Μήπως δεν είναι αυθεντικές οι UGG σου; Μάθε πως να τις ξεχωρίζεις

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι UGG είναι οι αγαπημένες μας μπότες. Και των celebrities επίσης. Γιατί είναι στιλάτες, είναι ζεστές, είναι άνετες και πραγματικά ιδιαίτερες. Εκεί έξω όμως δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις τους, οι οποίες σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικά αυθεντικό.

Δες παρακάτω πως θα αναγνωρίσεις τις αυθεντικές UGG, ποια είναι τα σημεία πώλησης, τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που πέσεις θύμα “μαϊμούς”… Και μάθε, αν όντως αυτές οι προσφορές που συναντάς είναι όντως αληθινές!

Τι είναι τα προϊόντα-απομιμήσεις και γιατί πρέπει να καταπολεμηθούν:
Οι απομιμήσεις είναι προϊόντα που αντιγράφουν τα πρωτότυπα με στόχο την παραπλάνηση του καταναλωτή με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται ως αυθεντικά. Οι παραγωγοί των απομιμήσεων δεν πληρώνουν φόρους και πολλές φορές ούτε τους εργαζομένους τους. Είναι επίσης συχνό το φαινόμενο καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και των
ρυθμίσεων για την παιδική εργασία ή την προστασία του περιβάλλοντος, μιας και οι παραγωγοί αυτοί δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο. Όλα τα παραπάνω θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το εργατικό δυναμικό αλλά και το περιβάλλον, μιας και κανείς δεν γνωρίζει την ποιότητα των πρώτων υλών με τις οποίες κατασκευάζονται τα προϊόντα- απομιμήσεις. Η UGG® Australia έχει δεσμευθεί να προστατεύει τους καταναλωτές της από την πώληση προϊόντων που αντιγράφουν πιστά τα δικά της.

“ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ…?”
Με ποιους τρόπους προωθούνται και πωλούνται τα προϊόντα-απομιμήσεις της UGG®:
Διαδίκτυο:
Αν έχεις αναζητήσει στο διαδίκτυο μπότες, παπούτσια ή αξεσουάρ της UGG® θα έχεις ήδη αντιληφθεί τις χιλιάδες ιστοσελίδες που διαθέτουν προϊόντα-απομιμήσεις της μάρκας, προβάλλοντάς τα μέσω της χρήσηςφράσεων όπως «φθηνές UGG», «UGG σε τιμές ευκαιρίας» και «αγοράστε UGG με έκπτωση». Αυτές οι ιστοσελίδες συχνά περιέχουν την
λέξη UGG ακόμη και στην ηλεκτρονική διεύθυνσή τους. Πρόκειται για παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες μπορούν εύκολα να εξαπατήσουν τους καταναλωτές προωθώντας προϊόντα-απομιμήσεις, επομένως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Η UGG® Australia εφαρμόζει ειδικές μεθόδους και πρακτικές, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να εξασφαλίσουν ότι έχουν στην κατοχή τους ή πρόκειται να αγοράσουν αυθεντικά προϊόντα της εταιρείας και όχι απομιμήσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ UGG;
Αν επιλέγεις το διαδίκτυο για τις αγορές σου, σου προτείνουμε να πραγματοποιείς τις αγορές σου από το ακόλουθο δίκτυο των online εξουσιοδοτημένων συνεργατών της UGG® Australia στην Ελλάδα:

www.nak.gr

www.duomo.gr

www.chopine.gr

www.buldoza.gr

www.z-mall.gr

www.koolfly.com

Εάν εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη-ος μπορείς να κάνεις κλικ εδώ και συμπληρώνοντας την αμφισβητούμενη ιστοσελίδα μέσα στο σχετικό πεδίο να μάθεις αν είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της UGG Australia ή όχι.

Καταστήματα/υπαίθριες αγορές:
Τα προϊόντα-απομιμήσεις πωλούνται συχνά σε υπαίθριες αγορές ή ακόμη και από πλανόδιους πωλητές αναζητώντας ανυποψίαστους πελάτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν προϊόντα της μάρκας UGG®. Συνήθως οι απομιμήσεις είναι πολύ πιστά αντίγραφα και είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν πρόκειται για αυθεντικό ή μη προϊόν της UGG®. Η UGG Australia έχει φροντίσει ώστε να μπορούν οι λάτρεις της μάρκας να διαχωρίσουν τα αυθεντικά προϊόντα της με συγκεκριμένους τρόπους αλλά και με καθοδήγηση να πραγματοποιούν τις αγορές τους από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της.
Σου προτείνουμε να πραγματοποιείς τις αγορές σου από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της UGG® Australia στην Ελλάδα που μπορείς να βρείς εδώ.

Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της UGG® Australia πρέπει να φέρουν στα καταστήματά τους το παρακάτω αυτοκόλλητο:


ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η UGG Australia εφαρμόζει τις πιο εξελιγμένες μεθόδους προκειμένου να σε βοηθά να αναγνωρίσεις αν αγοράζεις ένα αυθεντικό προϊόν ή μία απομίμηση. Η UGG Australia, έχει προσθέσει, στα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν από το φθινόπωρο του 2013 και μετά, μία νέα ετικέτα ασφαλείας προκειμένου να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις αν το προϊόν που έχεις στα χέρια σου είναι αυθεντικό.

