10 τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό και πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου αυτές τις μέρες

Εξαιτίας των γιορτών, των γλυκών και του ποτού μπορεί να νιώθεις ότι πήρες κάποια κιλά παραπάνω. Μην σε καταβάλει πανικός γιατί τα συγκεκριμένα κιλά δεν έχει προλάβει να τα αφομοιώσει ο οργανισμός σου, άρα μπορείς να τα χάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές που με τις ουσίες τους, αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Μάθε λοιπόν τι είναι η αποτοξίνωση και ποια τρόφιμα ”ειδικεύονται” σε αυτήν!

Η διατροφολόγος- διαιτολόγος Γεωργία Καπώλη μας εξηγεί τι είναι η αποτοξίνωση, ποια τα οφέλη της στον οργανισμό και μας δίνει μια λίστα με το top 10 των καλύτερων τροφίμων.

Τι σημαίνει αποτοξίνωση
Αποτοξίνωση σημαίνει απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το συκώτι, το παχύ έντερο και τους ιδρωτοποιούς και σμηματογόνους αδένες. Οι περιττές ουσίες και τα συστατικά λοιπόν που αποβάλλονται μέσω του σώματος είναι και αυτά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.


Γιατί το σώμα τη χρειάζεται

Η μη ισορροπημένη διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και το στρες προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγχουμε το σωματικό βάρος. Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και αυξάνει την αποβολή των τοξινών, κυρίως από το ήπαρ (συκώτι) και τα νεφρά. Όσο πιο καθαρό είναι το σώμα μας από τοξίνες, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχουμε το βάρος μας.


Ποια είναι τα οφέλη της

Με την αποτοξίνωση θα ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου. Θα γεμίσεις με ενέργεια και ζωντάνια. Επίσης θα μπορέσεις να αποβάλλεις όλες τις περιττές ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό και κυρίως το βάρος σου δεν θα ξεφεύγει από τον έλεγχο σου!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΤOP 10 ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Read More

And More