10 everyday tips για να διώξεις την κυτταρίτιδα

Ήρθε η ώρα για σορτσάκια, μίνι χωρίς καλσόν και φυσικά μαγιό. Ήρθε και η ώρα όμως να αρχίσει ξανά και η κουβέντα περί κυτταρίτιδας. Και σου έχουμε 10 μοναδικές συμβουλές-τρόπους να την αποχαιρετίσεις μια για πάντα.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Nικόλαος Κριαράς σου φτιάχνει αντικυτταριτιδικά smoothie, δίνει το σύνθημα για τη γυμναστική που θα λιώσει το φλοιό πορτοκαλιού και προτείνει μασάζ που διώχνουν την κυτταρίτιδα. Μάθε όλα τα μυστικά εδώ…

1. Ένα smoothie κατά της κυτταρίτιδας
Βάλε σε ένα μπλέντερ μύρτιλλα, κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες και μάνγκο (αργότερα μπορείς να προσθέσεις και σταφύλια) και απόλαυσε το τονωντικό smoothie για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Και επειδή κανείς δεν θέλει να είναι ασαφής, ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και βρες τη συνταγή για το smoothie που διώχνει την κυτταρίτιδα.

2. Πιες ένα ποτήρι παγωμένο ή χλιαρό νερό first thing in the morning
Είναι η αρχή για μια ημέρα γεμάτη ενυδάτωση… και επαρκής ποσότητα υγρών εμποδίζει την κατακράτηση, που με τη σειρά του βοηθά το σώμα να βελτιώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Plus – Όταν κοιμόμαστε έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα αίματος στους πνεύμονες και με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσεις πιο άνετα και ευχάριστά τη μέρα σου.

Smart Tip: Φρόντισε να πίνεις ένα ποτήρι νερό κάθε 1 με 1 ½ ώρα. Αυτός έιναι ο κανόνας που θα σου εξασφαλίσει σωστή ενυδάτωση και… αντίο κυτταρίτιδα.

4. Σχεδιάσε τα σνακ με γνώμονα την… πρωτεΐνη

Κάνε τα σνακ σου “βόμβες” πρωτεΐνης! Είναι πολύ σημαντικό να προνοήσεις έξυπνα το είδος των σνακ σου. Αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δες τον πίνακα με τα σνακ που θα πουν bye-bye στην κυτταρίτιδα!

Η πρωτεΐνη τονώνει το μυικό ιστό, αυξάνει τη μυική μάζα και προστατεύει την οστική πυκνότητα, με τελικό αποτέλεσμα την αρμονική εικόνα του σώματος επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

5. Αγκάλιασε τον εαυτό σου


Ξαπλώνεις στο έδαφος, αγκαλιάζεις τα γόνατα λυγισμένα πάνω από το στήθος σου και μένεις στο σημείο για 1-2 λεπτά. Με αυτές τις διατάσεις στους μηρούς και τους γλουτούς, πετυχαίνεις αυξημένη αιμάτωση στο σημείο και αυτό δουλεύει υπέρ σου. Μειώνει την κατακράτηση και αποβάλει τις τοξίνες καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα. Δοκίμασε να κάνεις την άσκηση αυτή 3 φορές την εβδομάδα.

Βρες περισσότερες ασκήσεις διατάσεων στα εκατοντάδες προγράμματα γυμναστικής του TLIFE. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

6. My fitness combination

Το τρέξιμο καίει θερμίδες, τα βάρη και οι ασκήσεις Yoga ή Pilates δυναμώνουν τους μύες. Έτσι ο διαιτολόγος προτείνει αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα, 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο και 20 λεπτά ασκήσεις με βαράκια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Smart Tip: Το τρέξιμο μπορεί να αντικατασταθεί άνετα με ποδήλατο ή μπάνιο στη θάλασσα και τα βάρη φυσικά με ασκήσεις ενδυνάμωσης της μεθόδου Pilates ή της Yoga.

7. Μην ξεχάσεις το μπουκαλάκι με το νερό αμέσως μετά την άσκηση
Πιες οπωσδήποτε μισό λίτρο νερό μετά τη γυμναστική. Αναπληρώνεις τα χαμένα υγρά από την προσπάθεια και έτσι δεν επιτρέπεις στο σώμα να “ξεκινήσει” τη διαδικασία της κατακράτησης που επιδεινώνει την κυτταρίτιδα.

8. Το πρώτο σου γεύμα μετά τη γυμναστική
Πάντα είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Το ότι έκανες γυμναστική δεν σημαίνει πως μετά μπορείς να το “ρίξεις έξω” στο φαγητό. Η επιλογή σου; ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ! Με μία κουταλιά μέλι. Και ο μεταβολισμός σου παίρνει φωτιά…

Κι αφού περάσει μια ώρα από το τέλος της εξάσκησης, δοκίμασε ένα γεύμα με βάση τις πρωτεΐνες, όπως για παράδειγμα μία τονοσαλάτα με δύο φέτες ψωμί του τοστ και μία κ.γ. ελαιόλαδο.

9. Κάνε το μενού αντικυτταριτιδικό

Υπάρχουν τρόφιμα που αποδεδειγμένα – δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες – αναχαιτίζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Πρόκειται για θρεπτικές ουσίες με “ακαταλαβίστικα” ονόματα που όμως κάνουν θαύματα στο θέμα αυτό. Αντί να μάθεις χημεία και αρχές διαιτολογίας, δες καλύτερα παρακάτω τον πίνακα με τις τροφές που θα σου προσφέρουν προστασία ενάντια στην κυτταρίτιδα.

10. Κάνε ένα χαλαρωτικό μασάζ τουλάχιστον μια φορά το μήνα

Η διαδικασία αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία, μειώνει το στρες (σημαντικό παράγοντα εμφάνισης της κυτταρίτιδας) και διαλύει τα λιποκύτταρα τοπικά. Φυσικά επειδή οι καιροί δεν είναι και οι… ιδανικότεροι για την τσέπη σου, μπορείς να κάνεις το μασάζ μόνη σου.

Ευτυχώς έχουμε τη Νατάσα Μπερέκου, τη Beauty Editor του TLIFE, που σου δίνει το φυσικό scrub με γκρέιπφρουτ που θα κάνει θαύματα. [Κανε κλικ εδώ]

Read More

And More