Κατάφερες κι αδυνάτισες! Τώρα πρέπει να διατηρήσεις το βάρος σου. Δες πως…

Έκανες πολύ μεγάλη προσπάθεια να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούσαν. Τώρα όμως είναι που πρέπει να δείξεις πως γνωρίζεις τι θα πει σωστή διατροφή και πως είσαι αποφασιμένη να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου.

“Η σταθεροποίηση του σωματικού μας βάρους επιτυγχάνεται, όταν εντάξουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην αρχή της προσπάθειάς σου να χάσεις κιλά.
“Οι διαρκείς εξαντλητικές δίαιτες, που στηρίζονται σε χαμηλή πρόσληψη ενέργειας, μπλοκάρουν το μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα όταν αυξήσουμε έστω και λίγο την πρόσληψη τροφής, να επαναπροσλαμβάνουμε τα κιλά που χάσαμε.
Βασική παράμετρος στην σταθεροποίηση του σωματικού βάρους αποτελεί η ισορροπημένη πρόσληψη θερμίδων” αναφέρει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Ποικιλία στη διατροφή

Όπως λοιπόν θα πρέπει και η δίαιτα σου να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει όλες τις τροφές, έτσι και στη συνέχεια πρέπει να φτιάξεις ένα διατροφικό μενού από το οποίο να μην λείπει τίποτα. Άλλωστε η κ. Καπώλη είναι κατηγορηματική: “Κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει, όταν καταναλώνεται σε σωστή ποσότητα, ποιότητα και συχνότητα”!

ΦΤΙΑΞΕ ΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ
– Καθημερινά φρόντισε να καταναλώνεις γαλακτοκομικά, λαχανικά και φρούτα τα οποία μας προσφέρουν τα απαιτούμενα ποσά ιχνοστοιχείων, μετάλλων, βιταμινών και φυτικών ινών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ρύθμιση όλων των μεταβολικών λειτουργιών του οργανισμού μας.

– Τρεις φορές την εβδομάδα προγραμμάτισε κρέας για το τραπέζι σου. Οι δύο καλό είναι να καλύπτονται από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα μιας και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

– Μην ξεχνάς τα ψάρια. Η συχνή κατανάλωση ψαριών συνίσταται μιας και παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, που έχουν συσχετισθεί με την μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό.

– Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο. Καλό είναι λοιπόν αντί για βούτυρο ή άλλα ζωικά λίπη να δίνεις στον οργανισμό σου “καλά” λιπαρά. Αυτά θα κάνουν καλό στον οργανισμό σου και θα τα πάρεις από το ελαιόλαδο.

– Δεν είναι ανάγκη να στερείσαι τα γλυκά ή το αλκοόλ. Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις γιατί εκεί βρίσκονται κρυμμένες οι περισσότερες θερμίδες.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙΣ

– Να μην παραλείπεις τα γεύματά σου! Η συχνή πρόσληψη τροφής συμβάλλει στο να μην μένεις ποτέ με άδειο στομάχι.
– Να μην πηγαίνεις στο super market πεινασμένη και να ετοιμάζεις ΠΑΝΤΑ μια λίστα από τα τρόφιμα που χρειάζεσαι.
– Παρουσία ελκυστικού φαγητού ή λιχουδιάς, καλό είναι να φας, αλλά μικρή ποσότητα.
– Μην ξεχνάς το νερό. Γενικά φρόντισε να πίνεις καθημερινά 8-10 ποτήρια υγρών.
– Κάνε γυμναστική… Ακολούθησε καθημερινή φυσική δραστηριότητα για 30 λεπτά.


Το μυστικό βρίσκεται στην “έξυπνη” διατροφή!

Πολύ απλά, αφού κατάφερες να τιθασεύσεις τον εαυτό σου στη θέα μιας λαχταριστής σοκολατίνας για όσο διάστημα έκανες δίαιτα, θα μπορέσεις να το κάνεις και τώρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την στερηθείς, αλλά πως πολύ απλά θα τρως όσο πρέπει. Η συντήρηση είναι ένα στάδιο κατά το οποίο κάνουμε πράξη ό,τι ακριβώς έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας γύρω από την διατροφή και την προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες για τη διατήρηση του βάρους μας.

Read More

And More