Η πιο διασκεδαστική δίαιτα! Χάσε 4 κιλά με το πιο κεφάτο μενού διατροφής

Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις μπροστά από τη λέξη δίαιτα το επίθετο διασκεδαστική; Ή ακόμη και χαρούμενη; Μοιάζει ακατόρθωτο, σαν μια έννοια που δεν μπορεί να συνοδεύεται από τέτοια θετικά κοσμητικά επίθετα! Κι αν σου έλεγα πως υπάρχει ένα πρόγραμμα διατροφής που φροντίζει να είσαι σε τέλεια ψυχολογική διάθεση, να τρως και να απολαμβάνεις το φαγητό σου και παράλληλα να χάνεις κιλά; Για… ακολούθησε με!!! Μπαίνουμε στο fun zone!

Η Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη έκανε τα διατροφικά της μαγικά και μας παρουσιάζει μια δίαιτα που μπορεί και θα καταφέρει να ζωγραφίσει το χαμόγελο στα χείλη σου. Όχι μόνο με τα αποτελέσματα της, αλλά και κατά τη διάρκεια που την ακολουθείς!

Τι εννούμε όταν λέμε Fun Diet

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, το μυστικό είναι πως έχει τρόφιμα και συνταγές που θα λατρέψεις – τέρμα δηλαδή στα ψητά, βραστά και άγευστα – αλλά και συνδυασμούς τροφίμων που αποδεδειγμένα συμβάλουν στην ευεξία και την καλή διάθεση.

“Επιτέλους, μία δίαιτα που δεν σε απομακρύνει από τη νοστιμιά ενώ σε βοηθά να χάσεις μέχρι και 4 κιλά το μήνα!” σημειώνει η κα. Κόκκαλη.

Τα σημεία κλειδί στη Fun Diet…
Πριν όμως διαβάσεις τι περιλαμβάνει η κεφάτη δίαιτα, η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος σου δίνει πέντε σημεία ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσει το διαιτολόγιο:

– Προσπάθησε να τρως κάθε 4 ώρες.

– Πίνε ζεστά ροφήματα όπως κακάο, ρόφημα με χαρουπόσκονη και αφεψήματα από βότανα, π.χ. βαλεριάνα, λουίζα.

– Πίνε πράσινο τσάι, αποτελεί το ιδανικό ρόφημα για τόνωση μεταβολισμού, απώλεια λίπους και σωστή ενυδάτωση.

– Για snack επίλεξε 25 γρ. μαύρης σοκολάτας και μία χούφτα καρύδια. Οι επιλογές στο μενού είναι πολύ περισσότερες (δες παρακάτω)

– Γυμνάσου! Περπάτησε, χόρεψε, κάνε yoga! Κάθε άσκηση συμβάλλει στην τόνωση της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το πολύτιμο οξυγόνο σε κάθε κύτταρο του σώματός σου και να ακτινοβολείς από υγεία και λάμψη!

Δες το μενού…
Τώρα λοιπόν που ξέρεις πως πρέπει να κινηθείς, δες ένα πόγραμμα δύο εβδομάδων για να βάλεις μπρος την επιχείρηση χαρούμενη δίαιτα! Μπορείς να συνεχίσεις τη διατροφή αυτή και στη συνέχεια, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία.

Κάνε “κλικ” στην εικόνα και δες το μενού δύο εβδομάδων αναλυτικά (πάτησε το πλήκτρο escape για να επιστρέψεις στο άρθρο)

Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολοιγστή σου κάνε “κλικ” εδώ

Σημείωση της διαιτολόγου: “Το παραπάνω διατροφικό μενού είναι συμβουλευτικό και γενικό. Αν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο Πρόγραμμα Διατροφής και δεν γνωρίζετε αν έχετε κάποιες διαταραχές, θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!”

Οι βασικές οδηγίες της Fun Diet!
Τι; Έχεις κι άλλες απορίες; Η διαιτολόγος απαντά σε όλα σου τα ερωτηματικά στις παρακάτω “οδηγίες χρήσης” της δίαιτας:

– Αυτή η δίαιτα βοηθά στην απώλεια 4 κιλών σε 1 μήνα.

– Είναι κατάλληλη για ηλικία 18 και άνω με ΔΜΣ >25 και αυξημένο σωματικό λίπος. [Βρές το Δείκτη Μάζας Σώματός σου εδώ]

– Παράλληλα με τη δίαιτα συστήνεται περπάτημα καθημερινά για 45-60 λεπτά ή yoga ή χορός.

– Πίνε 2 με 2,5 λίτρα νερό καθημερινά.

– Στα φαγητά προστίθεται μόνο ελαιόλαδο ωμό στο τέλος (2 κ.σ./μέρα).

– Απαγορεύεται η προσθήκη ζάχαρης και γλυκαντικών (εκτός από στέβια).

– Μπορείς να πίνεις 4 φλιτζάνια πράσινο τσάι και 1 ρόφημα κακάο κάθε μέρα.

– Επιτρέπεται έως 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί την ημέρα.

– Ενίσχυσε τα φαγητά με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.

– Επιτρέπονται 30 γρ. μαύρης σοκολάτας ανά 3 ημέρες*.

– Συστήνεται έκθεση στον ήλιο για 15′ λεπτά καθημερινά.

*Η μαύρη σοκολάτα και οι ξηροί καρποί περιλαμβάνονται στα πέντε σημεία κλειδιά της δίαιτας, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως εκτός από αντιοξειδωτικά και ευεξία, η σοκολάτα έχει και λιπαρα. Γι’ αυτό και ο περιορισμός της ανά τρεις μέρες. Το μενού περιέχει πολλές άλλες γλυκιές επιλογές σνακ αντί για σοκολάτα…

Read More

And More