Ποιες είναι οι fitness συνήθειες της Παναγιώτας Βλαντή; Πώς διατηρείται έτσι κούκλα;

Βρίσκεται στην καλύτερη fit περίοδο της ζωής της. Η Παναγιώτα Βλαντή είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής, αγαπά τη γυμναστική και ήθελε πάντα να γίνει μπαλαρίνα! Θαυμάζει τη Madonna και προσπαθεί να την ακολουθήσει στη μακροβιοτική της διατροφή. Όχι, δεν το κάνει για να προβάλει μια πιο σέξι εικόνα ως ηθοποιός! Η fitness πλευρά της υπήρχε μέσα της πολύ πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός.

Μου ανέφερες πως είσαι στην πιο fit περίοδο της ζωής σου!
Με βρήκες σε καλή φάση για το fitness. Επειδή φέτος είμαι πιο χαλαρή από δουλειά, προσπάθησα να κάνω περισσότερα επάνω σε αυτό το θέμα. Να γυμναστώ πολύ, να προσέξω τη διατροφή μου, να διαβάσω κάποια βιβλία σε σχέση με τη διατροφή.

Είχες ποτέ στο παρελθόν πρόβλημα με τη διατροφή;

Με τη διατροφή μου πάντα είχα θέματα. Εννοώ ότι πάντα έπρεπε να προσέχω. Αλλά όχι γιατί είχα μια υστερία, αλλά επειδή ήμουν πολύ μίζερη στα φαγητά. Δεν τρώω όλα τα φαγητά, είμαι επιλεκτική. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Γιατί με τους πολλούς γυμναστές, με τις πολλές χορεύτριες και δασκάλες χορού, έχω αλλάξει τη διατροφή μου, έχω μάθει πράγματα, έχω διαβάσει. Τώρα τελευταία διάβασα ξανά ένα πολύ παλιό αμερικάνικο βιβλίο, το Fit For Life. Φόρμα ζωής στα ελληνικά. Είναι πολύ παλιό, best seller, απλώς εγώ τώρα το ανακάλυψα. Πάντοτε κάνω διατροφή, δεν μπορώ να κάνω δίαιτα, να στερηθώ. Και δεν στερούμαι. Απλά, προσπαθώ να μην συνδυάζω λάθος τροφές. Προσπαθώ να έχω έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Ακόμη και την περίοδο που ήσουν μοντέλο; Δεν χρειάστηκε ούτε τότε να κάνεις δίαιτα;
Ήμουν πολύ μικρή τότε και δεν χρειαζόταν. Ήταν πολύ καλός ο μεταβολισμός τότε.

Υπάρχει κάποιο φαγητό στο οποίο να μην μπορείς με τίποτα να αντισταθείς;
Κοίτα να δεις… δεν είναι φαγητό, είναι γλυκό. Είναι η σοκολάτα. Δεν μπορώ. Ώρες ώρες με πιάνει υστερία αν δεν φάω σοκολάτα. Όχι όλες τις μέρες, αλλά τις περισσότερες θέλω οπωσδήποτε να φάω σοκολάτα. Το χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι τα πράγματα λίγο καλύτερα. Αλλά το καλοκαίρι κρατά πολύ λίγο! Μόνο τρεις μήνες!!! (Γέλια) Τι να το κάνω…

Με τη γυμναστική ασχολείσαι;
Χρόνια! Από πολύ μικρή ασχολούμαι. Μόνο ένα διάστημα πριν από κάποια χρόνια είχα παρατήσει τη γυμναστική. Είχα παραιτηθεί δηλαδή. Το μετάνιωσα αυτό και το πλήρωσα κιόλας. Αλλά έκτοτε δεν έχω σταματήσει. Αυτή τη στιγμή έχω κάνει σχεδόν τα πάντα. Από χορό, γυμναστήριο, κολύμπι, γιόγκα, πιλάτες… ό, τι μπορείς να φανταστείς. Δεν έχω δοκιμάσει κάποια καινούρια που μου αρέσουν πάρα πολύ, γιατί δεν μπορώ επειδή έχω κάποια προβλήματα. Έχω δηλαδή αυχενικό και πρέπει να γυμνάζομαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω ασκήσεις με κραδασμούς. Και τα έχω στερηθεί, κάποια που θα ήθελα πολύ να κάνω. Θα ήθελα δηλαδή να κάνω πολεμικές τέχνες, αλλά δεν μπορώ.

