ΧΑΣΕ ΚΙΛΑ! 6 έξυπνα tricks για να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις

Θέλεις να εντυπωσιάσεις με τη σιλουέτα σου το καλοκαίρι (το οποίο έφτασε επιτέλους) αλλά δεν είσαι αρκετά αποφασισμένη να κάνεις δίαιτα και να στερηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά; Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ντορίνα Σιαλβέρα έχει μερικές καινούριες ιδέες για να “γλιτώσεις” από πολλές καθημερινές θερμίδες και να αδυνατίσεις εύκολα και γρήγορα!

Η ειδικός προτείνει 6 έξυπνα τρικ για να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις χωρίς να καταπιεστείς με δίαιτες…

1. Βγάλε από τις σαλάτες σου τις παχυντικές σος!

Ακόμη και κάποιες σος που μπορεί να θεωρούνται ελεύθερες λίπους, ενδέχεται να είναι φορτωμένες με περίεργα συντηρητικά και σάκχαρα για να αντισταθμιστεί η έλλειψη της γεύσης, που ενισχύει συνήθως η παρουσία του λίπους. Αντ’ αυτού, δοκίμασε να προσθέσεις στη σαλάτα σου αρκετό λεμόνι και ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνας ή όποιου άλλου τυριού της αρεσκείας σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις: μπαλσάμικο, ξύδι με λίγη μουστάρδα ή μέλι, διάφορα μπαχαρικά και βότανα για να νοστιμήσεις παραπάνω τη σαλάτα σου ή τα βραστά/ ψητά λαχανικά σου, όπως άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι μαύρο, μπούκοβο γλυκό ή γλυκιά πάπρικα, κάρρυ, μάραθο, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και πιπερόριζα.

2. Κάνε τα δικά σου light τσιπς
Ένας βασικός λόγος που στο προτείνω, είναι επειδή δεν πρόκειται να σου πάρει περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά για να εκτελέσεις τη συνταγή. Κόψε σε μικρές, λεπτές φέτες ή ραβδάκια, λαχανικά όπως κολοκύθια, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθα και βάλτα σε μία λαδόκολλα στο ταψί, με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπάλισέ τα με λίγο αλεύρι (για να γίνουν τραγανιστά), ελάχιστο αλάτι και άλλα μπαχαρικά, όπως σκόρδο, ρίγανη και δεντρολίβανο. Άφησέ τα στο φούρνο για τρία λεπτά να ψηθούν από κάθε πλευρά. Έτσι θα έχεις ένα σνακ λαχταριστό, για όλες τις ώρες και κυρίως όταν βλέπεις τηλεόραση το βράδυ με τη συντροφιά σου.

3. Κάνε δικά σου μακαρόνια και πίτσα από λαχανικά
Κι όμως μπορείς να αποφύγεις τα κλασικά ζυμαρικά και τη ζύμη της πίτσας, χωρίς να στερηθείς τη νοστιμιά των υπόλοιπων υλικών.
Για τα μακαρόνια από κολοκυθάκι η συνταγή είναι πανεύκολη. Τεμαχίζεις τα κολοκυθάκια σε λεπτές «ταινίες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζεις τα λαχανικά, ώστε να μοιάζουν με λεπτές, μακριές κορδέλες. Στη συνέχεια, τις ρίχνεις σε βραστό νερό μόνο για 30 δευτερόλεπτα. Συμπληρώνεις το πιάτο με πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών και ελαιόλαδο από ντομάτα, βασιλικό ή μανιτάρια και πιπεριές. Πασπαλίζεις με 1-2 κουταλάκια του γλυκού τυρί της αρεσκείας σου!
Για την πίτσα, αντί για βάση ψωμί ή ζύμη, χρησιμοποίησε λαχανικά όπως μελιτζάνα ή κουνουπίδι που έχεις βράσει ή ψήσει από πριν λίγο για να μαλακώσουν. Συμπληρώνεις με άπαχο τυρί, γαλοπούλα, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι και ό,τι άλλο σου αρέσει!

4. Ξεγέλασε τα μάτια σου…!
Όταν είσαι πεινασμένη και η δύναμη της θέλησής σου είναι σχεδόν στον πάτο, τα τρόφιμα που εμφανίζονται ακριβώς στο ύψος των ματιών σου, όταν κοιτάς το ψυγείο ή το ντουλάπι, θα πρέπει να είναι ελκυστικά και υγιεινά! Κόψε ραβδάκια λαχανικών (αγγούρι, καρότο, πιπεριά, μπρόκολο) από νωρίς το βράδυ της Κυριακής και αποθήκευσέ τα στο πάνω ράφι του ψυγείου σου. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα ντιπ από άπαχο γιαούρτι και μυρωδικά.
Να έχεις πάντα ένα βαθύ μπολ στον πάγκο της κουζίνας σου με πολύχρωμα φρούτα όπως ακτινίδιο, μπανάνα, μήλα και μάνγκο. Οι εντυπωσιακές και εύκολα οπτικά προσβάσιμες επιλογές είναι πιο πιθανό να ικανοποιήσουν την λιγούρα σου για κάποιο τσιμπολόγημα.

5. Προσοχή στα σνακ!
Είναι εύκολο να το παρακάνεις με τρόφιμα που θεωρείς ότι είναι υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες. Όπως, για παράδειγμα τα δημητριακά, τα οποία λόγω των φυτικών ινών σου δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού αλλά σε γλυκαίνουν κιόλας. Αντί να ρίχνεις από το κουτί σε ένα μπολ όσα χωράει το μπολ (με κίνδυνο να βάλεις το μισό κουτί), διαχώρισέ τα σε μικρές ατομικές μερίδες (3-4 κουταλιές της σούπας). Επίσης, χρησιμοποίσηε ένα απλό άπαχο γιαούρτι και πρόσθεσε με φειδώ δικά σου υλικά, όπως λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμο ή φρέσκα/κατεψυγμένα μούρα και φράουλες.

6. Να είσαι έξυπνη με τα γλυκά
Εδώ θα βρεις έναν έξυπνο τρόπο για να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για γλυκό χωρίς να ξεφύγεις από τη δίαιτά σου. Βάλε στην κατάψυξή σου, σε ειδικές θήκες για ατομικά μάφινς ή κέικς, λίγο άπαχο απλό γιαούρτι πασπαλισμένο με μαύρη σοκολάτα και μούρα ή φράουλα! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν σνακ μέσα στην ημέρα σου ή ακόμη και σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό!

Read More

And More