Αποτοξίνωση τώρα! Τι είναι ακριβώς; Πότε τη χρειάζεσαι; Κατέβασε το πρώτο μενού…

Κλασική αντίδραση με το που φτάσει η Δευτέρα του Πάσχα. Νιώθεις φουσκωμένη, έχεις κακή διάθεση – που πρέπει να σε προλάβω, δεν οφείλεται μόνο στο ότι τέλειωσαν οι γιορτές – δεν έχεις ενέργεια και αισθάνεσαι και από πάνω τύψεις κι ενοχές που δεν συγκρατήθηκες για άλλη μια χρονιά. Είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσεις αποτοξίνωση. Όχι μόνο για τις ατασθαλείες του Πάσχα, αλλά και για να “σετάρεις” τον οργανισμό σου από την αρχή, να χάσεις κιλά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή σου εξηγεί τι ακριβώς είναι η αποτοξίνωση, πότε τη χρειάζεσαι και για πόσο μπορείς να την ακολουθείς. Φυσικά θα βρεις και το μενού της πρώτης εβδομάδας για να ξεκινήσεις αμέσως…

Τι είναι η αποτοξίνωση;
Έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά. Η αποτοξίνωση όμως δεν σημαίνει ούτε πως πρέπει να κόψεις το φαγητό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε φυσικά πως τρώγοντας ένα και μόνο τρόφιμο για πολλές ημέρες πετυχαίνεις το στόχο. Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ και το παχύ έντερο.

Τι πρέπει να περιμένεις από μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Τα οφέλη της αποτοξίνωσης είναι ότι τα όργανα του σώματος (νεφρά, συκώτι και παχύ έντερο) καθαρίζουν από τις διάφορες τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό, αλλά παράλληλα διεγείρεται και το ανοσοποιητικό σύστημα.


Γιατί να κάνεις αποτοξίνωση;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ακατάστατη διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, το στρες, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το αλκοόλ και τα φάρμακα προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγχουμε το σωματικό βάρος.

Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και αυξάνει την αποβολή των τοξινών. Όσο πιο καθαρό είναι το σώμα μας από τοξίνες, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχουμε το βάρος μας. Είναι άλλωστε και η σύσταη πολλών γιατρών, μια φορά το χρόνο να εφαρμόζουμε μια δίαιτα αποτοξίνωσης. Όπως καταλαβαίνεις μια αποτοξίνωση μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά ή να απαλλαχθείς από το ενοχλητικό πρήξιμο, ο σκοπός της όμως δεν είναι αυτός.

Προσοχή
: Δίαιτα αποτοξίνωσης δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά, οι θηλάζουσες μητέρες και ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις, καρκίνο κτλ.

Ποια σημάδια πρέπει να σε κάνουν να σκεφτείς σοβαρά μια αποτοξινωτική διατροφή
;
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή μας δίνει τα συμπτώματα της καθημερινότητας που πρέπει να σε “ταρακουνήσουν” ώστε να λάβεις δραστικά μέτρα στη διατροφή.

Πονοκέφαλοι
Κακή διάθεση
Εύθραυστα νύχια και μαλλιά
Κυτταρίτιδα
Αδυναμία συγκέντρωσης και έλλειψη μνήμης
Δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα
Χαμηλή ενέργεια

DETOX NOW!
Λίγο πολύ όλες λοιπόν θα μπορούσαμε να κάνουμε δώρο στον οργανισμό μας μια δίαιτα αποτοξίνωσης, για να του δώσουμε ανάσα, να αισθανθούμε καλύτερα και φυσικά να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά. Ειδικά αυτές τις ημέρες, λίγο μετά το Πάσχα που το φούσκωμα, η δυσφορία και η κακή διάθεση είναι πιο έντονα εξαιτίας των “ατασθαλειών” τις γιορτινές μέρες…

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή έφτιαξε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να ξεκινήσεις.

Κάνε κλικ πάνω στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει
/
Αν θέλεις να κατεβάσεις τη δίαιτα αποτοξίνωσης στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να κάνεις την αποτοξινωτική δίαιτα;
Η διάρκεια της αποτοξίνωσης εξαρτάται από την ηλικία, τα επίπεδα υγείας και το πόσο φορτωμένο είναι το σώμα με τοξίνες. Εφαρμόζοντας μια δίαιτα αποτοξίνωσης για διάστημα 10-15 ημερών είναι αρκετά καλό και ασφαλές για τον οργανισμό σας. Ωστόσο είναι καλύτερο πριν προβείς σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης, να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας για να προσαρμόσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκη.

Read More

And More