Αυτό τον καιρό με τι είδους ασκήσεις ασχολείσαι;
Κάνω κολύμπι, κάνω πιλάτες και συνεχίζω το μπαλέτο. Το είχα ξεκινήσει πιτσιρίκα, το ξανάρχισα για το Μ+Μ (η σειρά όπου πρωταγωνιστούσε στο Mega Channel) και το συνεχίζω. Γιατί είναι κάτι το οποίο το λατρεύω. Το αγαπώ πάρα πολύ, ήθελα να γίνω μπαλαρίνα.

Πόσο συχνά γυμνάζεσαι;

Αυτή τη στιγμή, δηλαδή σε περίοδο που είμαι χαλαρή, κάνω γυμναστική κάθε μέρα. Έχω διάδρομο στο σπίτι κι όταν το γυμναστήριο είναι κλειστό, εγώ κάνω διάδρομο. Θα βρω τρόπο. Επίσης, όταν πάω διακοπές στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσω πάντα τη μέρα μου με 30-45 λεπτά διάδρομο.

Πώς καταφέρνεις να είσαι συνέχεια fit; Δεν βαριέσαι;
Από μικρή μου άρεσε. Η μαμά μου έπαιρνε περιοδικά για fitness και εγώ τα έπαιρνα και ακολουθούσα τις συμβουλές τους. Πάντα μου άρεσε η γυμναστική. Ίσως επειδή μου άρεσε ο χορός.

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι είσαι ηθοποιός;
Αυτό προέκυψε και είναι ανάγκη πια, πολύ μετά. Ξεκίνησα όμως να κάνω γυμναστική. Θέλω να πω ότι δεν το έκανα επειδή είμαι ηθοποιός και θέλω να έχω μια εικόνα. Και ηθοποιός να μην ήμουν δεν υπήρχε περίπτωση να μην προσέξω. Και πάλι, κάνω γυμναστική αλλά θεωρώ ότι δεν έχω το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερη. Δεν ζητάω το τέλειο. Αυτή η κυτταρίτιδα με ταλαιπωρεί όμως βρε παιδί μου!

Υπάρχει κάποια συμβουλή που θα ήθελες να δώσεις στις αναγνώστριες του TLIFE;
Οποιαδήποτε δίαιτα εξπρές δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσει. Η δίαιτα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις 4 κιλά σε μια εβδομάδα. Με το που θα φας μια μπουκιά παραπάνω τη δεύτερη εβδομάδα, τα πήρες αμέσως. Το έχω κάνει! Γιατί ήθελα να χάσω κιλά και έκανα αυτές τις βλακείες κι εγώ. Όσο πιο αργά τα χάσεις τα κιλά, τόσο πιο σίγουρο είναι το βάρος σου μετά. Πιο σταθερό. Δηλαδή, αν θες να είσαι για πάντα αδύνατη κι όχι να είσαι “φυσαρμόνικα”, πρέπει να ακολουθήσεις έναν τρόπο υγιεινής διατροφής. Φρούτα, λαχανικά και σωστοί συνδυασμοί. Όχι κρέας με πατάτες και μακαρόνια, όχι κρέας με ψωμί. Για να μην δημιουργούν όχι μόνο κιλά, αλλά και πρήξιμο. Και με τους σωστούς συνδυασμούς γίνεται ταυτόχρονα μια αποτοξίνωση του οργανισμού. Όλες αυτές οι διατροφές με τα φρούτα και τα λαχανικά είναι και μακροβιοτικές. Δηλαδή δίνουν ευεξία, ομορφιά και σε προφυλάσσουν. Έχει άμυνα ο οργανισμός σου.

