Mary Katrantzou! Η Ελληνίδα που κατάκτησε τον κόσμο της μόδας και οι επώνυμες που την προτιμούν…

Οι εβδομάδες μόδας διαδέχονται η μία την άλλη και πλησιάζουν στο τέλος. Υπάρχουν όμως κάποιες συλλογές που πραγματικά ξεχωρίζουν και αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω. Μία από αυτές είναι της Ελληνίδας Mary Katrantzou.

Παρουσίασε τη συλλογή της για την ερχόμενη σεζόν στο London Fashion Week και φέτος μοιάζει να κατάφερε να σπάσει το καλούπι των έντονων χρωμάτων που την καθιέρωσαν και να εστιάσει όλη της την προσοχή στο σχήμα και στη σιλουέτα των ρούχων. Έντονη γεωμετρία με αυστηρές γραμμές που κέρδισαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του απαιτητικού κόσμου της μόδας.

Τα χρώματα σκούρα, μουντά κι όπως η ίδια δήλωσε αυτός ήταν και ο σκοπός της, να εξελίξει τα σχέδια και να παγώσει για λίγο τα έντονα χρώματα στα ρούχα. Τα prints αυτή τη φορά είναι πιο σκοτεινά, παραπέμπουν σε σκηνικό από θρίλερ με το φως το φεγγαριού να φωτίζει ελάχιστα το μαύρο και γκρι χρώμα.

Η Mary είναι αναμφισβήτητα μία από τις new generation σχεδιάστριες μόδας που με την Ελληνική της καταγωγή μας κάνει περήφανους ανά τον κόσμο. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, ξεκίνησε τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τελικά κατέληξε – ευτυχώς για εμάς – στο Central Saint Martins όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Στο πλευρό της Sophia Kokosalaki πήρε εμπειρικές γνώσεις ενώ από την ημέρα που άνοιξε το show της αποφοίτησης της στο Central Saint Martins δεν σταμάτησε η δουλειά της να αναγνωρίζεται, να ξεχωρίζει και να βραβεύεται. To πρώτο της show το παρουσίασε το 2008 στο Λονδίνο. Η ίδια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Η λατρεία από τις celebrities…
Πολλές επώνυμες ξεχώρισαν και επέλεξαν δημιουργίες της νεαρής με το μεγάλο ταλέντο σχεδιάστριας και φόρεσαν σε δημόσιες εμφανίσεις τους ρούχα της κάνοντας το όνομα της Mary Katrantzou παγκοσμίως γνωστό.

H Keira Knightley επέλεξε φόρεμα που έφτανε μέχρι τη μέση της γάμπας και το συνδύασε με γήινες γόβες. Η Alexa Chung έμπλεξε τα prints συνδυάζοντας μία pencil φούστα με πουκάμισο με κοντό μανίκι ενώ η Solange Knowels φόρεσε πουκαμίσα μακριά ως φόρεμα με την υπογραφή της σχεδιάστριας.

Φαίνεται είναι οικογενειακή αγάπη η Mary Katrantzou αφού και η Beyonce επέλεξε φόρεμα της με peter pan γιακά. Η Blake Lively στη σειρά Gossip Girl εμφανίστηκε με δημιουργία της Mary Katrantzou ενώ η Sarah Jessica Parker σε πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της φόρεσε μακρύ φόρεμα παίζοντας με πολλά διαφορετικά prints.

H Rihanna έκανε για ακόμη μία φορά τη διαφορά επιλέγοντας ένα τοπ σε ασπρόμαυρη διχρωμία. Η Miranda Kerr που το στιλ της λατρεύεται από πολλές γυναίκες στον κόσμο φόρεσε pencil φόρεμα με print χαρτονόμισμα, στοιχείο που στόλισε όλη την ανοιξιάτικη συλλογή της σχεδιάστριας. Η Jessie J επέλεξε μακριά σε ίσια γραμμή δημιουργία για τα βραβεία MTV.

H Anna dello Russo…


H διάσημη στιλίστρια ήταν από τις πρώτες που πίστεψαν στο ταλέντο και την καινοτομία της Mary επιλέγοντας σε πολλές εμφανίσεις της φορέματα με την υπογραφή της.

“Όλες επιλέγουν και φοράνε τελείως διαφορετικά και μοναδικά τις δημιουργίες μου. Με κάνουν τόσο πολύ ευτυχισμένη” δηλώνει η ταλαντούχα δημιουργός.

Δες το βίντεο με την τελευταία collection που έδειξε…

Read More

And More