Η Ρέα Τουτουνζή έχασε 10 κιλά και αποκαλύπτει στο TLIFE τη δίαιτά της!

Μπορεί το φαγητό, το κρασί και η παρέα να είναι μέρος της καθημερινότητας του διάσημου μοντέλου, όταν όμως το πράγμα “ξέφυγε”, η Ρέα το πήρε απόφαση. Ξεκίνησε δίαιτα και έχασε 10 κιλά σε 3 μήνες.

Όταν κάποιος ακούει το όνομα Ρέα Τουτουνζή, του έρχεται στο μυαλό η φράση …Beautiful People. Άμεση, πάντα χαμογελαστή και ακομπλεξάριστη… μας μιλά για τα δυόμιση χρόνια “καλοπέρασης” με φίλους που της άφησαν “αναμνηστικό” 10 κιλά! Μέχρι που αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό… Διατροφή και γυμναστική. Και μάλιστα, απόλυτα αποφασισμένη. Για αυτό και είχε αποτελέσματα!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής της Ρέας.

“Το εντυπωσιακό με τη Ρέα δεν είναι μόνο ότι έχασε 10 κιλά, αλλά πως ήταν όλα λίπος” εξηγεί η διαιτολόγος της Τζίνα Βερονίκη που είχε να κάνει με μια πολύ καλή και συνεπή “μαθήτρια”… Τηρούσε κατά γράμμα το πρόγραμμα διατροφής της. “Αυτό το κατάλαβε η Ρέα από την αρχή της συνεργασίας μας και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αδυνάτισε απλά, αλλά τελειοποίησε το τόσο όμορφο σώμα που της έχει χαρίσει η φύση” επισημαίνει η διαιτολόγος της.

Η Ρέα μιλάει στο TLIFE για την εμπειρία της αυτή και μοιράζεται με εσένα τις διατροφικές τις “αμαρτίες”, αλλά και τα μυστικά για υγιές και επιτυχημένο αδυνάτισμα.

Έχεις μπει πολλές φορές στη διαδικασία να κάνει κάποια δίαιτα;
Ναι, έχω κάνει αρκετές, γιατί δεν είμαι από τους ανθρώπους που μπορούν να τρώνε ό, τι θέλουν και να μην παχαίνουν.

Είσαι δηλαδή από τους ανθρώπους που πρέπει να προσέξουν πολύ!
Ναι, ναι! Είμαι και πολύ λιχούδα εν τω μεταξύ και δεν με βοηθά καθόλου όλο αυτό.

Έπαιξε ρόλο και η δουλειά σου ως μοντέλο στο να προσέχεις;
Φυσικά. Πρέπει να είσαι κάποια συγκεκριμένα κιλά για να κάνεις αυτή τη δουλειά, να έχεις συγκεκριμένες αναλογίες δηλαδή. Εγώ και τα 14 χρόνια που δούλευα πρόσεχα.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποια εξαντλητική δίαιτα (fad diets) για να χάσεις γρήγορα κιλά;
Όχι, τέτοιο πράγμα δεν έχω επιχειρήσει ποτέ, η αλήθεια είναι. Πάντοτε ήμουν με διαιτολόγους, οπότε το έκανα υγιεινά. Δηλαδή δεν έκανα ποτέ του κεφαλιού μου. Αντιθέτως! Είμαι άνθρωπος που χρειάζομαι να υπάρχει κάποιος άνθρωπος να με παρακολουθεί, για να μπορέσω να κάνω τη διατροφή μου. Γιατί αν δεν κάνεις τη διατροφή σου και πας στο διαιτολόγο, ντρέπεσαι (γέλια). Δεν κοροϊδεύεις μόνο τον εαυτό σου, κοροϊδεύεις κι έναν άλλον άνθρωπο.

Είναι σαν να πηγαίνεις αδιάβαστη στο σχολείο.

Ακριβώς!

Πότε συνειδητοποίησες πως πρέπει να μπεις στη διαδικασία να χάσεις κιλά;

Κοίταξε, κιλά άρχισα να παίρνω πριν από δυόμιση χρόνια περίπου. Σταδιακά συνέβη! Άρχισα να παίρνω 1 κιλάκι, 2 κιλάκια, 3 κιλάκια. Που λές “έλα μωρέ, εντάξει! Μπορώ να τα χάσω αυτά τα κιλά.” Αλλά μετά από κάποια στιγμή αρχίζει και “χάνεται η μπάλα”!

