Είναι ένα ενοχλητικό μυστικό και θέλεις να το διορθώσεις. Αισθητικές επεμβάσεις στην Ευαίσθητη Περιοχή!

Αποτελεί ίσως το πιο προσωπικό πρόβλημα για μία γυναίκα. Ένα σημείο στο σώμα που μπορεί να μην εκτίθεται συχνά, όμως είναι ικανό να χαλάσει την ερωτική διάθεση – τόσο εκείνης, όσο και του συντρόφου της – ακόμη και να τη μειώσει! Ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς της αισθητικής χειρουργικής είναι η ανάπλαση και η αναδιαμόρφωση των ιστών στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Συνήθως τα πιο επίμονα προβλήματα αφορούν στο σχήμα των Μικρών και Μεγάλων Χειλέων του αιδοίου, αλλά και συνολικά με την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της περιοχής.

Ο χειρουργός γυναικολόγος, Χειρουργός Γυναικολόγος, μετεκπαιδευθείς στην γυναικεία ακράτεια ούρων, διαταραχές και χαλάρωση πυελικού εδάφους όπως και στην Πλαστική & Αισθητική αποκατάσταση Δρ. Αλέξανδρος Μπάντερ δίνει απαντήσεις σε ό, τι σε απασχολεί σχετικά με την συγκεκριμένη ευαίσθητη περιοχή.

Αιτίες που οδηγούν στην πόρτα του πλαστικού

Είναι γεγονός ότι όλες οι γυναίκες δεν έχουν γεννηθεί με το ίδιο σχήμα γεννητικών οργάνων και με την πάροδο του χρόνου αρκετές από αυτές μπορεί να αποκτήσουν προβλήματα ή ανωμαλίες στη περιοχή που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, π.χ. κάκωση κατά τη διάρκεια του τοκετού, απότομη απώλεια σωματικού βάρους, λήψη ορμονικών σκευασμάτων (Testosterones).

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή στην ίδια κατασκευή του σώματος.

Οι λόγοι οι οποίοι θα οδηγήσουν κάποια κυρία να αναζητήσει λύση για αυτό το πρόβλημα είναι πολλές φορές η αμηχανία που ενδεχομένως να έχει με το σώμα της και την εμφάνιση της περιοχής, την ενόχληση που έχει φορώντας κάποια στενά ρούχα (κολάν, μαγιό κλπ), κάνοντας γυμναστική ή ακόμα να ενοχλείται στη σεξουαλική επαφή.

Πάρε την απόφαση μαζί με τον ειδικό…
Η εξέταση και η συζήτηση με τον ειδικό γιατρό είναι το πρώτο βήμα. Η κάθε γυναίκα σίγουρα έχει διαφορετικές προσδοκίες από την επέμβαση, ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γιατί όπως είναι αντιληπτό το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό.

Η επέμβαση πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο γιατρό με γνώση και εμπειρία στη ευαίσθητη αυτή περιοχή του γυναικείου σώματος.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ανάλογα με το πρόβλημα, την περίπτωση και φυσικά την επιθυμία μιας γυναίκας επιλέγεται και διαφορετική μέθοδος αισθητικής παρέμβασης! Ο χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Αλέξανδρος Μπάντερ σημειώνει τις πιο σημαντικές και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτές…

1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΚΡΩΝ (εσωτερικών) ΧΕΙΛΕΩΝ
Με μια νέα πρωτοπορείακή μέθοδος, η τεχνική “Side to Side”, την οποία και εφάρμοσε για πρώτη φορά ο Δρ. Μπάντερ, δίνει το πλεονέκτημα ενός εκπληκτικού αισθητικού και λειτουργικού αποτελέσματος χωρίς να παραμένουν υπολείμματα ιστών ή τη δημιουργία της λεγόμενης βεντάλιας. Η επέμβαση εφαρμόζεται δίνοντας έμφαση στη συνολική εμφάνιση των χειλέων και της κλειτορίδας, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τη μεγάλη αγγείωση και νεύρωση της περιοχής τα οποία αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία της επέμβασης.

