Πανωφόρια! Ποιες είναι οι γραμμές της νέας σεζόν; Τι θα φορεθεί και πως σύμφωνα με τις νέες τάσεις;

Ο καιρός σιγά σιγά κρυώνει και θέλω πάνω από όλα να είσαι προετοιμασμένη για τις νύχτες αλλά και τις ημέρες που θα χρειαστεί να ρίξεις κάτι επάνω σου. Τα πανωφόρια της φετινής σεζόν αλλάζουν, αποκτούν περισσότερο όγκο, γίνονται πιο φαρδιά κι αυτή η αίσθηση μεγάλης αγκαλιάς έρχεται αναμφισβήτητα να σε ζεστάνει.

Όταν η κουβέντα φτάνει στο τι στιλ πανωφόρι να επιλέξεις σαφέστατα το κλασικό παλτό είναι η πιο safe και κλασικά διαχρονική επιλογή για την γκαρνταρόμπα σου. Οι επιλογές πολλές όσον αφορά στο κόψιμο του παλτό που θα βάλεις. Το βασικό ζητούμενο να σε κολακεύει γιατί σημείωσε πως αυτό θα είναι η πρώτη σου εικόνα όταν κυκλοφορείς έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα, το χρώμα δεν μπορεί να απέχει πολύ από τις κλασικές αποχρώσεις. Ένα καμιλό, μαύρο, μπλε σκούρο, γκρι ή καφέ θα πρέπει να είναι οι πρώτες σκέψεις που θα περάσουν από το μυαλό σου κι από εκεί και πέρα αν ήδη έχεις μία από αυτές και θέλεις απλά να παίξεις, τα παστέλ χρώματα είναι μία πολύ in fashion επιλογή.


Από αριστερά: Alexander McQueen, Blumarine, Gareth Pugh

Μπορεί τα κλασικά πανωφόρια να είναι η πιο κομψή επιλογή αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της φετινής σεζόν. Μεγάλα φουντωτά παλτό από φτερά ή γούνα που με κάνουν να θέλω να φωνάξω από την τεράστια επιθυμία να έχω ένα στην ντουλάπα μου. Αν το βρεις έξω πάρτο και φόρεσε το από πολύ βραδινές εξόδους μέχρι και με τζιν γκρι, σταράκια και σκούφο. Ευτυχώς η αγορά τα διαθέτει και σε προσιτές τιμές.


Από αριστερά: Barbara Bui, Celine, Jil Sander

Tα παλτό φέτος έχουν μήκος και όταν λέω μήκος εννοώ αν όχι να ακουμπάει το πάτωμα να είναι λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλό σου. Είναι μία γραμμή ιδανική για τις πολύ ψηλές γυναίκες και αξίζει να επενδύσεις σε μία γήινη απόχρωση. Φόρεσέ την ακόμη και με τζιν σε βραδινή σου έξοδο ενώ αν σου αρέσει το κλασικό ντύσιμο αυτό είναι το πανωφόρι σου για φέτος. Σημείωσε πως το συγκεκριμένο είναι super chic και γούνινο.


Από αριστερά: Burberry, Tommy Hilfiger, Salvatore Ferragamo

H militaire γραμμή επηρεάζει και τα κλασικά πανωφόρια όχι τόσο στην απόχρωση όσο στο ύφος του παλτό σου. Πρόσεξε τους ώμους αλλά και τα κουμπιά που κοσμούν την όψη τους και θα δεις πόσο εύκολα μία τάση εποχιακή μπορεί να αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα.


Από αριστερά: Calvin Klein, Dior, Alberta Ferretti

Αν δεν σου αρέσει το μακρύ πανωφόρι ή αν δεν είσαι και τόσο ψηλή ώστε να σε κολακεύει τότε σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή είναι αυτή λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Το συγκεκριμένο στιλ εκτός από ευκολοφόρετο είναι και το πιο διαχρονικό κι αν κάτι μας ενδιαφέρει όταν επιλέγουμε παλτό είναι να μπορούμε να το φοράμε για πολλά χρόνια -μιας και κοστίζει. Επέλεξε ένα σε ίσια γραμμή και πρόσθεσε στη μέση του μία κομψή ζώνη που θα αναδείξει τις καμπύλες του σώματός σου. Κάτι τέτοιο μπορείς και πολύ εύκολα να προσαρμόσεις στο παλτό που ήδη έχεις και να το κάνεις να μοιάσει καινούριο.


Από αριστερά: Chanel, Celine, Comme de Garcons

Δεν μπορεί να παρακολουθείς τη μόδα και να μην έχεις ακούσει πως τα φαρδιά πανωφόρια τύπου κουβέρτα είναι το απόλυτο must wear της φετινής σεζόν. Οι μεγαλύτεροι οίκοι θέλουν να χάνεται ο σωματότυπός μας μέσα στο παλτό και να δίνει την αίσθηση της μεγάλης αγκαλιάς. Μία γραμμή που -δεν θα σου πω ψέματα- είναι εφήμερη και μπορείς να παίξεις χρωματικά μαζί της.


Από αριστερά: Ralph Lauren, Moncler Gamme Rouge, Dolce&Gabbana

To καρό γκρι κλασικό πανωφόρι που παραπέμπει σε καμπαρντίνα παραμένει και φέτος στην επικαιρότητα όπως άλλωστε κι όλα τα κλασικά χοντρά με πούπουλο μπουφάν που μας εξυπηρετούν στις πιο casual εμφανίσεις μας. Αν πάλι θέλεις να είσαι πρωτοποριακή τότε ναι τα παλτό με χρυσές λεπτομέρειες και έντονα μπαρόκ χαρακτήρα είναι μία από τις πιο στιλάτες επιλογές της αγοράς. Αν την προτιμήσεις, συνδύασε το πανωφόρι σε μονόχρωμα σύνολο αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Read More

And More