Ανέβηκες στη ζυγαριά και φρίκαρες; 20 tips που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις… αδύνατη!

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη από το σώμα σου, αν πραγματικά θέλεις να αδυνατίσεις… κάνε κανόνες της καθημερινότητάς σου τα παρακάτω tips και θα αλλάξουν όλα!

1. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό. Το έχεις ακούσει ποτέ το “Δεν πεινάς, διψάς”; Όταν ο οργανισμός χάνεται στη μετάφραση, μπερδεύεις το σήμα για νερό με πείνα. Επίσης, ένα ποτήρι νερό ακριβώς πριν από το γεύμα θα σε βοηθήσει να φας όσο πρέπει και να μην τα παρακάνεις.

2. 48 Ώρες! Αυτός είναι ο χρόνος που έχεις για να μην πάρεις κιλά! Έκανες την υπέρβαση χθές; Έφαγες τα “πάντα όλα”; Ό, τι τρώμε σήμερα, αποθηκεύεται έπειτα από 48 ώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που πήραμε την αμέσως επόμενη ή και μεθεπόμενη μέρα. Μία με δυο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, σαλατικά και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση και να «ξεπρηστείς»

3. Κάνε μασάζ κατά της λιγούρας. Τοποθέτησε τους δείκτες των χεριών σου κάτω από τους λωβούς των αυτιών, στο σημείο που καταλήγουν οι σιαγώνες. Άνοιξε το στόμα μέχρι να νιώσεις πίεση και πάτησε έντονα στο σημείο για μερικά δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή θα σε κάνει να αποφύγεις μια για πάντα το τσιμπολόγημα…

4. Η σαλάτα πρώτη. Μην ξεχνάς να χωρίζεις τα πιάτα σου σε πρώτο και κυρίως, όπως ακριβώς κάνουν στο εξωτερικό. Έτσι, το γεύμα σου πρέπει να ξεκινάει πρώτα με τη σαλάτα. Τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, με τις οποίες θα μειωθεί η απορρόφηση λίπους από το φαγητό που θα φας.

5. Μείωσε το αλάτι. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και δεν σε βοηθά να κάνεις καλές καύσεις, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σου.

6. Τα όμορφα αρώματα στο χώρο περιορίζουν την όρεξη. Λουλούδια στο βάζο, αρωματικά στικ και αιθέρια έλαια είναι το μυστικό για να χάσεις κιλά. Καθαρίζουν το μυαλό από τις έννοιες και το άγχος, βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Ειδικά ο Ευκάλυπτος φαίνεται να έχει, σύμφωνα με έρευνες, εξαιρετικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά στην μείωση της λιγούρας!

7. Το νου σου… στο φαγητό. Όχι, δεν πρέπει να σκέφτεσαι όλη μέρα τι θα φας. Το αντίθετο. Όταν κάθεσαι, όμως στο τραπέζι το μυαλό σου πρέπει να είναι συγκεντρωμένο εκεί. Ούτε στην ενδιαφέρουσα εκπομπή στην τηλεόραση, ούτε στις έννοιες της δουλειά. Έρευνες δείχνουν πως όταν δεν είσαι συγκεντρωμένη στο φαγητό σου, καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες.

8. Μάθε από καλό λάδι. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ευτυχώς έχεις την τύχη να βρίσκεις ελαιόλαδο σε πολύ καλή τιμή. Ελαιόλαδο λοιπόν και μονο ελαιόλαδο. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό και το μεταβολισμό σου.

9. Work it out…. η εξάσκηση σε κάνει να ξεχνάς τη σοκολατίνα! Η έντονη εξάσκηση έχει αποδειχθεί πως μειώνει την όρεξη. Αν έχεις ποδήλατο ακόμη καλύτερα. 30 λεπτά “ποδηλατάδα” και δεν θα θυμάσαι καν το αντικείμενο του “πόθου” σου!