Πώς γίνεται η επέμβαση; Με τοπική νάρκωση σε συνδυασμό με μέθη, μπορεί όμως να γίνει με γενική ή και επισκληρίδια αναισθησία. Πρέπει να γίνει σε οργανωμένο και ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ή σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική.

Η χρήση του ειδικού LASER ή το Radio Frequency fine tip παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αισθητικού αποτελέσματος.

Πόσο διαρκεί; Η επέμβαση διαρκεί δύο ώρες και δεν χρειάζεται παραμονή στη κλινική παρά μόνο λίγες ώρες μετά για λόγους ασφαλείας.

Πόσο γρήγορα επιστρέφεις στην καθημερινότητα; Η επιστροφή στην εργασία σας αλλά και στους κανονικούς σας ρυθμούς είναι άμεση.

Υπάρχουν επιπλοκές/πόνος; Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και υποφερτός και γενικά αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι ελεύθερη χωρίς επιδέσμους ή γάζες. Τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά και άμεσα ορατά.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται; Υποψήφιες για την επέμβαση αυτή είναι όσες ενοχλούνται είτε οπτικά είτε λειτουργικά από το μεγάλο μέγεθος των εσωτερικών χειλέων ή από κάποια ασυμμετρία που τυχόν υπάρχει σε αυτό το σημείο ή ακόμα από τον υπερχρωματισμό των χειλέων ειδικά σε μελαχρινού τύπου δέρματος γυναίκες. Οι γυναίκες αυτές συνήθως ταλαιπωρούνται φορώντας στενά ρούχα ή όταν γυμνάζονται (ποδήλατο, ιππασία) ή ακόμη μπορεί να έχουν γίνει θύματα απόρριψης από το σύντροφό τους. Πολλές φορές βέβαια η επιλογή μιας τέτοιας επέμβασης γίνεται απλά και μόνο όταν μια γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει πιο ελκυστικό σχήμα!

2. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑΣ
Η επέμβαση που εφαρμόζει ο Δρ Μπάντερ έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση ολόκληρης της κλειτορίδας χωρίς αφαίρεση και καταστροφή αυτής! Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με την τεχνική που στηρίζεται σε ενταφιασμό της κλειτορίδας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξαφανιστεί η ανεπιθύμητη προεξοχή χωρίς να επηρεαστεί η νεύρωσή της. Και φυσικά, πράγμα πολύ σημαντικό, η σεξουαλική λειτουργία της κλειτορίδας παραμένει ακριβώς ίδια.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται; Αφορά κυρίως σε σε γυναίκες με εμφάνιση υπερβολικά μεγάλης και προεξέχουσας κλειτορίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της πολύπλοκης αγγείωσης και νεύρωσης της περιοχής, θα ήταν πραγματικά επικίνδυνο αυτή η επέμβαση να εφαρμοστεί από μη ειδικά και κατάλληλα εκπαιδευμένο γιατρό.


3. ΜΕΙΩΣΗ & ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΕΙΛΕΩN
Πρόκειται για μία συνηθισμένη επέμβαση που στόχο έχει τη μείωση του όγκου του λίπους, την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος ή και συνδυασμός των δύο επεμβάσεων. Η αφαίρεση του λίπους θα πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με λίφτινγκ του δέρματος, προκειμένου να μην δείχνουν τα χείλη σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται; Κυρίως σε παχύσαρκες γυναίκες που παρουσίασαν παρόμοιο πρόβλημα ύστερα από απότομη απώλεια βάρους ή ακόμη σε εκείνες οι οποίες απλώς επιθυμούν πιο σφριγηλό δέρμα των μεγάλων χειλέων.


4. ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ

Αυτή γίνεται με έγχυση αυξητικού υλικού (Υαλουρονικό οξύ) ή με την εμφύτευση λίπους το οποίο προηγουμένους θα είχε αναρροφηθεί από την ίδια την ενδιαφερόμενη.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται; Ενδείκνυται για κάποιες γυναίκες που έχουν χάσει απότομα βάρους ή έχουν γεννηθεί με υποτροφικά εσωτερικά χείλη, σε μεγάλης ηλικίας γυναίκες ή ακόμα για εκείνες οι οποίες θέλουν να τονίσουν την εμφάνιση της περιοχής.

Read More

And More