Love Bites! Συνταγές για ένα ρομαντικό δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου με λιγότερες από 230 θερμίδες

Έρωτας είναι, την πάτησες κι εσύ! Έρωτας είναι και πως να αντισταθείς!! Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και όποια και αν είναι η άποψή σου γι’ αυτή, ένα ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου σίγουρα θα το απολαύσεις και θα το ευχαριστηθείς! Μην ξεχνάς πως όσο κλισέ και αν το ακούς, ναι! Είναι αλήθεια: “Ο έρωτας περνά από το στομάχι”!

Έχουμε πέντε πιάτα για να φτιάξεις ένα πλήρες μενού για τη μεγάλη βραδιά που θα τον γοητεύσουν, χωρίς να σας βαρύνουν. Συνταγές για ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό και cocktail που καμιά τους δεν ξεπερνά τις 230Kcal θερμίδες.

Κάνε κλικ επάνω στις κάρτες για αν δεις κάθε συνταγή…
/

Ξεκίνα το γεύμα σου με ένα ορεκτικό απλό, εύκολο και παράλληλα πολύ γευστικό! Μανιτάρια σβησμένα σε κρασί και γαρνιρισμένα με φρέσκο μαϊντανό! Ο healthy αντικαταστάτης του παχυντικού – πλήν πεντανόστιμου – “μανιτάρια α λα κρεμ”!

/

Στόλισε τη σαλάτα σου με ένα “σουβλάκι” τυριού και ντομάτας που θα του δώσει το μήνυμα της τρελής σου αγάπης! Ποτέ άλλοτε μια δροσερή σαλάτα δεν μετέφερε τέτοιο μήνυμα αγάπης…

/

Για κυρίως πιάτο διαλέξαμε θαλασσινά. Πρώτον γιατί είναι πάντα μια gourmet επιλογή – ειδικά όταν μιλάμε για σολομό – και δεύτερον επειδή τα θαλασσινά θα σας φέρουν μετά το γεύμα πιο… κοντά!

/

Μια μπουκιά από αυτό το cupcake-souffle θα τον κάνει να λιώνει για σένα! Δοκίμασε το και ανακάλυψε την πιο light απόλαυση που θα ολοκληρώσει το γεύμα σας με απίστευτη γλύκα.

/

Και φυσικά αφού σηκωθείς από το τραπέζι, τσούγκρισε στην υγειά της αγάπης με ένα ζεστό cocktail με βάση το ρούμι. Το όνομά του ήταν αυτό που μας έκανε να το κρίνουμε ως το πλέον ιδανικό για την περίσταση. Caribbean Kiss…

Βάλε τον έρωτα στο πιάτο…
Οι μέρες αυτές γεμίζουν την καθημερινότητα μας με καρδούλες. Και αν είσαι ερωτευμένη πάντα ζωγραφίζοντας μια καρδιά σκέφτεσαι εκείνον και αμέσως λάμπεις. Αν πάλι δεν είσαι, στη θέα της καρδιάς μπορείς και να ξεκαρδιστείς στα γέλια.

Βρήκαμε έξυπνα τρικς για να βάλεις τις καρδούλες και στο πιάτο σου εν όψει του Αγίου των ερωτευμένων.

Ας υποθέσουμε πως θέλεις να πάρουν τα cupcakes σου σχήμα καρδιάς! Θα πας να πάρεις καινούρια φορμάκια; Όχι φυσικά! Στρώσε τα καραμελόχαρτα όπως κάνεις πάντα και στερέωσε σε μια μεριά έναν βώλο ή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλιγμένο σε μπαλάκι. Έτσι θα δημιουργήσεις το σχέδιο της καρδούλας μόνη σου…

Big Beakfast Day! Αν αποφασίσεις να φτιάξεις αυγά, να πως θα τους δώσεις πιο “αγαπησιάρικη” όψη. Πάρε ένα αρκετά μακρόστενο λουκάνικο Φρανκφούρτης, χώρισε κατά μήκος στα δύο, χωρίς να διαχωρίσεις τελείως τα δύο κομμάτια και γύρισε τις δύο άκρες από την ανάποδη, στερεώνοντας με μια οδοντογλυφίδα. Έτσι έχεις έτοιμη την καρδιά σου μέσα στην οποία θα σπάσεις το αυγό για το πρωινό του εκλεκτού της… δικής σου καρδιάς.

Κι επειδή το τρικ με την “I Love U” σαλάτα μας άρεσε πολύ, να πως θα κάνεις το ντοματάκια πομοντόρο καρδούλα. Κόψε διαγώνια την άκρη από δύο ντοματάκια και ένωσε τα μεγάλα κομμάτια μαζί. Πέρασε σε μια οδοντογλυφύδα και η καρδούλα είναι έτοιμη. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές. Τι θα έλεγες για σουβλάκι ντομάτα-μοτσαρέλα;

Read More

And More