Jessica Alba: Ποιο είναι το ρόφημα που πίνει για να αδυνατίσει; Τι ασκήσεις κάνει;

Η Jessica Alba αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που λέμε ”σέξι λατίνα”. Είναι μελαχρινή, έχει τέλειο χαμόγελο και η σιλουέτα της είναι πάντα άψογη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι κοιλιακοί της αποτελούν το νούμερο ένα πρότυπο για όλες τις γυναίκες. Και το κορυφαίο εδώ (και ίσως αυτό που μας εκνευρίζει) είναι ότι η Jessica έχει γεννήσει δύο φορές και παρόλα αυτά παραμένει σε τέλεια φυσική κατάσταση. Πώς τα καταφέρνει όλα αυτά; Εμείς μάθαμε και σου αποκαλύπτουμε τα fitness μυστικά της!

Το πάθημα που έγινε μάθημα…
Η Jessica αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως η δεύτερη εγκυμοσύνη της, την έκανε να δει πιο σοβαρά τη διατροφή και το σώμα της. Γιατί στην πρώτη εγκυμοσύνη, δεν πρόσεχε τι έτρωγε με αποτέλεσμα να πάρει πάνω από 30 κιλά. Έτσι στη δεύτερη κόρη της, την Haven, προσπάθησε να μην κάνει τα ίδια λάθη. Για να ελέγχει το βάρος της, φρόντιζε να τρέφεται σωστά, να περπατάει, να πηγαίνει σε μαθήματα yoga για εγκύους και να κάνει λίγο ποδήλατο.

Η πυρετώδης προετοιμασία για να επανέλθει στη φυσική της κατάσταση
Όταν έφερε στον κόσμο και τη δεύτερη κόρη της, η Jessica επανήλθε δυναμικά στο γυμναστήριο με τη βοήθεια personal trainer. Μετά από 3 εβδομάδες κιόλας, ξεκίνησε να γυμνάζεται εντατικά για 1 ώρα, ενώ ταυτόχρονα έκανε και κάποιες ασκήσεις μόνη της στο σπίτι, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, η σταρ του Hollywood, δεν περιορίστηκε μόνο στη γυμναστική. Ακολούθησε και ένα διαιτολόγιο, το οποίο περιελάμβανε κυρίως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έμεινε μακριά από φαγητά φτιαγμένα με ζάχαρη και άσπρο αλεύρι και όταν ήθελε να φάει κάτι γλυκό, έτρωγε μια μικρή ποσότητα από cake.

Η 33χρονη ηθοποιός μετά τη γέννα, ακολούθησε αυστηρά τις οδηγίες της γυμνάστριάς της και συνέχισε μαζί της την σκληρή προπόνηση.

Jessica: Η σκληρή και ακούραστη αθλήτρια
Μέχρι και σήμερα λοιπόν πηγαίνει 5-6 φορές στο γυμναστήριο. Εκεί προπονείται για τουλάχιστον 1 ώρα κάθε φορά. Το πρόγραμμά της ονομάζεται 3-2-1 και συνδυάζει αερόβιες ασκήσεις με ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και ασκήσεις για την κοιλιά. Η personal trainer της Jessica αποκάλυψε μάλιστα τι ακριβώς είναι αυτό το 3-2-1, το οποίο της χάρισε και αυτούς τους καυτούς και σέξι κοιλιακούς. Πάρε μια ιδέα και εσύ για να μάθεις πως ακριβώς χτίζονται αυτοί οι κοιλιακοί!

Το 3-2-1 πρόγραμμά της
Ξεκίνα με ένα ζέσταμα 5-10 λεπτά όπως τρέξιμο. Έπειτα κάνε ασκήσεις αεροβικής, όπως διάδρομο ή ελλειπτικό. Αυτές οι ασκήσεις γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, τόσο τα πόδια όσο και τον κορμό. Επίσης έτσι καις περισσότερες θερμίδες.

Μετά, για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να αυξήσεις την ένταση της άσκησης. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δυσκολέψεις λίγο τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, αν κάνεις διάδρομο, επίλεξε το hill και τρέξε σαν να είσαι σε ανηφόρα. Αν πάλι κάνεις ποδήλατο, αύξησε τον ρυθμό όσο μπορείς για 5-10 λεπτά χωρίς να σταματήσεις. Αυτή η άσκηση έχει ως σκοπό να αυξήσει τον ρυθμό της καρδιάς ενώ ενδυναμώνει το σώμα.

Οι τελευταίες ασκήσεις είναι για την κοιλιά. Η γυμνάστρια της Alba, εξηγεί πως αυτό το μέρος της άσκησης είναι το πιο δύσκολο, γιατί οι αντοχές έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Αν όμως δεν παραιτηθείς και συνεχίσεις, θα καταλάβεις πως αυτή η άσκηση είναι που βοηθάει σημαντικά στην περιοχή της κοιλιάς σου!


Τι άλλο κάνει για να διατηρήσει αυτή την άψογη φόρμα;

Αλλά φυσικά δεν μένει μόνο σε αυτό. Γυμνάζεται στο σπίτι της και κάνει jogging και ποδήλατο σε λόφους για να ξεφεύγει από το γυμναστήριο. Επίσης λατρεύει την pilates με τους φίλους της, γιατί όπως λέει έτσι νιώθει πιο υπεύθυνη και δεν παραιτείται.

No to sugar, yes to smoothies!
Όπως καταλαβαίνεις, η Jessica κάνει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει αυτό το σώμα. Πέρα από τη γυμναστική, κάνει μεγάλες θυσίες και στη διατροφή της. Απαγορεύει στον εαυτό της τα συσκευασμένα και πρόχειρα τρόφιμα καθώς επίσης και τα λιπαρά.

Η διατροφή της περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, κυρίως βιολογικά, όπως επίσης και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Δύο από τις αγαπημένες της είναι το ψητό κοτόπουλο και ο τόνος. Τι άλλο λατρεύει η γοητευτική Jessica; Μα φυσικά τα smoothies! Η ίδια έχει δηλώσει: ” Τα smoothies είναι ιδανικά για το αδυνάτισμα. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και υπέροχη γεύση. Το αγαπημένο μου είναι με kale, σπανάκι, πράσινο μήλο, blueberries, ginger, αγγούρι και σέλερι. Τα αναμειγνύω όλα μαζί σε ένα μπλέντερ, ακόμα και με τη φλούδα.”

Η Jessica δίνει κάποιες συμβουλές στους fans της:
1. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς. Είναι σημαντικό για το σώμα σου.

2. Προτίμησε τα λαχανικά και τα φρούτα σου να είναι βιολογικά. Γιατί και δεν πεινάς και δεν χρειάζεται να μετράς τις θερμίδες.

3. Αντικατάστησε το λάδι με ζωμό λαχανικών. Μαγείρεψε στον ατμό. Το μαγείρεμα των φαγητών σου πρέπει να είναι υγιεινό.

4. Όταν κάνεις δίαιτα, απόφυγε τα snack. Αγαπώ τα snack, τα πατατάκια και όλα αυτά, αλλά όταν πρέπει να χάσω κιλά, τα αποφεύγω τελείως. Αντικατάστησέ τα με ένα φρούτο.

Πώς σου φαίνεται λοιπόν οι συμβουλές και το πρόγραμμά της; Θα μπορούσες να τα ακολουθήσεις ή είναι too much για εσένα;

And More