Η Αλέκα Καμηλά μιλάει στο TLIFE και μοιράζεται όλα τα fitness μυστικά της

Είναι καλλονή! Είναι από τις ωραιότερες γυναίκες που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση και με ένα σώμα που κάθε κορίτσι ονειρεύεται. Παντρεμένη με τον διάσημο μπασκετμπολίστα Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, μητέρα τριών παιδιών και φέτος παρουσιάστρια του “Όλα Παίζουν” στον Alpha μαζί με τον Γιώργο Λιανό, την Μπέττυ Μαγγίρα και την Κατερίνα Καινούριου.

Είναι από εκείνες τις γυναίκες που δεν περνούν απαρατήρητες. Πρώην αθλήτρια στο άλμα εις ύψος που όπως όλα δείχνουν της κληροδότησε έναν καλό μεταβολισμό και μπορεί να τρώει ό,τι θέλει χωρίς καταστροφικές συνέπειες. Θα καταλάβεις διαβάζοντας παρακάτω τι εννοώ.

Η Αλέκα Καμηλά μιλάει στο TLIFE για το διατροφικό της πρόγραμμα, για τη γυμναστική, για τον τρόπο που διατηρεί αυτό το φανταστικό σώμα…

Είστε μια γυναίκα που όσα χρόνια σας θυμόμαστε είστε ίδια. Το ίδιο αδύνατη, με το ίδιο υπέροχο σώμα. Πως το καταφέρνετε; Προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας;
Από παιδί ήμουνα πάντα πολύ αδύνατη. Δεν είχα ποτέ σοβαρές αυξομειώσεις βάρους, ούτε ως αθλήτρια ούτε ως μοντέλο, χωρίς να προσπαθώ ποτέ. Μόνο στις εγκυμοσύνες του έδωσα και κατάλαβε!!! Τώρα έχω το νου μου λίγο παραπάνω χωρίς να κρατάω σταθερό πρόγραμμα διατροφής. Με τα φεγγάρια μου είμαι.

Ποιο είναι ένα καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα; (Πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό-σνακ)
Το πρωί πίνω μόνο καφέ δυστυχώς. Δεν κατεβαίνει μπουκιά το πρωί. Μεσημέρι μια μερίδα φαγητού χορταστική (είμαι λάτρης του μαγειρευτού) και το βράδυ σαλάτα. Πριν κοιμηθώ όμως κάποιες φορές -όχι κάθε μέρα- τρώω πατατάκια τα οποία φροντίζω να κρύβω από τα παιδιά. Ειδικά μια καλή ταινία με πατατάκια είναι το καλύτερό μου.



Πως χάσατε τα κιλά από τις εγκυμοσύνες;

Στις εγκυμοσύνες μου πήρα πολλά κιλά. 20-25 στην κάθε μία. Μετά τις γέννες αγχωνόμουν πάντα πώς θα τα χάσω. Τελικά κατάλαβα ότι το άγχος για τα κιλά με παχαίνει. Και ισχύει αυτό σε πολλούς. Άφηνα λοιπόν ελεύθερο τον εαυτό μου και μου έπαιρνε κανένα χρόνο για να επανέρθω. Χωρίς άγχος! Ε… κυνηγάς και το προηγούμενο παιδί και συνέρχεσαι!

Ποια είναι η σχέση σας με τη γυμναστική; Γυμνάζεστε; Τι γυμναστική κάνετε; Κάθε πότε;

Γυμναστική περί ορέξεως… Τη μία λίγο μόνη μου, την άλλη πιλάτες, μετά πάλι μόνη ή με γυμναστή …και μετά βαρεμάρα. Όταν με πιάσει η μανία γυμνάζομαι κάθε μέρα. Τώρα νομίζω ότι αρχίζει να με πιάνει πάλι…

Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν μπορείτε να αντισταθείτε; Είστε του γλυκού ή του αλμυρού;
Δεν μπορώ να αντισταθώ στο καλό φαγητό. Δεν γίνεται. Τα γλυκά δεν τα αγαπώ καθόλου. Αλμυρό και πάλι αλμυρό!!!


Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;
Με την μαγειρική έχω μια σχέση μίσους και πάθους. Αυτή η καταναγκαστική, λόγω παιδιών με εκνευρίζει επειδή τα παιδιά συνήθως τρώνε τα ίδια και πάλι από την αρχή. Όταν πέσει στα χέρια μου όμως μια καλή συνταγή εκστασιάζομαι να τη φτιάξω. Όμως δεν την τρώνε τα παιδιά μου. Οπότε τα τρώω εγώ και σκάω!

