ΔΙΑΙΤΑ! Χάσε 4 κιλά σε 4 εβδομάδες και βάλε τις βάσεις για να μην παχύνεις ποτέ ξανά

Ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος για το τέλειο σώμα; Κάθε γυναίκα ξέρει καλά την απάντηση, ακόμη και αν όλες προσπαθούμε να αγνοήσουμε τη φωνή της λογικής στο κεφάλι μας! Η σωστή διατροφή, η υπομονή και ο χρόνος.

Απογοητεύτηκες; Κι όμως με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι εγγυημένο 100% πως θα χάσεις και θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με οποιαδήποτε fad diet ή δίαιτα εξπρές! Γιατί; Μα ακριβώς επειδή θα έχεις μάθει τα μυστικά του health and fitness.

“Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην προσπάθεια μείωσης του βάρους; Μα φυσικά ο χρόνος!” αναφέρει η διατολόγος διατροφολόγος Τσαμπίκα Κοντογιάννου που σου δίνει ένα διαιτολόγιο για να χάσεις τέσσερα κιλά σε ένα μήνα και να μην σε απασχολήσει ποτέ ξανά το θέμα διατροφή.

Το Express του διατολογίου
“Αναρωτηθείτε λίγο, πως είναι δυνατόν να έχετε μια απώλεια βάρους και κυρίως διατήρησή αυτού χωρίς καν να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής;” εξηγεί η κα. Κοντογιάννου. Γι’ αυτό όσο πιο σύντομα και θεαματικά αποτελέσματα υπόσχεται μια δίαιτα, τόσο περισσότερο επιφυλακτική πρέπει να είσαι απέναντί της. [Κάνε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τα βασικά σημεία που πρέπει να σε αποτρέψουν από το να ακολουθήσεις μια δίαιτα]

Κατά βάθος, γνωρίζουμε όλες ποια είναι τα λάθη και οι αδυναμίες μας. Ξέρεις εκείνη η σοκολάτα που δεν μπορείς να αποφύγεις κάθε απόγευμα ή η λατρεία σου για το ψωμί που μεταφράζεται σε 4 φέτες με κάθε γεύμα. “Οι άνθρωποι έχει παρατηρηθεί πως όσο περισσότερες ενοχές έχουν για τις λάθος συνήθειες τους, τόσο πιο βίαιες λύσεις επιλέγουν για απώλεια βάρους!” αναφέρει η διαιτολόγος. Μην αισθάνεσαι άσχημα… απλά προσπάθησε να αλλάξεις όσα κάνεις (και ξέρεις πολύ καλά ποια είναι) λάθος!

Μια απλή, σωστή δίαιτα
Παρακάτω θα βρεις ένα ενδεικτικό διαιτολόγιο μιας εβδομάδας. Ακολούθησέ το και θα καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Κάνε “κλικ” στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά…

Κατέβασε το διαιτολόγιο στον υπολογιστή σου με ένα “κλικ” εδω

Πέντε σημεία-κλειδί για να πετύχεις το στόχο…

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως αν το γρήγορα και άμεσα σημαίνει, πως όσο αστραπιαία έχασες τα κιλά, τόσο απότομα θα τα πάρεις πίσω, τότε ο πιο γρήγορος δρόμος για το τέλειο σώμα είναι αυτός της σωστής διατροφής. Η διαιτολόγος επισημαίνει πέντε παραμέτρους που θα κάνουν την προσπάθεια πιο αποτελεσματική:

1. Δεν υπάρχουν τρόφιμα που αδυνατίζουν, ούτε και άλλα που παχαίνουν: Αν για να χάσεις κιλά πρέπει να αποχωριστείς τα μισά από τα τρόφιμα που σου αρέσουν, τότε σίγουρα θα τα παρατήσεις στη μέση της διαδρομής. “Καλό λοιπόν είναι να μην αποφεύγετε τροφές απλά να τις περιορίζετε και να τις τρώτε στην ατομική ποσότητα που σας αναλογεί! Σε αυτό το κομμάτι σίγουρα ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει!” εξηγεί η κα. Κοντογιάννου.

