Οι 10 fitness εντολές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Μήπως είσαι κι εσύ από εκείνες που δεν μπορούν με τίποτα να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο; Μην ανησυχείς.

Συγκεντρώσαμε τους 10 βασικούς κανόνες που αν ακολουθήσεις θα χάσεις κιλά χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς… Πρόγραμμα θέλει και θέληση. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη έχει τις fitness συμβουλές για να μπεις σε… πρόγραμμα, χωρίς αυστηρό και συγκεκριμένο (!!) πρόγραμμα.

Τι θα πετύχεις;
– Μείωση σωματικού βάρους

– Απώλεια λίπους τοπικά

– Βελτίωση κυτταρίτιδας

– Λαμπερή επιδερμίδα & μαλλιά

– Καταπολέμηση πρηξίματος

– Επίπεδη κοιλιά

Πώς θα το πετύχεις;
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει τον βασικό δεκάλογο του σωστού αδυνατίσματος:

1. Μην ξεχνάς το πρωινό
Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας, με ιδιαίτερη αξία στην επίτευξη καλύτερη σωματικού βάρους, αφού βοηθάει στην πρόσληψη μικρότερης ποσότητας τροφής κατά τη διάρκεια της μέρας και μειώνει τα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα.

2. Μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά
Kαθημερινά 5-7 μερίδες. Tα φρούτα και τα λαχανικά λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενισχύουν το μεταβολισμό, αυξάνουν την απώλεια λίπους, τονώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα που είναι ο εχθρός της επίπεδης κοιλιάς.

3. Μην ξεχνάς το αλάτι
Μείωσε την πρόσληψη αλατιού, έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις την κατακράτηση υγρών που επιβαρύνει την κυτταρίτιδα και τα πρηξίματα.

4. Ξέχασε τα γλυκά
Πες όχι στα πολύ γλυκά και λιπαρά σνακ τα οποία αυξάνουν τις θερμίδες που λαμβάνεις και κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

5. Προτίμησε τις φυτικές ίνες
Δώσε έμφαση στην κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί σίκαλης), τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που αυξάνουν την αποβολή λίπους και ενισχύουν την απώλεια βάρους.

6. Μην ξεχνάς… το γεύμα σου
Τα μικρά & συχνά γεύματα είναι το μυστικό για την μείωση των κιλών αφού επιτυγχάνουν τη συνεχή ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τον έλεγχο του αισθήματος πείνας και κορεσμού.

7. Το γάλα σου
Κατανάλωσε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.

8. Πιες…
Πίνε καθημερινά 10-12 ποτήρια υγρών και 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό, βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και αυξάνει τον κορεσμό.

9. Λίγο από όλα…
Κατανάλωσε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι ώστε να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

10. Μην κάθεσαι…
Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα, μιας και είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τις καύσεις σας και να πετύχετε την απώλεια λίπους τοπικά.

Read More

And More