Κάθε αυθεντική μπότα ή παπούτσι της UGG Australia φέρει ραμμένες στο εσωτερικό της αριστερής μπότας ή του αριστερού παπουτσιού δύο ετικέτες. Η μία περιλαμβάνει τις πληροφορίες για το προϊόν και η άλλη είναι η ετικέτα αυθεντικότητας και φέρει μία ιριδίζουσα λωρίδα. Συχνά μπορεί το αυθεντικό ζευγάρι της UGG Australia να φέρει μαζί με την ετικέτα και ένα ιριδίζον αυτοκόλλητο αυθεντικότητας κολλημένο πάνω στο κουτί συσκευασίας του.
Αν δεν υπάρχει η δεύτερη ετικέτα με την ιριδίζουσα λωρίδα θα πρέπει να υπάρχει ένα αυτοκόλλητο αυθεντικότητας κάτω απ’ το αριστερό παπούτσι. Σε κάποιες περιπτώσεις βρεφικών ή παιδικών παπουτσιών το ιριδίζον αυτοκόλλητο αυθεντικότητας είναι κολλημένο πάνω στην κάρτα που βρίσκεται μέσα στο κουτί τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΑΝ ΟΙ UGG ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες προκειμένου να επιβεβαιώσεις την αυθεντικότητα της αγοράς σου:
Για τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν από το φθινόπωρο του 2010 μέχρι σήμερα:
Μπορείς να περιστρέψεις την ετικέτα κατά 90 μοίρες και να δεις αν τα σηματάκια του ήλιου αλλάζουν χρώμα από μαύρο σε άσπρο.

Για τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν από το φθινόπωρο του 2012 και μετά:
Οι ετικέτες αυθεντικότητας που χρησιμοποιεί η UGG Australia στα προϊόντα της από το φθινόπωρο του 2012 και μετά, μέσω του «κυλιόμενου» 3D εφέ που διαθέτουν, δίνουν την αίσθηση όταν τις περιστρέψει κάποιος ότι το λογότυπο της UGG κινείται πάνω από τα σηματάκια του ήλιου. Οι συγκεκριμένες ετικέτες/ αυτοκόλλητα φέρουν επίσης μία ιριδίζουσα λωρίδα, αλλά επειδή οι απομιμήσεις έχουν αντιγράψει ακόμη κι αυτό, η UGG πρόσθεσε και το «κυλιόμενο» 3D εφέ που περιγράφεται παραπάνω για να ενισχύσει την αυθεντικότητα των προϊόντων της.

Πως μπορείς να βοηθήσεις:
Δυστυχώς δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια της UGG Australia για την καταπολέμηση των απομιμήσεων και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει και οι ίδιοι οι λάτρεις της μάρκας να συνδράμουν σ’ αυτόν τον αγώνα. Αν πιστεύεις ότι επισκέφθηκες κάποια ιστοσελίδα με προϊόντα-απομιμήσεις της UGG ή ακόμη και αν έχεις ανησυχία ότι το προϊόν που κρατάς στα χέρια σου είναι απομίμηση, μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρεία στο ακόλουθο e-mail, προκειμένου να σου λυθούν όλες οι απορίες: counterfeit@uggaustralia.com (βασική προϋπόθεση το e-mail που θα στείλεις να είναι στα αγγλικά). Ο εντοπισμός των απομιμήσεων και η καταπολέμησή τους μέσω του νόμου θα βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό τους.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια links οργανισμών (κυβερνητικών και μη) που έχουν ως αντικείμενο την καταπολέμηση των απομιμήσεων και αν τα επισκεφθείς θα βρείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο αυτό:

www.wewear.org

www.fakesareneverinfashion.com

www.designsfauxreal.com

www.a-cg.org

www.adviceguide.org.uk

www.IPRCenter.gov/referral


Στις ακόλουθες φωτογραφίες θα δείς διάφορα κοινά σημεία στα οποία κάποιος μπορεί να εντοπίσει ότι πρόκειται για προϊόν- απομίμηση της UGG®. Να έχεις πάντοτε υπ’ όψιν σου ότι στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωρίσεις αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή μη. Οι παραγωγοί των απομιμήσεων αντιγράφουν τα πάντα, από την ιστοσελίδα και το λογότυπο μέχρι τα ίδια τα προϊόντα και τις περιγραφές τους. Αν δεν πραγματοποιείς τις αγορές σου από την επίσημη ιστοσελίδα της UGG® ή από κάποιον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της UGG Australia, να είσαι βέβαιος-η ότι το προϊόν που αγοράζεις είναι απομίμηση.

Για να δεις πως μπορείς να ξεχωρίσεις τις αυθεντικές UGG από τις απομιμήσεις κάνε κλικ εδώ

Read More

And More