Δεν μοιάζει όμως όλη αυτή η προσπάθεια λίγο με αγγαρεία;
Ναι είναι! Γιατί το φαγητό είναι ωραίο. Αν αγαπάς το φαγητό είναι αγγαρεία. Ας μην το δουν όμως σαν δίαιτα όπου θα στερούνται, που θα τρώνε ένα μαρούλι την ημέρα. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Γιατί μετά ο οργανισμός σου θα ζητήσει πιο πολύ φαΐ. Του το έχεις στερήσει. Σκοπός είναι να τρως τα πάντα από λίγο και πολλά συχνά γεύματα. Να τρώνε οι άνθρωποι και τη σοκολάτα και το γλυκό. Κι εγώ τρώω γλυκό. Όμως μπορεί μετά να γυμναστώ λίγο παραπάνω.

Σου αρέσει η μαγειρική;
Πάρα πολύ. Πάντοτε μαγείρευα πιεσμένα λόγω δουλειάς. Φέτος που είμαι χαλαρή μαγειρεύω πάρα πολύ. Έχω και τη δασκάλα του χορού που είναι πολύ καλή μαγείρισσα, έχω και μια φίλη που μου δίνουν συνταγές. Έχω και πολλά βιβλία κι έτσι έχω βελτιωθεί, νομίζω! Το παλεύω αν μη τι άλλο. Μέχρι τώρα μόνο μια, δυο φορές δεν μου έχει πετύχει φαγητό.

Με τι έχεις καταπιαστεί τον τελευταίο καιρό στην κουζίνα;
Φέτος δοκίμασα κινέζικη κουζίνα. Έκανα κοτόπουλο γλυκόξινο και χοιρινό με λαχανικά. Κάνω κι άλλα. Γενικώς έχω βρει ένα μαγαζί όπου παίρνω τα προϊόντα και παίρνω και συνταγές και τα φτιάχνω. Είναι πολύ εύκολο.

Ποια επώνυμη θαυμάζεις για το σώμα της;
Υπάρχουν πάρα πολλές που μου αρέσουν. Για μένα, το πρότυπό μου είναι η Madonna. Δεν υπάρχει αυτό το σώμα! Μου αρέσει πάρα πολύ. Η Elle Macpherson επίσης, είναι 47 ετών και έχει ακόμη το σώμα που είχε τότε. Μου αρέσει το γυμνασμένο σώμα πάρα πολύ. Δεν θα μπορέσω βέβαια να έχω αυτό το σώμα ποτέ. Γιατί η Madonna κάνει πάρα πολλή προπόνηση, διπλές προπονήσεις την ημέρα, έχει απίστευτα λεφτά, της μαγειρεύουν. Ε, δεν γίνεται να το κάνω εγώ. Ακολουθεί μακροβιοτική διατροφή. Κι εγώ έτσι το παλεύω. Δεν είναι για τη δίαιτα, είναι για τον οργανισμό αυτό που κάνει η Madonna. Eίναι οι τροφές πια τόσο χάλια, τόσο μη-υγιεινές που πρέπει να το ψάξεις πολύ. Ακόμη και το ψωμί από το φούρνο! Κάποιοι φούρνοι βάζουν τόσα συντηρητικά για να φουσκώσει το ψωμί.

Είσαι δηλαδή κι εσύ οπαδός της μακροβιοτικής διατροφή;
Προσπαθώ να γυρίσω σε αυτό. Να τρώω ωμές, μη επεξεργασμένες τροφές, ξηρούς καρπούς, να προσέχω από που αγοράζω τα τρόφιμα. Να έχω το μανάβη μου, να ξέρω ότι αυτά που παίρνω δεν έχουν φάρμακα.

Τώρα έχω κόψει τον καφέ. Τον έχω αντικαταστήσει με φρούτα το πρωί και επίσης προσπαθώ να κόψω τα γαλακτοκομικά. Μου αρέσει, δεν το κάνω αγγαρεία. Δεν μου αρέσει το κρέας. Τρώω ελάχιστο, κοτόπουλο κυρίως ή ψάρι. Θα ήθελα να το κόψω κι αυτό. Αλλά δεν μπορώ ακόμα. Δεν θέλω να τρώω τίποτα ζωντανό. Από ιδεολογία αλλά και με τη διατροφή επειδή το κρέας έχει τοξίνες.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Mαρία Μπεκατώρου Shaya Αντιγόνη Δρακουλάκη

Shakira Rihanna Μαρία Ηλιάκη

And More