Δίαιτα & Οικονομία: Χάσε κιλά με ένα διαιτολόγιο χαμηλού κόστους

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές η δίαιτα κοστίζει κάτι παραπάνω. Λίγο τα διαφορετικά γεύματα, τα σνακ… και το κόστος της ανεβαίνει. Αν λοιπόν ψάχνεις ένα πρόγραμμα διατροφής με εύκολα και οικονομικά γεύματα είσαι στο σωστό σημείο. Σου έχουμε ό,τι ακριβώς ζητάς! Με την υπογραφή της διαιτολόγου-διατροφολόγου Μαργαρίτας Μπουλούμπαση, ετοιμάσαμε ένα μενού με τρόφιμα χαμηλής αξίας αλλά πλούσια σε διατροφική αξία, που θα σε βοηθήσει να χάσεις έως και 4 κιλά σε ένα μήνα.

Δες το αναλυτικά και παρακάτω διάβασε και κάποια χρήσιμα-έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις περισσότερη οικονομία στη διατροφή σου για να χάνεις κιλά χωρίς να ξεφεύγεις από τον προϋπολογισμό σου!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

  • Μπορείς μέρα παρά μέρα να καταναλώνεις το ίδιο φαγητό. Δεν χρειάζεται ούτε να μαγειρεύεις συνέχεια ούτε και να πετάς φαγητό.
  • Αγόρασε φρούτα και λαχανικά εποχής: είναι συνήθως πιο οικονομικά και θρεπτικότερα. Προτίμησε τη λαϊκή αγορά από το μανάβικο.
  • Κάνε μια λίστα για το super market. Έτσι, δεν θα αγοράσεις τίποτα περιττό και μπορείς να κάνεις τον προϋπολογισμό σου.
  • Κατανάλωσε όσπρια. Είναι οικονομικά και θρεπτικότατα.
  • Μην πετάς τίποτα. Ακόμη και τα φρούτα που έχουν ωριμάσει πολύ, μπορείς να τα κάνεις χυμό στο μπλέντερ.
  • Μπορείς να αγοράσεις κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας. Είναι πιο οικονομικό και περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καταναλώσεις 2 φορές την εβδομάδα κοτόπουλο και μια φορά στις δεκαπέντε μέρες κόκκινο κρέας.
  • Δεν χρειάζεται να αγοράσεις σολομό, είναι σίγουρα πολύ θρεπτικός, αλλά το ίδιο και οι σαρδέλες που έχουν το 1/3 της τιμής του. Φυσικά, μια ακόμη πιο οικονομική λύση είναι ο τόνος.


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

And More