για εσένα και το συνδυάσεις με τρόπο που δεν θα δίνει υπερβολικά αποτελέσματα. Επέλεξε τα prints που θα σου αρέσουν περισσότερο και συνδύασε το με μονόχρωμα παντελόνια αλλά και πάνω από δερμάτινες φούστες και παντελόνια. Ενώ αν είσαι πιο συντηρητική κράτησε την γραμμή του kimono και επέλεξε την μονοχρωμία.

TIP: Μην συνδυάσεις το kimono σου με παντελόνα σε ασιατική γραμμή με διαφορετικά prints.

ΤΙP: Aν θέλεις να συνδυάσεις το πάνω με το κάτω μέρος σου στο ίδιο print τότε το αποτέλεσμα θα μοιάσει με πιτζάμα και επιβάλλεται να φορέσεις πολύ ψηλά πέδιλα

TIP: Για αξεσουάρ προτίμησε κολιέ με εξωτικά στοιχεία, κοράλια, σχοινί, δέρμα, μεγάλα ξύλινα bangles, ή τεράστια σκουλαρίκια με στοιχεία ethnic.

/
Από αριστερά:Etro, Haider Ackermann, Damir Doma

Αν σου αρέσει η ιδέα αλλά δεν είσαι και φανατική οπαδός των prints ή σου προσθέτουν πόντους η λύση είναι μία. Επιλέγεις την μονοχρωμία σε total σύνολα προσθέτοντας μεγάλες ζώνες στη μέση και μαζεύοντας ψηλά τα μαλλιά σου.

TIP: Τα αγαπημένα μας κιμονό φοριούνται κοντά με καυτό σορτς για όσες μπορούν να το υποστηρίξουν

ΤΙP: Το ιδανικό ασιατικό φόρεμα με mao γιακά και midi μήκος είναι διαχρονικά sexy! Προτίμησε ένα μονόχρωμο για πιο safe αποτέλεσμα και ολοκλήρωσε σωστά το asian look σου με ένα sexy pony tail.

TIP: Αν θέλεις να κάνεις το look με ρούχα που ήδη έχεις μπορείς αρκεί να προσέξεις τα μανίκια από το σακάκι σου να είναι σε ανοιχτή γραμμή.

Read More

And More