Συνέβη κάποιο γεγονός που σε έκανε να ξεκινήσεις τη δίαιτα;

Όχι. δεν έγινε τίποτα το συγκεκριμένο. Εκτός του ότι δεν χωρούσα στα ρούχα μου… (γέλια) Δεν έγινε κάτι άλλο. Απλά σταμάτησα να περνάω καλά. Επειδή ακριβώς μου αρέσει και το φαγητό, μου αρέσει κι η διασκέδαση και το κρασάκι μου… μου αρέσει δηλαδή να είμαι με την παρέα μου και να περνάω ωραία, πέρασα δύο, δύομιση χρόνια που περνούσα πάρα πολύ καλά και μετά σταμάτησα να περνάω ωραία. Κι έτσι αποφάσισα λίγο να αλλάξω. Και για θέματα υγείας.

Σε πόσο χρονικό διάστημα έχασες αυτά τα 10 κιλά;

Τρεις μήνες!

Ένιωθες να πεινάς όσο ακολουθούσες το διαιτολόγιο αυτό;

Κοίταξε! Λίγη πείνα θα τη νιώσεις σίγουρα. Κυρίως, θα σου λείψουν κάποιες γεύσεις. Δεν έχεις δηλαδή το ελεύθερο να τρως μακαρόνια ή το ψωμί σου όποτε θέλεις… Πατάτες, σάλτσες που είναι παχυντικές. Σου λείπουν οι γεύσεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής η πείνα που ένιωσα κράτησε μια εβδομάδα, δύο το πολύ! Και μετά άρχισα να το συνηθίζω. Συνηθίζει το στομάχι, μικραίνει από τις ποσότητες. Όταν συνηθίσεις να τρως μεγάλες ποσότητες και ξαφνικά τρως πιο λίγο, πεινάς αλλά σιγά-σιγά μαζεύει και το στομάχι. Στην ουσία είναι οι δυο πρώτες εβδομάδες που είναι δύσκολες. Και μετά παίρνεις το “κολάι” και πας!

Σήμερα που δεν κάνεις δίαιτα, τι κάνεις για να προσέχεις;

Ένα μυστικό είναι πάντα να μην τελειώνεις όλο σου το πιάτο. Όχι όταν κάνεις συγκεκριμένη διατροφή από τον διαιτολόγο σου, γιατί εκεί σου δίνει ακριβώς τις ποσότητες. Όταν σταματήσεις να κάνεις διατροφή και συνεχίσεις την προσπάθεια μόνη σου, ένα μυστικό που εγώ έχω ανακαλύψει και με βολεύει πάρα πολύ είναι να μην τελειώνω το πιάτο. Άσε δυο μπουκίτσες μέσα. Δεν χρειάζεται να το “γλείψεις”!

Έκανες και γυμναστική παράλληλα με τη διατροφή;
Ναι, δεν το συζητώ. Αυτά τα δύο πράγματα είναι πολύ βασικά να τα κάνει κάποιος μαζί. Διατροφή με γυμναστική. Κάνω 3 φορές την εβδομάδα στάνταρ και με βοήθησε πάρα πολύ. Και στις καύσεις.

Είχες σχέση με τη γυμναστική πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα;

Όχι! Να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας; Είμαι πολύ ειλικρινής άνθρωπος. Δεν μπορώ να πω ψέμα. Όχι δεν είχα, είμαι λίγο τεμπελίτσα. Αλλά επειδή ξέρω και από το παρελθόν ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί, μόλις αποφάσισα να ξεκινήσω διατροφή, ξεκίνησα να γυμνάζομαι κιόλας.

Τώρα εξακολουθείς να κάνεις γυμναστική;

Ναι, ναι το κρατάω.

Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής σου;
Κάνω Power Plate – για να είμαι πιο συγκεκριμένη το πρόγραμμα λέγεται Γαλιλαίος. Είναι εκείνο το μηχάνημα που δεν δονείται, αλλά πάλλεται. Κάνω διάδρομο ένα 45λεπτο, μετά θα κάνω κάποια όργανα. Τέτοια πράγματα. Γυμναστηρίου δηλαδή, αλλά με τον γυμναστή μου ο οποίος είναι προσωπικός.

