Ελένη Τσαγκά: “Στην εγκυμοσύνη είχα πάρει 14 κιλά. Έχασα τα 10 και μου έχουν μείνει 4”

Εδώ και μερικούς μήνες την έχουμε χάσει από το δελτίο ειδήσεων του Star. Βρίσκεται ακόμη στο σπίτι και προσέχει τα νεογέννητα δίδυμά της.

Εμείς τη πετύχαμε… επάνω στο διάδρομο γυμναστικής. Το καλύτερο σκηνικό για μια fitness συζήτηση με μια γυναίκα που γέννησε πρόσφατα και προσπαθεί να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Όσες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο γνωρίζουν τις δυσκολίες του.

Η Ελένη Τσαγκά βέβαια βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η περίοδος της εγκυμοσύνης της είχε αφήσει 14 κιλά, από τα οποία έχει χάσει ήδη τα 10 και τις απομένουν 4. Πώς τα κατάφερε;

Σε βρίσκω πάνω στο διάδρομο γυμναστικής… Πότε ξεκίνησες μετά την εγκυμοσύνη;
Γυμναστική κάνω κάθε μέρα δύο ώρες. Μία ώρα διάδρομο και Personal training άλλη μία ώρα στο σπίτι. Από τον πρώτο μήνα που γέννησα.

Έχεις στόχο να χάσεις κι άλλα κιλά;
Βέβαια θέλω να χάσω. Τέσσερα κιλά μου έμειναν, τα οποία δεν φεύγουν με τίποτα. Είμαι μέσα στο σπίτι, δεν δουλεύω full time. Είμαι στο σπίτι και τρώω. Μάλλον δεν τρώω, αλλά ξέρετε γλυκά και τέτοια δεν μπορώ να τα αποφύγω.

Έχεις μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής;
Προσπαθώ να μην τρώω το βράδυ, να επιλέγω σαλάτες, φρούτα, αλλά μου τη χαλάνε τα γλυκά. Κατάλαβες;

Δηλαδή δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκά;
Όχι, οτιδήποτε γλυκό… μόνο στις σοκολάτες. Αυτό με έχει πιάσει μετά τη γέννα. Πριν δεν έτρωγα. Δεν είχα πρόβλημα. Τώρα με έχει πιάσει τρέλα με τις σοκολάτες.

Έχεις απευθυνθεί σε κάποιον διαιτολόγο για τη διατροφή σου;
Από μόνη μου προσπαθώ. Καλά, παλιά είχα πάει σε όλους. Έχω κάνει πάρα πολλές δίαιτες. Ό,τι υπάρχει σε διαιτολόγο τον έχω επισκεφθεί. Πριν την εγκυμοσύνη. Αλλά τώρα, προσπαθώ μόνη μου. Υπήρξε μια εποχή που είχα χάσει 10 κιλά με τη βοήθεια διαιτολόγου. Είχα παχύνει. Έκανα διατροφή και γυμναστική και τα έχασα σε πολύ καιρό, όχι γρήγορα. Τώρα στην εγκυμοσύνη είχα πάρει 14 κιλά. Έχασα τα 10 και μου έχουν μείνει 4.

Γυμναστική έκανες και πριν την εγκυμοσύνη;

Ναι, γυμναστική κάνω 10 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ. Και τώρα κάνω personal training με το Γιάννη Θεοχάρη. Είναι πολύ καλός!

Έχεις δει διαφορά στο σώμα σου με τη γυμναστική μετά την εγκυμοσύνη;
Έχω δει μεγάλη διαφορά. Μου μπαίνει πλέον το τζιν μου, που είναι πολύ σημαντικό. Ενδεικτικό.

Με τη μαγειρική ασχολείσαι;

Ναι, αμέ! Χαλαρά. Δεν είμαι πολύ τρελαμένη. Αλλά ασχολούμαι, μαγειρεύω.

Ποια θα έλεγες πως είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Τα ντολμαδάκια.

Υπάρχει κάποιο μυστικό που θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του TLIFE;
Γυμναστική, γυμναστική! Για όσες δεν μπορούν να κάνουν δίαιτα, τρέξιμο. Τρέξιμο και γρήγορο περπάτημα μία ώρα την ημέρα φτάνει. Και αν μπορείς να το κάνεις το βράδυ και να μην φας τίποτα μετά ακόμη καλύτερα. Να φας μόνο ένα γιαούρτι με μήλο. Μυστικό στη διατροφή είναι το γιαούρτι με πράσινο μήλο, που είναι λιποδιαλύτης φοβερός και στη σαλάτα το λεμόνι με τη ρίγανη.

Υπάρχει κάποια επώνυμη την οποία να θαυμάζεις για το σώμα της;
Δεν θέλω να μοιάσω σε εκείνη ή σε εκείνη. Καθόλου. Δεν έχω τέτοια θέματα. Απλώς θέλω να πάω στα κιλά μου για να είμαι ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να γίνω Τατιάνα Στεφανίδου. Η κάθε μία έχει το σώμα της. Δεν γίνεται αυτό.

And More