“Δεν υπάρχουν κανόνες στη μόδα!”. Η Σοφία Καρβέλα μιλάει στο TLIFE!

H Σοφία Καρβέλα δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις στη χώρα μας αφού είναι αυτό που λέμε “γνωστή από κούνια”. Η Σοφία τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη μόδα, ζει στη Νέα Υόρκη, έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες στο χώρο, όπως αυτή στο πλευρό της Patricia Fields, ενώ πλέον έχει και τη δική της σειρά oνόματι SKar!

Δεν θα υπήρχε λοιπόν καλύτερος λόγος να αδράξω της ευκαιρίας και να επικοινωνήσω μαζί της ώστε να μάθω τα πάντα για τα SKar t-shirts, την άποψή της για τις Ελληνίδες και το ντύσιμο τους αλλά και να προσπαθήσω να δω μέσα από τις απαντήσεις της τι είναι και πως νιώθει εκείνη αυτό που ονομάζουμε μόδα.

Η Σοφία δέχτηκε την πρόσκληση και με τον δικό της τρόπο αποδεικνύει πως είναι αυτό που μπορεί να πίστευες για εκείνη: ένα άτομο ειλικρινές, cool, με χιούμορ και πάνω από όλα έντονη προσωπικότητα.


Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με το styling;
H αγάπη μου για τη μόδα, τα ρούχα! Και η ανάγκη να εκφράσω αυτά που θέλω να πω και να κάνω μέσα από τη μόδα. Πιστεύω πως μπορεί κανείς να πει πολλά μέσα από ένα χρώμα, ένα ύφασμα, μία στάμπα, ένα στίχο…

Δούλεψες για αρκετό χρονικό διάστημα στο πλευρό της Patricia Field. Τι έμαθες στο πλευρό της; Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιο styling tip που μπορεί να σου έμαθε;
Η Patricia δεν διδάσκει styling tips! Εάν έμαθα κάτι από την Pat είναι να είμαι οργανωμένη και να μην φοβάμαι να κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν υπάρχουν κανόνες στη μόδα!


Τα t-shirts SKar είναι ένα νέο επίτευγμα με ιδιαίτερα σκισίματα. Μίλησέ μου για τη δημιουργία της σειράς, από πού εμπνεύστηκε και πού απευθύνεται;
Τα Skar είναι πολύ απλά t-shirt που έχουν πάνω στιχάκια που μου κατέβηκαν στο μυαλό κάποιες πιο δύσκολες μέρες…Τα σκισίματα όπως έχω ξαναπεί τα έκανα γιατί τα βρίσκω όμορφα. Οτιδήποτε κατεστραμμένο με ελαττώματα μου αρέσει. Και η σειρά μου απευθύνεται σε όποιους τους αρέσουν οι ατέλειες και ίσως οι αταξίες.

Πως είναι ο σωστός τρόπος να φορέσεις ένα SKar; Δώσε μου μερικές ιδέες…
Τα Skar φοριούνται μαζί με αντρικά κοστούμια και κόκκινα τακούνια. Στο γυμναστήριο εάν θες να σε προσέξει ο γυμναστής. Στο κρεβάτι εάν δεν έχεις καθαρή πιτζάμα. Στην παραλία πάνω από το μαγιό.

Ποιό είναι το δικό σου αγαπημένο SKar κομμάτι; Πως το φοράς εσύ;

Το αγαπημένο μου Skar κομμάτι είναι ένα τεράστιο γκρι με μακριά μανίκια που γράφει: “Therapy showed me the light switch but I still haven’t payed my electricity bill”! Εγώ το φοράω με skinny jeans. Σπάνια φοράω κάτι άλλο!


Η Αθήνα, όπως όλες οι πρωτεύουσες, έχει το δικό της χαρακτήρα. Αν έπρεπε να ντυθείς ανάλογα με την πόλη που ζεις (στην περίπτωση μας η Αθήνα) τι στιλ θα έκανες;
Στην Αθήνα θα κρατούσα Hermes μαϊμού, γκρι ή άσπρη. Θα φορούσα κολάν με άρβυλα και από πάνω θα έβαζα ένα άσπρο τιραντάκι. Μαλλί θα το κρατούσα ίδιο – καστανό με πιο ξανθιές άκρες! Νύχι βαθύ κόκκινο και θα πήγαινα μπουζούκια με την παρέα. Θα κρατούσα ένα πακέτο Marlboro και κλειδιά αυτοκινήτου. Γυαλιά, Tom Ford!