Το ήξερες ότι: Μπορεί το κρέας να έχει λιπαρά, όμως είναι απαραίτητο στη σωστή ποσότητα και μάλιστα σε αυτή την ποσότητα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και να αδυνατίσεις; [ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]

2. Τρως το ίδιο με κάποια άλλη, όμως όχι σε μικρά και συχνά γεύματα: Είναι εκείνο το γαμώτο που σε πιάνει, όταν βλέπεις πως ενώ τρως την ίδια ποσότητα με μια φίλη σου, εκείνη δεν παίρνει γραμμάριο, ενώ εσύ υποφέρεις.

Πρώτον, μην συγκρίνεις τις διατροφικές σου συνήθειες με των φίλων σου, γιατί αυτό χωράει πολλή συζήτηση για τους λόγους που σε κάποιον λειτουργεί ένα διατροφικό σχήμα και σε κάποιους όχι.

Δεύτερον, διάβασε κι αυτό: “Η ίδια ποσότητα ενέργειας εάν καταναλωθεί υπό διαφορετικές συνθήκες δημιουργεί διαφορετικά μεταβολικά αποτελέσματα επηρεάζοντας ανάλογα το σωματικό βάρος. Μια ποσότητα θερμίδων εάν καταναλωθεί σε ένα γεύμα μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στο σωματικό βάρος, ενώ εάν μοιραστεί σε περισσότερα γεύματα, μπορεί να έχει θετική μεταβολική επίπτωση”.

Γι’ αυτό οι ειδικοί το λένε, ξανά και ξανά. “Η συχνότητα των γευμάτων συμβάλει στον εφοδιασμό του οργανισμού με ενέργεια όλη την ημέρα σταθερά και βοηθάει ώστε να απορροφηθούν σωστά τα όλα θρεπτικά συστατικά. Τα πολλά μικρά και συχνά γεύματα συμβάλλουν και στην καύση του λίπους” σημειώνει η διαιτολόγος.

3. Πολλές φορές δεν είναι το φαγητό, αλλά το νερό που αδυνατίζει.Η διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου στην ποσότητα νερού του σώματος συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς τα άλατα που περιέχονται στο νερό που καταναλώνουμε εξισορροπούν το φορτίο των ηλεκτρολυτών στο κυκλοφοριακό σύστημα” και μέσα από τις διεργασίες του σώματος, συμβάλουν στην υγεία, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την λαμπερή επιδερμίδα (μεταξύ άλλων). [ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ]

4. Βρες τρόπους να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Υπάρχουν κορίτσια που δεν τρελαίονται για τις σαλάτες ή σπανίως θα φάνε ένα φρούτο μέσα στη μέρα τους. Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία; Δοκίμασε αυτό… βάλε τα φρούτα σε ένα ελαφρύ γλυκό (όπως ζελέ χωρίς ζάχαρη ή κρέμα με βάση το γάλα και γλυκαντικές ύλες), συνόδευσε τα κυρίως πιάτα σου με βραστά λαχανικά και ψάξε να βρεις ποιο από τα ατελειώτα φρούτα και λαχανικά ταιριάζουν στις γευστικές σου προτιμήσεις.

Και ιδού το γιατίΠλούσια σε αντιοξειδωτικά που πέρα ότι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού προστατεύουν και την επιδερμίδα, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το έντερο. Συμβάλλουν στην πρόληψη εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως καρδιοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης τύπου 2 και παχυσαρκία. Ακόμα καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, παρέχουν σταθερή ενέργεια στον οργανισμό και ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας.

5. Βρες το fitness mojo σου. Κακά τα ψέμματα… τα θαύματα γίνονται, αλλά όχι χωρίς κόπο. Ένα όμορφο σώμα, ένας υγιής οργανισμός έχει ανάγκη από κίνηση. Εξάσκηση! “Όχι απαραίτητα γυμναστήριο! Μπορείτε 3-4 φορές την εβδομάδα να κάνετε περπάτημα διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας ή να γραφτείτε σε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν όπως π.χ χορό! Σίγουρα είναι μια καλή λύση για να χάσετε πιο γρήγορα τα κιλά που σας ενοχλούν, βοηθώντας παράλληλα αρνητικά στη χαλαρότητα του σώματος!

Το ήξερες ότι: Η γυμναστική δεν κάνει μόνο καλό στο σώμα, αλλά και στη διάθεσή σου! Κάθε μορφή εξάσκησης προκαλεί στον οργανισμό την παραγωγή ορμονών που συμβάλλουν στην αύξηση της καλής διάθεσης, ακόμη και της λίμπιντο. [ΒΡΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤLIFE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Read More

And More