Έλενα: “Ζυγίζω 80 κιλά και ψάχνω απελπισμένα μια δίαιτα να με σώσει από τα περιττά κιλά…”

Ερώτηση
Γεια… είμαι η Έλενα Φωτίδου! Ζυγίζω 80 κιλά και ψάχνω απελπισμένα μια δίαιτα να με σώσει από τα περιττά κιλά… Ντρέπομαι αρκετά για την εμφάνιση μου. Τώρα είμαι 23, πριν 3 χρόνια ζύγιζα 48 κιλά. Δεν τολμώ να πάω σε διαιτολόγο γιατί υπάρχει και το οικονομικό… τι προτείνετε να κάνω;
Έλενα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Έλενα, ο διαιτολόγος δεν πρέπει να θεωρείτε από την πλεύρα σου ο άνθρωπος που θα σε κρίνει. Πίσω από αυτόν κρύβεται το άτομο που έχει τις γνώσεις ώστε να σε καθοδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Επίσης είναι αυτός που αντιμετωπίζει καθημερινά περιστατικά με πολλά ίδια προβλήματα. Μην πανικοβάλλεσαι και φυσικά μην θεωρείς τον εαυτό σου μοναδική περίπτωση γιατί απλά δεν είσαι. Ωστόσο ξεκίνησε συστηματικά την αλλαγή της διατροφής σου. Επίλεξε γεύματα που σου αρέσουν και θεωρείς ποιοτικά για τον οργανισμό σου. Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να εφαρμόσεις τα εξής:

Προσπάθησε να πίνεις καθημερινά 1,5 λίτρο υγρών (νερό, χυμοί χωρίς ζάχαρη, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, ρόφημα κρόκου κοζάνης).

Πρόσθεσε στη διατροφή σου το πράσινο τσάι που είναι ενισχυμένο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Αντικατάστησε όλα τα λευκά σε προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί πολύσπορο, cream crackers σίκαλης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι), τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

Κατανάλωσε καθημερινά καυτερά καρυκεύματα, τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες (π.χ. πουλερικά, γαλακτοκομικά, ψάρι, μανιτάρια), γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Τέλος, θα ήταν πιο ασφαλές να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό ώστε να σχεδιάσετε μαζί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Super Fast Lane Diet! Με αυτή τη δίαιτα θα χάσεις 6 κιλά σε 2 βδομάδες [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

src=/files/Image/Fitness/2014/QANDA/05/QANDABANNER.gif

And More