Δίαιτα: Χάσε 4 κιλά και προστάτεψε την επιδερμίδα και την υγεία σου

Μπορεί ο καιρός να μας κάνει “νούμερα” και να μην έχει πιάσει για τα καλά το κρύο, όμως όλες έχουμε κατεβάσει τα χοντρά μας ρούχα και σίγουρα στο κρεβάτι πια πέφτουμε με πάπλωμα. Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο αλλάζει και η στρατηγική για να χάσεις κιλά, να φροντίσεις την επιδερμίδα σου και last but not least, να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα. Ναι, ναι μπορεί για τα παραπάνω να έχει λόγο το καλοριφέρ ή η αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα σώματος, όμως πάντα το κλειδί για να είσαι αδύνατη, σέξι και λαμπερή είναι στη διατροφή.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλ Τσιάνη έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να χάσεις 4 κιλά σε ένα μήνα, προστατεύοντας την επιδερμίδα σου και οχυρώνοντας το ανοσοποιητικό σου από τη γρίπη και τις ιώσεις.

“Το σώμα μας έχει ανάγκη από τρόφιμα που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρούν τη σωστή θερμοκρασία του οργανισμού. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, η σωστή θέρμανση του χώρου διαμονής, αλλά και η διατροφή.” σημειώνει η διαιτολόγος.

1. ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλ Τσιάνη έφτιαξε το ιδανικό διαιτολόγιο για να έχεις τρια θετικά αποτελέσματα στο σώμα μόνο με σβστή διατροφή. Αδυνάτισμα – λαμπερή επιδερμίδα και Υγεία.

Κάνε κλικ εδω για να δεις αναλυτικά το διαιτολόγιο
/
Θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου; Κάνε κλικ εδώ

2. ΜΑΘΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Η συνταγή για να έχεις λαμπερή, σφιγηλή επιδερμίδα και στο κρύο έχει τρία βήματα:

1.Σωστή ενυδάτωση
Οι περισσότερες από εμάς παραμελούμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας τις κρύες μέρες, καθώς το αίσθημα της δίψας δεν είναι τόσο έντονο. Η κατανάλωση υγρών όμως, αποτρέπει την αφυδάτωση και αυτό με την σειρά του συμβάλλει στην πρόληψη της ξηροδερμίας. Μια πολύ καλή λύση είναι οι σούπες και τα ζεστά ροφήματα (ελληνικός, ή στιγμιαίος καφές, κακάο) για όσους δε μπορούν τα καταναλώσουν πολλά υγρά και τα αφεψήματα (τσάι, κρόκος κοζάνης, φασκόμηλο, χαμομήλι).

2. Διατροφή πλούσια σε βιταμίνες
Βιταμίνη Α: Η προβιταμίνη Α (β-καροτένιο) ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία και ευερεθιστότητα του δέρματος. Τη συναντάμε στο συκώτι, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκυθάκια και τη γλυκοπατάτα
Βιταμίνη Ε: Η Βιταμίνη Ε εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση του δέρματος, καθώς επίσης την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας. Τη συναντάμε σε ικανοποιητικές ποσότητες στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τη μαργαρίνη και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

3. Πες όχι στη ζάχαρη
Ξέρεις ότι η προτίμηση στη γλυκιά γεύση βρίσκεται καταγεγραμμένη στο DNA σου; Η ζάχαρη και τα υπόλοιπα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να έχουν θέση στη διατροφή σου, ακόμη και αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο! Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες, επίλεξε τρόφιμα ή ροφήματα στα οποία η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως για παράδειγμα τα light αναψυκτικά και τα ζελέ.

3. ΘΩΡΑΚΙΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ
Βασικό μέλημα αυτή την περίοδο είναι να κρατάμε δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με την επαρκή πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

– Διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά εφοδιάζουν των οργανισμό μας με αρκετές βιταμίνες, αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.
Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Πορτοκάλι: Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και σελήνιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται ενάντια στο κρυολόγημα και στις ιώσεις.

Μαϊντανός: Διαθέτει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία.

Πιπεριά: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες (βιταμίνη C & β-καροτένιο) και βοηθάει στη καλή κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνοντας άχρηστες ουσίες που θα μπορούσαν να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ελαιόλαδο: Χαρακτηρίζεται για το υψηλό περιεχόμενό του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σε φαινολικές ενώσεις και σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η έλλειψη των οποίων μειώνει την άμυνα έναντι των ιών και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κρεμμύδι: Με αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε αλυσίνη και σε βιταμίνη C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιβιοτικό και αναλγητικό. Συμβάλλει στην επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τα κρυολογήματα.

Μπρόκολο: Πλούσιο σε λουτεΐνη και σουλφοραφάνη, αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιαούρτι: Είναι πλούσιο σε προβιοτικά και με τον τρόπο αυτό ευνοεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενισχύοντας ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Με την συνεργασία της Νικόλ Τσιάνη, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Χολαργού, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Read More

And More