ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Light συνταγές με ό,τι απέμεινε από το Πασχαλινό τραπέζι

Είναι κλασική εικόνα μετά το τραπέζι του Πάσχα. Κόκκινα αυγά και κουλουράκια “παρατημένα” στο τραπέζι, μπόλικη σαλάτα που δεν καταναλώθηκε και φυσικά αρκετό κρέας. Τι μπορείς να κάνεις, αφού φυσικά δεν σου πάει η καρδιά να τα πετάξεις; Σκεφτήκαμε πέντε γευστικά makeovers με τα φαγητά που έμειναν από το πασχαλινό τραπέζι για χορταστικά και πεντανόστιμα πιάτα που με λίγες θερμίδες.

Συνταγές που κάνουν οικονομία τις ημέρες μετά το Πάσχα στην κουζίνα, ενώ παράλληλα αγαπούν τη γραμμή σου αφού έχουν λιγότερες από 190 θερμίδες.

Κάνε “κλικ” στις κάρτες για να δεις κάθε συνταγή αναλυτικά.
/

‘Ενα βρασμένο αυγό είναι κατάλληλο για φάγωμα, εφόσον φυσικά παραμένει με το τσόφλι του εώς και μία εβδομάδα μετά το βράσιμο. Πριν λοιπόν αναγκαστείς να πετάξεις τα αυγά του Πάσχα, δες μια νόστιμη σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις με αυτά.

/

Ναι το αρνί δεν είναι και ό, τι καλύτερο για τη σιλουέτα σου! Όμως σε αυτή την παραλλαγή, του προσθέτεις βρώμη, λαχανικά και μια σος γιαουρτιού που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να μην προσλάβει όλα τα λιπαρά του κόκκινου κρέατος. Plus: Το κεφτεδάκι αυτό είναι πεντανόστιμο!

/

Ψιλοκόβουμε το κρέας ώστε να δώσει γεύση, χωρίς όμως να καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα -και κατ’ επέκταση πολλά λιπαρά και θερμίδες- και το σερβίρουμε με μυρωδικά πάνω σε απολαυστικό portobello. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες.

/

Η χωριάτικη σαλάτα είναι το αγαπημένο πιάτο όλων. Άσε που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Αν λοιπόν η μεγάλη τοματοσαλάτα που έφτιαξες έμεινε, μην την πετάξεις. Ετοίμασε μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Απολαυστική και ελαφριά, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ζυμαρικά ολικής άλεσης που πλούσια σε φυτικές ίνες.

/

Το τελευταίο που θέλεις είναι να αρχίσουν τα κουλουράκια σου να νοτίζουν και να μπαγιατεύουν. Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα ελαφρύ επιδόρπιο με φράουλες και δροσερή κρέμα γιαουρτιού με τυρί κρέμα; Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, αλλά σαφέστατα απολαυστικό.

And More