Συνταγές για γλυκά του κουταλιού! Έχουν λίγες θερμίδες και μειώνουν την αποθήκευση λίπους

Γυαλιστερές κουταλιές από κάθε λογής φρούτο βουτηγμένο σε σιρόπι! Για εκείνες τις ώρες που σε πιάνει “τρέλα” για γλυκό ή σαν γλυκιά πινελιά στο γιαούρτι σου… Τα γλυκά κουταλιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν την αποθήκευση λίπους χάρη στις φυτικές τους ίνες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά! Μήπως να βγεις για ώριμα φρούτα και cozy γυάλινα βάζα; Συνταγές για γλυκά κουταλιού που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες…

“Στη σύγχρονη διατροφή και διαιτολογία κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να θεωρηθεί «κακό» ή «παχυντικό» από μόνο του! Τα γλυκά μπορούν να αποτελούν μέρος της διατροφής τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Διάβασε παρακάτω τις σημαντικές πληροφορίες-συμβουλές της διαιτολόγου και βρες εύκολες και υγιεινές συνταγές για γλυκά του κουταλιού… (Έχουμε υπολογίσει τις θερμίδες ανά 2 κουταλιές γλυκό/μερίδα)

/

Diet tip
: Τα γλυκά αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλότερη θερμιδική τους αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, μία μερίδα γλυκό του κουταλιού έχει 100-200kcal (ανάλογα με το είδος του φρούτου) έναντι των 600 θερμίδων που έχουν τα γλυκά ταψιού, οι πάστες κτλ.

/

Diet Tip: Tο γλυκό του κουταλιού διατηρεί τις φυτικές ίνες από τα φρούτα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα γλυκά. Και οι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

/


Diet Tip
: Xαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, β-καροτένιο) τα οποία προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τον καρκίνο και τονώνουν την άμυνα του οργανισμού…

/

Diet Tip: H διατροφική τους αξία είναι ακόμη υψηλότερη αν προσθέτουμε στην παρασκευή τους ξηρούς καρπούς, καρυκεύματα (κανέλα, γαρίφαλο) ή να το συνδυάζουμε με γιαούρτι.

/

Diet Tip: Τα πάντα χρειάζονται μέτρο! Ακόμη και στην περίπτωση των γλυκών του κουταλιού είναι σημαντικό να είσαι εγκρατής στην ποσότητά τους, μιας και το υψηλό περιεχόμενό τους σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και αύξηση σωματικού βάρους. Συγκεκριμένα, εβδομαδιαία μπορείς να καταναλώνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέρα παρά μέρα.

Read More

And More