Κάν’ το όπως η Drew Barrymore και χάσε 10 κιλά!

Έχεις την αίσθηση πως η Drew γεννήθηκε μέσα στα studio του Hollywood. Και όχι άδικα… Από τα 7 της έπαιξε στην μεγάλη οθόνη και έγινε το αγαπημένο κορίτσι των ταινιών. Η Drew μεγάλωσε και έγινε ένας από τους σέξι Άγγελους του Τσάρλι. Για να το πετύχει όμως αυτό έπρεπε να χάσει 10 κιλά. Ποια δίαιτα ακολούθησε και ποιο ήταν το πρόγραμμα γυμναστικής της;

Μάρτυρας το παντελόνι

“Είχα πάρει αρκετά κιλά και δεν είχα καταλάβει τη διαφορά, μέχρι που βρήκα και πάλι τα παλιά μου παντελόνια” αναφέρει η Drew Barrymore. Η διάσημη ηθοποιός συνειδητοποίησε πως πήρε 10 ολόκληρα κιλά όταν θέλησε να δοκιμάσει το παλιό της παντελόνι.

“Έχω αρκετά κοντά πόδια. Ξέρω πως δεν είμαι άσχημη, αλλά δεν νομίζω πως είμαι και όμορφη. Σιχαίνομαι τα μπράτσα μου, μοιάζουν με σάκους!” αναφέρει. Και μπορεί η Drew να είναι μετριόφρων, όμως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αποχωριστεί τα αγαπημένα της τζιν!

Το τρέξιμο που της άλλαξε τη ζωή
“Δεν έκανα γυμναστική ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησα το σώμα μου άλλαξε πραγματικά”
Η Drew ακολουθούσε για χρόνια τον εύκολο δρόμο των διάφορων fad diets που κυκλοφορούσαν προκειμένου να χάσει κιλά. Μέχρι που ασχολήθηκε με τη γυμναστική. “Από ό, τι φαίνεται όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που λένε πως η γυμναστική κάνει καλό είχαν δίκιο. Το μισώ αυτό!”

Το πάλαι ποτέ παιδί θαύμα του Ηollywood –τη θυμάσαι στο θρυλικό ET;- αποφάσισε γίνει γυναίκα, να αφήσει πίσω της τα πάρτι και τα ξενύχτια και να το ρίξει στη γυμναστική και συγκεκριμένα στο τρέξιμο. “Επέλεξα το τρέξιμο γιατί χρειαζόμουν κάτι που να μου επιτρέπει να βγαίνω έξω. Και έκανε τη ζωή μου καλύτερη”.

Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής της;
Εκτός από το χαλαρωτικό της όμως τρέξιμο – 5 μίλια (δηλαδή περίπου 8 χιλιόμετρα) την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, η Drew Barrymore ακολούθησε το πρόγραμμα της personal trainer των star Kathy Kaehler. Η διάσημη γυμνάστρια σχεδίασε ένα πρόγραμμα με yoga, pilates αλλά και έντονη καρδιαγγειακή άσκηση σχεδόν καθημερινά για να είναι πάντα σε φόρμα.

Ακόμη και σήμερα, που η Drew είναι στα… καλύτερά της, λατρεύει να κάνει ποδήλατο, χορό, κολύμπι αλλά και να παίζει golf, διατηρώντας έτσι τη σιλουέτα της σε άψογη φόρμα! “Δεν έχει σημασία πως θα ιδρώσεις, αρκεί να το διασκεδάζεις όσο το κάνεις” λέει με νόημα!

Από χορτοφάγος λάτρης της… πρωτεϊνης
“Πριν από μερικά χρόνια ήμουν χορτοφάγος και το τηρούσα πιστά. Τώρα φροντίζω να τρώω περισσότερη πρωτεΐνη. Αν θέλω μακαρόνια όμως, θα τα δοκιμάσω! Δεν λέω πως τρώω τόνους κρέατος, αλλά όταν ο οργανισμός μου το χρειάζεται θα φάω. Όταν πάλι δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου, θα προσπαθήσω να φάω κάτι πιο ελαφρύ ή πιο μικρές ποσότητες”

Έτσι ακολούθησε μια δίαιτα με 3 κυρίως γεύματα την ημέρα. Επέλεγε με προσοχή βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ενώ προσπαθούσε να τρώει σνακ χωρίς ζάχαρη. Παρ’ όλα αυτά δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να στερηθεί κάτι. “Θέλω να τρώω ό, τι επιθυμώ. Σκέφτομαι: έτρεξα σήμερα, μπορώ να έχω μια μακαρονάδα dettuccine Alfredo. Ναι, καλά ακούσατε – κρέμα γάλακτος και μακαρόνια!” αναφέρει σε συνέντευξή της γελώντας.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής της μοιάζει πολύ με μια τυπική πρωτεϊνική δίαιτα. Δες ένα ενδεικτικό μενού παρακάτω, όπως το έφτιαξε η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου.

Το μεγαλύτερο της όπλο…
Όμως το μεγάλο της μυστικό είναι απλό. “Η ψυχολογία μοιάζει με ένα στρώμα επιδερμίδας. Αποκαλύπτεται στο βλέμμα, το χαμόγελο, αλλά και τη φυσική κατάσταση” επιμένει η ηθοποιός που φαίνεται πως διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.
Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους
Mαρία Μπεκατώρου Παναγιώτα Βλαντή Αντιγόνη Δρακουλάκη

Κρυσταλλία Rihanna Μαρία Ηλιάκη

And More