6 πιάτα από τον Δημήτρη Γρηγοράκη που ενεργοποιούν το μεταβολισμό!

Ίσως γνωρίζεις πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο μεταβολισμός στο αδυνάτισμα. Ακούς γυναίκες να λένε ”τρώω τα πάντα αλλά δεν παχαίνω γιατί έχω καλό μεταβολισμό” ή άλλες να παραπονιούνται πως ο μεταβολισμός τους είναι αργός και δεν καίνε εύκολα θερμίδες. Η αλήθεια είναι πως ο μεταβολισμός είναι μοναδικός σε κάθε άτομο και ότι διαφέρουν οι διατροφικές απαιτήσεις από οργανισμό σε οργανισμό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο να τον ενεργοποιήσεις. Κάθε άλλο μάλιστα! Υπάρχουν κάποια πιάτα, τα οποία ετοίμασε και ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, που επιταχύνουν το μεταβολισμό και τον βοηθούν στην καύση λίπους.

6 απλά και γευστικά πιάτα που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά και τα οποία μπορείς να πάρεις εύκολα μαζί σου στη δουλειά. Δες τα ένα ένα και ξεκίνα να τα βάζεις στο πρόγραμμά σου.



ΠΙΑΤΟ 1
Σαλάτα με καλαμπόκι, σολομό, λεμόνι και πιπέρι

Εύκολη σαλάτα με υπέροχη γεύση και συστατικά που αγαπούν τη γραμμή σου. Όλα τα υλικά είναι πλούσια σε θρεπτικές ιδιότητες και κάθε ένα έχει διαφορετική αξία για τον οργανισμό. Ο σολομός μπορεί να είναι φρέσκος ή καπνιστός. Να είσαι γενναιόδωρη με το λεμόνι. Μην το λυπηθείς.
Τα συστατικά τα οποία περιέχουν οι τροφές και ενεργοποιούν το μεταβολισμό: Ω-3 λιπαρά – Λουτεΐνη – Βιταμίνη C – Καψαϊκίνη

ΠΙΑΤΟ 2
Τόνος με ελιές, φασόλια και λεμόνι
Μια δροσερή σαλάτα που θα φτιάξεις σε χρόνο μηδέν! Καθώς κανένα συστατικό δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Επίσης ιδιαιτέρως οικονομικό και χορταστικό πιάτο.
Τα συστατικά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό: Ω-3 και Μονοακόρεστα λιπαρά – Φυτοοιστρογόνα – Βιταμίνη C


ΠΙΑΤΟ 3
Γραβιέρα με πορτοκάλι, καρύδια, μέλι και κανέλα

Ένα γρήγορο σνακ με… παραδοσιακές καταβολές από την Κρήτη και ευχάριστο συνδυασμό γεύσεων! Εάν είσαι λάτρης της γραβιέρας ή παρόμοιων τυριών, είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψεις.
Συστατικά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό: Ασβέστιο – Βιταμίνη C – Ω3 λιπαρά – Υψηλή συνολική αντιοξειδωτική ισχύ


ΠΙΑΤΟ 4
Χταπόδι ξυδάτο με καρότο και πιπέρι

Εκτός από εξαιρετικός μεζές, το χταποδάκι θα κάνει θαύματα και με τη σιλουέτα σου. Μην περιμένεις να καλοκαιριάσει για να το προσθέσεις στη διατροφή σου. Είναι ό,τι καλύτερο για να ενισχύσεις και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.
Συστατικά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό: Ω-3 & Ω-6 – β καροτένιο – Βιταμίνη C – Καψαϊκίνη


ΠΙΑΤΟ 5
Πένες ολικής αλέσεως με ρόκα και παρμεζάνα

Ο συνδυασμός των φυτικών ινών με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το ασβέστιο μειώνουν την αποθήκευση του διατροφικού λίπους και ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου. Ακόμα ένα γρήγορο πιάτο που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να πάρεις μαζί στη δουλειά! Ειδικά αν αγαπάς τα μακαρόνια και δεν μπορείς να τα αποχωριστείς.


ΠΙΑΤΟ 6

Ομελέτα με μανιτάρια, τυρί και λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι, κολοκύθι)

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στο αδυνάτισμα, λόγω του ότι παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στο στομάχι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέψη τους. Έτσι, οι πρωτεΐνες έχουν αυξημένη θερμογόνο δράση, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες καθώς τις αφομοιώνει. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν την πιθανότητα υπογλυκαιμίας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κορεσμό.
Ξεκίνα τη μέρα σου με μία ομελέτα λαχανικών, η οποία θα σε τονώσει και θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Read More

And More