Τι κάνει και έχει τόσο ωραίο σώμα; Η Αμαρυλλίς αποκαλύπτει στο TLIFE τα fitness μυστικά της

Μια επιτυχημένη τραγουδίστρια και μια εντυπωσιακή γυναίκα παράλληλα. Σε κάθε της εμφάνιση στο Just The 2 of Us όλες μας πραγματικά ζηλεύαμε το σώμα της. Οι φωνητικές ικανότητες είναι ταλέντο, δώρο, γεννιέσαι με αυτό, οπότε μπορείς απλά να το θαυμάσεις. Το γυμνασμένο σώμα όμως το ζηλεύεις… γιατί ξέρεις ότι μπορείς να το αποκτήσεις κι εσύ…

Η Αμαρυλλίς αποκαλύπτει στο TLIFE τα fitness μυστικά της και απαντάει σε αυτό που αναρωτιόσουν κάθε φορά που την έβλεπες. Τι κάνει και έχει τόσο ωραίο σώμα;

Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο;

Γενικά είμαι κατά της δίαιτας και δη της εξαντλητικής. Αλλά προσέχω τη διατροφή μου, αποφεύγω κάποια πράγματα. Αν και κάποιες φορές κάνω τις ατασθαλείες μου, γιατί είμαι της άποψης ότι με μέτρο μπορείς να τα φας όλα.

Δεν χρειάστηκε όμως ποτέ να κάνεις δίαιτα;
Δίαιτα, δίαιτα όχι. Δεν είμαι και υπέρ της δίαιτας. Είμαι υπέρ της ισορροπημένης διατροφής. Του να τα τρως όλα, αλλά με μέτρο. Γενικότερα αν μπεις στη διαδικασία να χάσεις κάποια κιλά, καλό είναι να τα χάσεις αργά. Πιστεύω ότι όσο πιο αργά τα χάσεις, τόσο πιο καλό είναι για τον οργανισμό, για να μην τα βάλεις μετά γρήγορα. Αυτό (διατροφή) χρειάστηκε να το κάνω κάποια στιγμή. Αλλά δεν ήθελα να χάσω πολλά κιλά. Επειδή γυμνάζομαι όλα αυτά τα χρόνια, η γυμναστική και η διατροφή με κρατούν σταθερή στα κιλά μου.
Μήπως όμως ισορροπημένη διατροφή σημαίνει μόνο ψητά και σαλάτες;
Όχι δεν ισχύει αυτό. Μπορείς να φας και τα όσπριά σου, μπορείς να φας και τα λαδερά σου. Δηλαδή και η μεσογειακή κουζίνα μπορεί να βοηθήσει κάλλιστα. Απλά θέλει σωστό συνδυασμό και οι ποσότητες να μην είναι μεγάλες. Να μην ξεχειλίζεις το πιάτο! Και το ψωμάκι σου θα το φας. Μαύρο ψωμί. Εγώ νομίζω ότι όλα τα φαγητά μπορούμε να τα τρώμε. Και πατάτες τηγανητές θα φας και πίτσα κάποια στιγμή. Απλά δεν θα είναι αυτό το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Πόσο σημαντική είναι η γυμναστική στη ζωή σου;
Η Γυμναστική είναι απαραίτητη. Εγώ κάνω αρκετά χρόνια. Ήμουν πάντα υπέρ του αθλητισμού. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία με ρυθμική γυμναστική για 6 χρόνια. Στην εφηβεία μου ξεκίνησα βόλεϋ και έπαιζα μέχρι μεγάλη ηλικία. Και σάλα (σε κλειστό γήπεδο δηλάδη) και beach volley.

Δηλαδή έκανες πρωταθλητισμό;
Πρωταθλητισμό δεν έκανα γιατί με το που ξεκίνησα να κάνω πιο εντατικά είχα προβλήματα τραυματισμών. Μαζί με τον πρωταθλητισμό ξεκινούν και οι τραυματισμοί δυστυχώς! Είχα πρόβλημα με τα γόνατά μου, με τη μέση και εκεί κάπου τελείωσε το πάθος μου. Ήμουν σε ομάδα χρόνια, παίζαμε σε αγώνες κανονικά. Οι τραυματισμοί μου έκοψαν τα φτερά.
Σήμερα γυμνάζεσαι;
Παίζω ακόμα βόλλεϋ το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια όμως γυμνάζομαι εντατικά. Κάνω personal με μια πολύ καλή γυμνάστρια την Εύα Χοντακόφστα. Κάνουμε ένα συνδυασμό pilates, αερόβιας γυμναστικής και γυμναστικής σε όργανα. Χρησιμοποιώ πολύ λίγα βάρη! Γυμνάζομαι περισσότερο με το βάρος του σώματός μου. Είναι πραγματικά δύσκολες οι ασκήσεις. Αυτό με βοηθά όμως πέρα από την ψυχολογία, να είμαι σε φόρμα και γενικότερα να έχω μια καλή φυσική κατάσταση.