10. Κοιμήσου εσύ και ο μεταβολισμός σου δουλεύει! Αν δεν κοιμηθείς όσο πρέπει τότε οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη δεν εκκρίνονται στις ποσότητες που χρειάζεται για να αισθανθείς καλύτερα και έτσι υποκύπτεις στην αμαρτία.

11. Ο σπιτικός καφές αδυνατίζει. Σηκώνεσαι το πρωι και τρέχεις να προλάβεις να ετοιμαστείς, προκειμένου να μην καθυστερήσεις στην δουλειά. Εκτός της λάθος συνήθειας να μην παίρνεις ένα πλήρες πρωινό, ο έτοιμος καφές μπορεί να σε βάλει και σε επιπλέον μπελάδες. Πολύ απλά, αν βρεθείς στην καφετέρια κάτω από τη δουλειά σου, δύσκολα θα αντισταθείς σε ένα λαχταριστό κρουασάν σοκολάτας ή ακόμη και μια “παχυντική” τυρόπιτα. Για να μην αναφέρω τον πειρασμό ενός καφέ με σαντιγί, καραμέλα και διάφορα σιρόπια. Γευστικότατος μεν, πλήρης θερμίδων και λιπαρών δε…

12. Να μασάς καλά το φαγητό σου. Κι όμως η μαμά είχε δίκιο. Όσο πιο αργά και καλά μασάς το φαγητό σου, τόσο πιο σίγουρο είναι πως θα μείνεις πιστή στη σωστή διατροφή. Όσο περισσότερο μασάς, το στόμα εκκρίνει σάλιο που βοηθά:

-Βοηθάει στην εύκολη κατάποση της τροφής.

-Περιέχει ειδικές ουσίες (διάφορα ένζυμα, όπως η αμυλάση, η οποία συμβάλλει στη διάσπαση των τροφών που
περιέχουν άμυλο) που προετοιμάζουν και διευκολύνουν τη διάσπαση κάθε μπουκιάς από τα υγρά του στομάχου, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά της.

13. Φαγητό μετά μουσικής! Η σωστή επιλογή μουσικής θα σου δώσει τον ρυθμό και δεν θα τρως με… βουλιμία. Κλασική, slow μουσική είναι η καλύτερη επιλογή για να μπεις στον ρυθμό του αδυνατίσματος. Συνηθίζουμε να μιμούμαστε τον ρυθμό της μουσικής που ακούμε” εξηγεί o καθηγητής David Niven, ο οποίος επικαλείται έρευνα που μέτρησε τον τρόπο με τον οποίο έτρωγαν οι άνθρωποι με διαφορετική μουσική υπόκρουση. Όσοι έτρωγαν με γρήγορη, ανεβαστική μουσική, συνήθιζαν να επιταχύνουν τις μπουκιές τους, καταναλώνοντας 5 μπουκιές το λεπτό. Αντίθετα, όσοι έβαζαν αργή μουσική, έτρωγαν 3 μπουκιές το λεπτό.

14. Άλλαξε σερβίτσιο και χάσε βάρος… Κατέβασε πιο μικρό σερβίτσιο και μείωσε την ποσότητα του φαγητού. Μικρότερο πιάτο σημαίνει αυτόματα και μικρότερη ποσότητα φαγητού. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια ανανέωση στην κουζίνα σου; Και διάθεση θα αλλάξεις με το νέο, μοδάτο σερβίτσιο και θα καταφέρεις να ισορροπήσεις την ποσότητα του φαγητού σου, με αποτέλεσμα να χάσεις κιλά!

15. Άλλο βάρος το πρωί, άλλο το βράδυ! Ζυγίσου σωστά… Χρησιμοποιείς τη ζυγαριά για να ελέγχεις το βάρος σου. Έχεις καλώς εφόσον κάτι τέτοιο δεν σου γίνεται εμμονή. Γνωρίζεις όμως πως ενδέχεται το βάρος σου να διαφέρει ακόμη και 2-3 κιλά μέσα στην ίδια μέρα; Εξαρτάται από το φαγητό και το νερό που έχεις καταναλώσει προηγουμένως. Ποσότητες που παραμένουν στο στομάχι και κάνουν τη ζυγαριά να δείχνει παραπάνω κιλά. Για να είσαι σίγουρη για το βάρος σου, απλά φρόντισε να συμβουλεύεσαι τη ζυγαριά συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα. Η ιδανική ώρα είναι το πρωί μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.

16. Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Κάνε μια μικρή παρασπονδία και η δίαιτα θα έχει εγγυημένη επιτυχία. Μην στερείς στον εαυτό σου ένα λαχταριστό γεύμα από το αγαπημένο σου φαγητό. Όσο παχυντικό κι αν είναι αυτό, μια φορά την εβδομάδα δικαιούσαι κι εσύ να φας ό,τι επιθυμείς. Έτσι, δεν θα νιώθεις να καταπιέζεσαι από τη δίαιτα και θα την ακολουθείς πιστά τις υπόλοιπες 6 ημέρες της εβδομάδας.

17. Spice it up και βοήθησε το μεταβολισμό σου. Η καψακαΐνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές έχει την ιδιότητα να αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού κάνοντας τη δίαιτα πιο αποτελεσματική και γευστική… αν φυσικά σου αρέσουν τα καυτερά πιάτα.

18. Μην αποφεύγεις κάποιο γεύμα της ημέρας. Έρχεται το μεσημέρι και είσαι ακόμη στη δουλειά. Όσο κι αν πιστεύεις πως με το να μην φας καθόλου μειώνεις τις θερμίδες και άρα μπορεί να χάσεις και κιλά, μάλλον το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. Έρευνες έδειξαν πως όσοι παραλείπουν γεύματα μέσα στην ημέρα, καταναλώνουν περισσότερο φαγητό στη συνέχεια ή τσιμπλογούν ασταμάτητα μέχρι το επόμενο γεύμα. Αποτέλεσμα; Άνιση κατανομή θερμίδων μέσα στην ημέρα και αύξηση βάρους

19. Η εξίσωση που θα σε απαλλάξει από 1 κιλό σε 20 ημέρες χωρίς δίαιτα. Πόσο καλή είσαι άραγε στα μαθηματικά;
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε. Μισό κιλό καθαρού λίπους προσφέρει 3.500 θερμίδες. Αν λοιπόν κόψεις 350 θερμίδες την ημέρα από το μενού σου, τότε σε δέκα ημέρες θα έχεις χάσει μισό κιλό χωρίς καν δίαιτα.
Κι αν αυτό σου φαίνεται μεγάλη θυσία μάθε πως:
– Αρκεί ένα Σάββατο να αποφύγεις ένα cocktail τύπου Pina Colada μαζί με τους ξηρούς καρπούς και έχεις υπερκαλύψει τις 350 θερμίδες.
– Αν ένα βράδυ αντί να υποκύψεις στον πειρασμό για ένα σουβλάκι, δοκίμασε κάτι πιο ελαφρύ. 1 τυλιχτό με γύρο έχει 500 θερμίδες
– Την επόμενη φορά που θα καταναλώσεις πίτσα, άσε ένα κομμάτι στην άκρη. 1 μόλις κομμάτι special πίτσα έχει 350 θερμίδες

20. Εκμεταλλεύσου τις δύσκολες μέρες για να χάσεις κιλά… Νιώθεις φουσκωμένη, πρησμένη και με μια ακατάσχετη λαιμαργία… Ναι, οι μέρες εκείνες του μήνα είναι δύσκολες, τόσο για την διάθεσή σου όσο και για τη σιλουέτα σου. Σκέψου όμως πως ο οργανισμός σου λειτουργεί πιο έντονα τις 5 ημέρες του κύκλου της περιόδου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αύξηση του ρυθμού λειτουργίας του μεταβολισμού κατά 5-10%! Τι σημαίνει αυτό; Μα, πως με τις κατάλληλες κινήσεις, όχι μόνο δεν θα πάρεις κιλά, αλλά μπορείς να εκμεταλλευτείς την “υπερδραστηριότητα” του σώματός σου για να χάσεις βάρος.

Read More

And More