Υπάρχει κάτι στο οποίο να μην μπορούσες να αντισταθείς ούτε όσο έκανες δίαιτα;

Οι πατάτες! ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ! Οι πατάτες είναι το αγαπημένο μου πράγμα. Φούρνου, βραστές, τηγανητές! Ότι και να’ ναι, πατάτα να είναι!

Ζήτησες από τη διαιτολόγο να σου βάλει πατάτες στη δίαιτα;

Ναι αμέ! Και μου τις έβαλε. Δεν μου έβαλε τηγανητές, αλλά μου έβαλε πατατούλα. Μου αρέσει πάρα πολύ η πατάτα. Είμαι patata fan.

Ασχολείσαι με την μαγειρική;
Ναι, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω.

Έχεις κάποια σπεσιαλιτέ;
Φτιάχνω ένα ωραίο κοτοπουλάκι φούρνου με μέλι και ντοματούλα. Σαν γλυκόξινο γίνεται. Και λεμονάκι. Είναι πάρα πολύ ωραίο.

Και με τι το συνοδεύεις;
Ε, με πατάτες βέβαια! (Γέλια)

Υπάρχει κάποιο μυστικό που θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του ΤLIFE;
Βασικά να το πάρεις απόφαση. Είναι να πάρεις μια απόφαση και να την τηρήσεις. Θες να χάσεις δέκα κιλά, θες να χάσεις 5 κιλά, θες να χάσεις 105 κιλά; Αν το πάρεις απόφαση θα φτάσεις στο στόχο σου. Αυτό είναι όλο. Μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις για τον εαυτό σου αυτό. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει για εσένα.

Υπάρχει κάποια επώνυμη, την οποία να θαυμάζεις για το σώμα της;
Ε, καλά τι συζητάμε τώρα… η Ζιζέλ!

Δεν θεωρείς πως είναι λίγο παραπάνω skinny;
Όχι εγώ τη βρίσκω αθλητική. Δεν είναι αθλητικό το σώμα της; Δεν είναι skinny, είναι αδυνατισμένη. Τη φαντάζομαι δηλαδή καλοκαίρι να παίζει βόλεϋ στην παραλία. Τέλειο κορμί, πολύ healthy. Σφιχτή και υγιής. Natural σώμα.

Στη μάχη skinny VS καμπύλες τι απαντάς;

Κάθε γυναίκα έχει άλλο σωματότυπο. Εγώ να γίνω πολύ skinny, πάρα πολύ δύσκολο και δεν πιστεύω ότι μου ταιριάζει κιόλας. Το αδύνατο μου ταιριάζει. Αλλά όχι το skinny. Κάθε γυναίκα έχει κι άλλο σωματότυπο. Δεν μπορείς μια γυναίκα της οποίας το κορμί είναι πιο στρογγυλό, να την κάνεις αδύνατη. Δεν θα είναι ωραία. Θα χαλάσει και το πρόσωπό της. Το ένα φέρνει το άλλο. Δεν μπορώ να διαλέξω. Οτιδήποτε ταιριάζει στον τύπο της κάθε γυναίκας!

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

Δες το μενού της δίαιτας της Ρέας εδώ

Extra secret: Η διαιτολόγος Τζίνα Βερονίκη μας αποκάλυψε πως κάποιες φορές η Ρέα Τουτουνζή ακολουθούσε ένα Διορθωτικό Πρόγραμμα Διατροφής μίας ημέρας. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, όταν τα αποτελέσματα της διατροφής δεν ήταν τα αναμενόμενα, ακολουθούσε ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα μίας ημέρας για να επανέλθει και πάλι στο στόχο της. Κάνε “κλικ” εδώ για να δεις το διορθωτικό μενού!

Για να μάθεις τα μυστικά όλων των επωνύμων κάνε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες τους

Μαρία Ηλιάκη Άντα Λιβιτσάνου Αμαρυλλίς

Ναταλία Δραγούμη Χριστίνα Κωλέτσα Μάρα Δαρμουσλή

And More