Πόσο συχνά γυμνάζεσαι;
Όταν έχω χρόνο, 5 φορές την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα λόγω του Just και των εμφανίσεών μου στο μαγαζί, τις έχω περιορίσει αρκετά. Τώρα θα ξεκινήσω πάλι εντατικά. Αλλά δεν μπορώ χωρίς τη γυμναστική. Δεν μπορώ, το ζητά ο οργανισμός μου. Έχω πρόβλημα!
Πώς όμως μπαίνει κανείς σε αυτή τη διαδικασία; Δεν είναι βαρετή η γυμναστική στην αρχή;
Κάθε αρχή και δύσκολη. Νομίζω ότι η αρχή είναι άχαρη για όλους και λίγο βαρετή. Ακόμη και για μένα που πλέον η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι απλά κάτι καταναγκαστικό! Εάν το δεις έτσι και δεν το δεις σαν ανάγκη, νομίζω ότι είσαι σε λάθος δρόμο. Η σωστή διατροφή, ο αθλητισμός, η γυμναστική πρέπει να είναι βασικές ανάγκες. Δεν τα θεωρώ πολυτέλεια. Από εκεί και πέρα όμως νομίζω ότι πρέπει κάποιος να κάνει υπομονή τουλάχιστον για ένα διάστημα 2 εβδομάδων, μέχρι να μπει στη διαδικασία της “πώρωσης”. Γιατί μετά σε πιάνει μια πώρωση και δεν μπορείς χωρίς αυτό. Όταν βλέπεις τις διαφορές στο σώμα σου…. Που οι διαφορές είναι τεράστιες… Μπορώ να σου πω, πολύ μεγαλύτερες από το να κάνεις μια πλαστική επέμβαση! Μπορείς να δεις θαύματα με τη γυμναστική.
Ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Η μαγειρική μου αρέσει, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο. Η αλήθεια είναι πως ό, τι και να φτιάξω θα είναι νόστιμο, χωρίς να έχει απαραίτητα πολλές θερμίδες. Θα βρω τρόπους η σαλάτα μου ή το ψητό μου να είναι νόστιμα. Παστίτσιο δεν φτιάχνω! Δεν ξέρω. Αλλά μπορώ να φτιάξω μια πολύ ωραία μακαρονάδα.
Υπάρχει κάποιο φαγητό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς;
Γενικά είμαι πολύ fan των ριζότο, των ζυμαρικών και τρελαίνομαι για οτιδήποτε έχει να κάνει με σοκολάτα. Το σουφλέ σοκολάτας δεν υπάρχει περίπτωση να το δω και να μην το φάω. Αλλά όταν νιώθουμε τύψεις, είναι άσχημο πράγμα. Αν αποφασίσεις να φας κάτι, καλό είναι να μη νιώθεις τύψεις και να το απολαύσεις. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας.

Υπάρχει κάποιο μυστικό που θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του TLIFE;
Έχω πολλά μυστικά που θεωρώ ότι και έμπρακτα έχουν αποτέλεσμα.

– Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλή ψυχολογία. Το άγχος δεν βοηθάει. Δημιουργεί κατακράτηση, δεν χάνεις κιλά! Πρέπει να είμαστε θετικοί και να σκεφτόμαστε αισιόδοξα όταν θα μπούμε σε μια διαδικασία να χάσουμε κιλά.

– Επίσης να μην κοιτάμε τη ζυγαριά. Πολλές φορές μπορεί να χάνουμε σε πόντους και η ζυγαριά να μην κατεβαίνει. Δεν είναι απαραίτητα σύμμαχος η ζυγαριά. Κάθε λίγο και λιγάκι να ανεβαίνεις για να δεις αν λειτουργεί μια δίαιτα ή μια διατροφή. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Μπορεί να κάνεις μια σωστή δίαιτα για ένα μήνα και να μην δεις αποτέλεσμα, αλλά στην ουσία να σου βγει πιο αργά αυτό.

– Καλό είναι να μετράμε και πόντους, δηλαδή να κοιτάμε τα ρούχα μας. Τα ρούχα μας είναι ο καλύτερος σύμβουλος, αν έχουμε χάσει ή όχι.

-Επίσης πολύ νερό και να μασάτε πάρα πολύ καλά και αργά οτιδήποτε τρώτε.

Κάνε “κλικ” επάνω στην φωτογραφία του αγαπημένου σου star και δες τα fitness μυστικά του…

Άντα Λιβιτσάνου Κατερίνα Λάσπα Scarlett Johanson

Beyonce Γιάννης Σπαλιάρας Νάντια Μπουλέ

And More