Υπάρχει κάτι που δεν τρώτε ποτέ;

Δεν τρώω γλυκά. Δεν μου αρέσουν καθόλου. Η μόνη ζάχαρη που παίρνω είναι από τον καφέ μου που είναι πολύ γλυκός.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα κορίτσια που θέλουν να αδυνατίσουν;
Θα πρότεινα σε όσες θέλουν να χάσουν βάρος να μην αγχώνονται. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Είστε όλες υπέροχες. Όταν έχει καλή μέρα πάτε μια βολτίτσα μακρινή με τα πόδια. Όχι για γυμναστική προς Θεού!!! Έτσι για τον καθαρό αέρα. Κι όταν μαγειρεύετε μην τσιμπολογάτε! Όχι για να μην παχύνετε. Όχι προς Θεού!!! Για να μπορέσετε να απολαύσετε το πιάτο σας το μεσημέρι. Και μην το παραγεμίσετε, απλά για λόγους παρουσίασης. Και βάλτε δυνατά μουσική στο σπίτι και χορέψτε. Τα παιδιά στο σχολείο, ο άντρας στη δουλειά, χορέψτε ένα μισάωρο μόνη σας σαν να είστε στο dancing with the stars!!!!

Προσέχετε τη διατροφή των παιδιών σας και πώς;
Τα παιδιά μου προσπαθώ να τρώνε από όλα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κάνουν. Προσπαθώ όμως. Η διαμάχη μας βέβαια είναι για τα γλυκά και τις χαζομαρούλες. Όλα με μέτρο.

Έχετε αυτοέλεγχο μπροστά σε κάτι πολύ πολύ γευστικό ή παρασύρεστε εύκολα;

Αυτοέλεγχο σε αυτά που μου αρέσουν δεν έχω. Όταν πρόκειται για καλό φαγητό παρασύρομαι σχεδόν πάντα.

Ο σύζυγός σας είναι αθλητής. Τι μάθατε από εκείνον όσον αφορά στη διατροφή αλλά και στη γυμναστική;

Ο σύζυγός μου γυμνάζεται καθημερινά και προσέχει τη διατροφή του όταν χρειάζεται. Δεν έμαθα τίποτα δίπλα του!

Πείτε μας ένα μυστικό ομορφιάς που για εσάς είναι απαράβατος κανόνας…

Δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα μυστικό ομορφιάς αλλά το νερό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Πίνω συνεχώς. Επίσης βγάζω πάντα το μακιγιάζ όταν επιστρέφω σπίτι. Δεν μπορώ να κάθομαι βαμμένη ούτε λεπτό. Θέλω το πρόσωπό μου καθαρό!



Πείτε μας κάτι που υπάρχει πάντα στην τσάντα σας.

Στην τσάντα μου υπάρχει πάντα το άρωμα μου και ένα lip balm. Αυτά μετακομίζουν συνεχώς από τσάντα σε τσάντα.

Σας αρέσει να ψωνίζετε και τι; Κυρίως παπούτσια, ρούχα ή τσάντες;
Όπως κάθε γυναίκα που σέβεται την ψυχολογία της, τα ψώνια είναι απαραίτητα όταν το λέει η φωνή μέσα μου. Μου αρέσει να αγοράζω ρούχα πιο πολύ και σχεδόν ποτέ ακριβά κομμάτια. Επειδή τα βαριέμαι εύκολα προτιμώ να μην ξοδεύω πολλά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας στιλ; Προτιμάτε τα παντελόνια ή τις φούστες;
Αυτόν τον καιρό αγαπώ πολύ το bohemian look αλλά και το ανδρόγυνο. Τα παντελόνια τα προτιμώ από τις φούστες. Νιώθω πιο άνετα από το πρωί ως το βράδυ.

Φέτος σας απολαμβάνουμε στο “Όλα παίζουν”. Εσείς παίζετε; Σας αρέσουν τα παιχνίδια; Ποιο απολαμβάνετε ιδιαιτέρως με τα παιδιά σας;
Παλιότερα έπαιζα πιο πολύ με τα παιδιά μου. Τώρα που μεγαλώσανε τα δύο πρώτα κι έχουν σχολικές υποχρεώσεις παίζουμε τα Σάββατοκύριακα επιτραπέζια. Ευτυχώς για τις τρέλες και τα ζουλίγματα έχω τον μικρότερο και βγάζω το άχτι μου.

Τι είναι το “Όλα παίζουν” για εσάς;

Το “Όλα παίζουν” μπορεί να είναι απλώς η δουλειά μου για φέτος, σαν ατάκα όμως μπορεί να σημαίνει ότι στη ζωή μιας γυναίκας μπορούν να συνυπάρχουν πολλές ιδιότητες. Και μητέρα και σύντροφος και εργαζόμενη και δημιουργική και περιποιημένη και αφωσιωμένη σε όλα γιατί …ΌΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.

And More