Θα φύγεις τριήμερο; Σε βοηθάμε να φτιάξεις βαλίτσα χωρίς να κουβαλήσεις πάλι τα πάντα…

Έφτασε η ημερομηνία που με τόση στωικότητα περίμενες μετά τη λήξη των καλοκαιρινών σου διακοπών και δεν βλέπεις την ώρα να ετοιμάσεις το βαλιτσάκι σου και να ξεχυθείς στη φύση. Ο ενθουσιασμός πολύ μεγάλος που επιτέλους θα αλλάξεις παραστάσεις για λίγες μέρες αλλά συνήθως είναι ανάλογος του ενθουσιασμού που έχεις την ώρα που πακετάρεις! Αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο συν αφού συνήθως καταλήγεις με μία υπέρβαρη βαλίτσα γεμάτη άχρηστα ρούχα και αξεσουάρ.

Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα οι πιο βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάσαι είναι το πού, για πόσο και με ποιόν θα περάσεις τις ημέρες χαλάρωσής σου. Με άλλα λόγια την ώρα που ανοίγεις τη ντουλάπα και τα βγάζεις όλα έξω γιατί είσαι σίγουρη πως κάπου θα σου χρειαστούν θυμήσου: τόπο, χρόνο και με ποιόν.

Where?
Ο τόπος, δηλαδή το που πας, αμέσως ξεσκαρτάρει το πόσο πρακτικά πρέπει να είναι τα ρούχα που θα πάρεις μαζί σου. Δηλαδή αν έχεις προγραμματίσει να πας στο βουνό θα αποφύγεις να πάρεις γόβες και ρούχα που αποπνέουν glam. Αν πας με το αγόρι σου μπορείς να επιλέξεις πρακτικά μεν ρούχα χωρίς όμως να τους λείπει η θηλυκότητα, όπως τα μάλλινα φορέματα ή ακόμα και οι μακριές φούστες σε απλή γραμμή που αν τις συνδυάσεις με ένα πουλόβερ και ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση κάνουν έναν πολύ μοδάτο συνδυασμό.
Και ο χρόνος φυσικά ορίζει το πόσα σύνολα θα πάρεις μαζί σου.

Τα σοφά κορίτσια!
Μια πολύ σοφή κίνηση που κάνουν πολλές γυναίκες και τις θαυμάζω είναι να δημιουργήσουν από πριν τα σύνολα της κάθε μέρας. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις άφθονο χώρο στη βαλίτσα σου αλλά και πολύ χρόνο σκέψης. Αποφεύγεις το… “τι να φορέσω πάλι σήμερα”; Σου προτείνω να το κάνεις γιατί είναι ίσως η πιο πρακτική και σωστή λύση πακεταρίσματος. Αν όμως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο του “δεν έχω”, που πηγαίνεις δηλαδή κάπου και θέλεις να φορέσεις όλα τα ρούχα που δεν πήρες μαζί σου, τότε κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες “Όχι! Αυτή τη φορά μπορώ να πάρω μικρή αποσκευή”!
Η πρώτη φορά είναι δύσκολη. Μετά θα σου γίνει συνήθεια. Και μάλιστα αγαπημένη!

Σου δίνω λοιπόν μερικές πρακτικές λύσεις του τι να πάρεις μαζί σου έχοντας πάντα γνώμονα τον τόπο, το χρόνο και με ποιόν.

Tι χρειάζεσαι λοιπόν για 3 μέρες…

Παντελόνια

Dsquared

Επέλεξε παντελόνια που θα μπορείς να τα φορέσεις και στην πρωινή σου βόλτα αλλα και σε μια νυχτερινή εξόρμηση. Τα τζιν αλλά και τα μαύρα παντελόνια είναι η πιο σωστή επιλογή αφού μπορείς να τα φορέσεις όλες τις ώρες αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας. Προτείνω να σκεφτείς το ενδεχόμενο και του δερμάτινου παντελονιού σου. Μπορεί να φορεθεί το πρωί με κάτι casual από πάνω και φλατ παπούτσια -ακόμη και trainers- αλλά και το βράδυ με ένα πιο loose top.

TOP

Aπό αριστερά Celine και Ηermes

Το τι θα επιλέξεις να φορέσεις πάνω από το παντελόνι σου είναι ίσως αυτό που καθορίζει η τοποθεσία που θα βρίσκεσαι. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια βασική γκάμα ρούχων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες όπως είναι τα κομψά πουλόβερ που πλέον μπορείς να φορέσεις και πάνω από φούστες σου. Τα λευκά πουκάμισα είναι μία κλασική και πολύ κομψή επιλογή ειδικά για την πρωινή σου βόλτα όπως είναι και οι ζιβάγκο μπλούζες που φέτος είναι πολύ επίκαιρες.

Παπούτσια

Θα πάρεις μαζί σου οπωσδήποτε ένα ζευγάρι φλατ μπότες -το στιλ εξαρτάται από την αισθητική σου πχ. biker boots, γαλότσες ή απλές δερμάτινες. Θα συμβούλευα να ταξιδέψεις με αυτές ώστε να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο. Εάν το επιτρέπει ο καιρός πάρε μαζί σου κι ένα ζευγάρι trainers ώστε να τα φορέσεις αν ο καιρός είναι καλός μέσα στην ημέρα σου.

Φυσικά παίζει το ρόλο του το που θα πας και το πόσο ενεργή θα είναι η νυχτερινή σου δραστηριότητα στο αν θα πάρεις μαζί σου παπούτσια με ψηλό τακούνι. Αν το κάνεις θα πρότεινα να αποφύγεις οτιδήποτε με λεπτό τακούνι και να προτιμήσεις τα ankle boots ώστε και να σε ζεστάνουν το βράδυ που θα πέσει η θερμοκρασία αλλά και να σου δώσουν στιλ. Να θυμάσαι πως το να φορέσεις φλατ μπότες σε βραδινή σου έξοδο όταν βρίσκεσαι σε εκδρομική διάθεση δεν αποτελεί στιλιστικό λάθος.

Φόρεμα

Sonia Rykiel

Εάν θέλεις να φορέσεις ένα φόρεμα αφού σε αυτήν την εξόρμηση θα είσαι παρέα με το αγόρι σου τότε οι επιλογές σου μπορούν να κινηθούν στα πλεκτά και μάλλινα φορέματα που και θα αναδείξουν τη θηλυκή σου πλευρά και δεν θα φαίνονται υπερβολικά στο χώρο.

Φούστα

Aπό αριστερά Isabel Marant και Paul & Joe

Αν θέλεις να φορέσεις φούστα επέλεξε μια maxi φούστα σε απλή γραμμή που θα μπορέσεις να τη συνδυάσεις και με το πουλόβερ σου. Αυτό το σύνολο φοριέται και το βράδυ με τα μποτάκια σου αλλά και σε μια πρωινή σου βόλτα. Αυτόματα συνδυάζεις τη ζεστασιά με το fashion statement. Kαι δεν κρυώνεις και δεν χάνεις λεπτό το στιλ σου!

Πανωφόρι

Aπό αριστερά Βlugirl και Fendi

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσεις το πανοφώρι σου! Πάρε μαζί σου αυτό που ταιριάζει με τα περισσότερα από τα ρούχα σου ώστε να γλιτώσεις χώρο. Αν θέλεις να πάρεις παραπάνω από ένα τότε φρόντισε το πιο χοντρό και βαρύ να το φορέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ώστε να γλιτώσεις τα πολλά βάρη.

Read More

And More