Πως σου φαίνεται το στιλ των Ελληνίδων και τι πιστεύεις πως πρέπει να προσέξουν στην εμφάνισή τους;

Οι Ελληνίδες φαίνεται να χαίρονται τα ντυσίματά τους και την ομορφιά τους!

Aν χωρίσουμε τις γυναίκες σε δύο βασικούς σωματότυπους: αχλάδι – μήλο. Τι πρέπει να προσέχει ο κάθε τύπος όταν ντύνεται;
Δεν ξέρω από μήλα και αχλάδια! Δεν βλέπω τα σώματα ως φρούτα, ούτε σαν σχήματα. Έχω δουλέψει με over sized models τα οποία είναι απίστευτα sexy και πολύ πιο confident και όμορφες από τις top Victoria Secret βραζιλιάνες που έντυσα φέτος. Το παν είναι να αισθάνεσαι. Ό, τι αισθάνεσαι, ό, τι δηλώνεις… αυτό είσαι!

Έχεις επιμεληθεί το look από αρκετές επώνυμες όπως η Rihanna. Υπάρχει κάποια επώνυμη που να λειτουργεί ως μούσα σου;
Δεν έχω μούσα γιατί δεν είμαι καλλιτέχνης. Έχω μοντέλα που αγαπώ και μου αρέσει να ντύνω. Και ανθρώπους εκτός της μόδας που με εμπνέουν να ντύνω, όπως την Charlotte Gainsbourgh και την Tilda Swinton.

Υπάρχει κάποια Ελληνίδα της οποίας το styling θα σου άρεσε να επιμεληθείς;
Μου αρέσει πολύ η Σμαράγδα Καρύδη.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής μόδας και γιατί;

Αγαπημένος σχεδιαστής είναι ο Haider Ackerman και η Ann Demeulemeester. Moυ αρέσει πολύ το χάος που μπορεί να βρεθεί σε τάξη αν το χειριστείς σωστά.

Η Σοφία εκτός από τη δική της σειρά είναι fashion director σε αμερικάνικο περιοδικό και στη χώρα μας πριν από αρκετό καιρό είχαν δημοσιευθεί κάποια δικά της editorial κάνοντας λόγο πως η Σοφία Καρβέλα δουλεύει στην Αυστραλία!
“Το περιοδικό στο οποίο είμαι fashion director είναι το Lovecat magazine και είναι αμερικάνικο. Κλείνουμε έναν χρόνο συνεργασίας και είναι η αγάπη μου! Δεν έχω χρόνο να κάνω πολλά άλλα αξίζει να σου πω πως μόλις υπέγραψα με το agency The Wall Group και είμαι πολύ ευχαριστημένη”!

Φυσικά μιας που έπιασα τις ερωτήσεις περί δημοσιευμάτων δεν θα μπορούσα να μην την ρωτήσω και για εκείνα που την θέλουν να δημιουργεί σειρά από παιδικά ρούχα.
“Τα παιδικά ρούχα μου αρέσουν γιατί θέλω να ντύνω τον αδερφό μου που είναι ροκάς και κούκλος. Φυσικά θα μεγαλώσει και η όρεξη να κάνω παιδικά ρούχα δεν είναι τόσο έντονη… θα δούμε. Όπως είπα δεν έχω χρόνο για να ξεκινήσω τέτοια”.

Ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να κοιτάξω να έχω σταθερή δουλειά για να πληρώνω το ενοίκιό μου.



Υπάρχει κάτι που θα συμβούλευες τα κορίτσια και αγόρια που μπορεί να θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας;

Δεν έχω συμβουλές! What do I know? Ι’m simply trying to survive in this world as best and as happy as I can.

Που μπορούν να βρουν οι αναγνώστριες του TLIFE τα SKar t-shirts;
Tα t-shirt υπάρχουν στο www.rika53.com . Μπορούν όμως να στείλουν e mail στο sofia@skar.gr και να τους τα στείλω εγώ η ίδια.

Read More

And More