Bελονισμός! Πως γίνεται; Βοηθάει αλήθεια ακόμη και να χάσεις κιλά;

Μήπως έχεις κι εσύ φοβία στη βελόνα; Τι θα έλεγες αν με κάποιες μικρές βελόνες κατάφερνες να απαλλαγείς από μια σειρά παθήσεων και πόνων που σε ταλαιπωρούν, αλλά και να κόψεις το κάπνισμα ή να χάσεις κιλά με πιο αποφασιστικό τρόπο; Ποιες επώνυμες έχουμε δει να την εφαρμόζουν για να χαλαρώσουν και να αποβάλλουν το στρες;

Ο βελονισμός έχει τις ρίζες του στην αρχαία Κίνα όπου και χρησιμοποιούνταν για να ανακουφίσει από πόνους κάθε φύσης. Η αρχαία αυτή τεχνική είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεκάδες ιατρικές μελέτες έχουν δημοσιευθεί για να εξακριβώσουν την αποτελεσματικότητα, αλλά και το κατά πόσο η μέθοδος αυτή είναι ασφαλής.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;
Όπως μαρτυρεί και το όνομά του, ένας εξειδικευμένος γιατρός εφαρμόζει μια σειρά από βελόνες σε ειδικά σημεία επάνω στο σώμα, ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς. Με την κατάλληλη εφαρμογή οι υποστηρικτές του βελονισμού διατείνονται πως μπορεί να βοθήσει:

– Στην θεραπεία μια σειρά παθήσεων.

– Στην ανακούφιση από χρόνιους πόνους.

– Στην πρόληψη ασθενειών.

– Στην τόνωση και την γενικότερη αναζωογόνηση του οργανισμού.

– Στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

– Στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και του αλκοολισμού.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ;
Ο ειδικός βελονιστής γνωρίζει ακριβώς σε ποια σημεία να εφαρμόσει τις βελόνες για κάθε περίπτωση. Σε γενικές γραμμές οι βελόνες θα παραμείνουν στα σημεία του σώματος για 20 με 30 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διάφορα είδη βελονισμού που μπορείς να επιλέξεις.

Παραδοσιακός Βελονισμόςόπως ακριβώς εφαρμοζόταν από την αρχαία εποχή στην Κίνα. Με βάση το “χαρτογραφημένο” ανθρώπινο σώμα τοποθετούνται βελόνες μιας χρήσης στα κατάλληλα σημεία.
Ιατρικός Βελονισμόςπρόκειται για την πιο… “επιστημονική” πλευρά του βελονισμού. Οι γιατροί βελονιστές δεν ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο, μη αποδεχόμενοι τα σημεία που όριζαν οι Κινέζοι. Τα σημεία τοθ βελονισμού καθορίζονται ανάλογα με τα νεύρα, τους συνδέσμους και τους μύες του σώματος
Ηλεκτροβελονισμός Εκτός από τις καθιερωμένες παραδοσιακές βελόνες, τοποθετούνται και κάποιες συνδεδεμένες με μια ειδική συσκευή ηλεκτρικής παροχέτευσης ρεύματος. Έτσι επιτυγχάνεται επιπλέον διέγερση της περιοχής.
Laser Βελονισμός –Εδώ αντί για βελόνεςο ειδικός χρησιμοποιεί laser που έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με την βοήθεια της θερμότητας.
Ωτοβελονισμός Σύμφωνα με τους Κινέζουσ ο λωβός του αυτιού έχει απολήξεις νεύρων που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Έτσι υπάρχουν 110 σημεία στο αυτί, τα οποία μπορούν να αναστείλουν την όρεξη, να βοηθήσουν στην διακοπή του καπνίσματος, κατά των αλλεργιών κτλ.

Κρανιοβελονισμός
Όπως στον ωτοβελονισμό, αντίστοιχα και εδώ υπάρχουν σημεία στο κεφάλι του ανθρώπου, κυρίως στο σημείο των μαλλιών στα οποία εφαρμόζονται οι βελόνες.
ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ STARS
Η μέθοδος του βελονισμού έχει απασχολήσει φυσικά και τη showbiz και έχουμε ακόμη και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα για Ελληνίδες και ξένες επώνυμες που την εμπιστεύονται.
Η Kim Kardashian τον εμπιστεύεται γιατί όπως λέει κάνει πολύ καλό στην αποβολή του στρες και διώχνει την κούραση.
Εξίσου χαλαρωτικός φαίνεται πως είναι ο βελονισμός και για την δική μας Άντα Λιβιτσάνου που δηλώνει με την παραπάνω φωτό πως αυτός είναι το τρόπος που “χαλαρώνουν οι Λιβιτσάνοι”!

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ;
Στην Ελλάδα ο βελονισμός δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως κομμάτι της ιατρικής. Παρόλα αυτά, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλευσης και εξάσκησης από τον οποιονδήποτε, για να εφαρμόσει κάποιος τον βελονισμό θα πρέπει να έχει πτυχία ιατρικής.

Δες στον παρακάτω πίνακα τις παθήσεις στις οποίες υπόσχεται να φέρει θεαματικά αποτελέσματα η μέθοδος του βελονισμού:

Λειτουργικές Παθήσεις
Μυοσκελετικά Επώδυνα Σύνδρομα
Παθήσεις Νευρικού Συστήματος
Ψυχικές και Ψυχοσωματικές Διαταραχές
Δερματικές Παθήσεις
Αλλεργικό Άσθμα
Παιδικό Άσθμα
Αλλεργική Ρινίτιδα
Ιγμορίτιδα
Έλκος Δωδεκαδακτύλου
Έλκος Στομάχου
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (σπαστική κολίτιδα )
Δυσκοιλιότητα
Διαταραχές που σχετίζνται με την Κλιμακτήριο
Αυχενικό Σύνδρομο
Σύνδρομο Βραχιόνιου Πλέγματος
Οσφυαλφία
Ισχιαλγία
Αυχεναλγία
Θωρακαλγία
Αρθρίτιδες και Περιαρθρίτιδες γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, ισχίου, αγκώνα, αρθρώσεων χερι’ων και ποδιών
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Μυαλγίες
Ημικρανίες
Κεφαλαλγίες
Νευραλγία Τριδύμου
Πάρεση Προσωπικού Νεύρου
Ίλιγκοι
Εμβοές
Χρόνια Κόπωση
Ινομυαλγία
Νευροφυτικές Διαταραχές
Διαταραχές Μνήμης
Διαταραχές Συγκέντρωσης
Διαταραχές Προσαρμογής
Διαταραχές Ύπνου
Διαταραχές Συμπεριφοράς
Διαταραχές Libido
Ψωρίαση
Αλλεργικό Έκζεμα
Αλλεργικό Εξάνθημα
Ακμή

Read More

And More