Eyes Wide Open! Υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να κοιμηθείς

Φόρεσες τα πυτζαμάκια σου, έπλυνες δόντια, χτένισες μαλλί και έπεσες στο πουπουλένιο στρώμα. Στάθηκες ανάσκελα, γύρισες στο πλάι, ξάπλωσες πάλι μπρούμιτα. Σηκώθηκες να κλείσεις το κόκκινο φωτάκι της τηλεόρασης που πιστεύεις πως σου αποσπά την προσοχή και δεν κοιμάσαι. Ξαφνικά ακούς το ψυγείο από την άκρη του χολ να κάνει τη δουλειά του. Μα τι εκνευριστικά μηχανήματα; Πως να κοιμηθείς;

Για να καταλάβεις τι φταίει και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι πρέπει να βάλεις σε τάξη τη λίστα με τα τρόφιμα που κατανάλωσες πριν ξαπλώσεις. Θα εκπλαγείς με τις τροφές που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς.

Με τη βοήθεια του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά φτιάχνουμε τη λίστα με τα healthy τρόφιμα που καλό θα ήταν να αφήσεις στην άκρη για το βράδυ. Αν φυσικά θέλεις να κοιμηθείς.

Το πιάτο που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς…

“Η διατροφή μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την υγεία μας όσο και με τον τρόπο της ζωής μας. Έτσι, λοιπόν υπάρχουν τροφές οι οποίες ενισχύουν την ενεργειακή διάθεση του κάθε διαιτωμένου και θα τονώσουν την αίσθηση επαγρύπνισης του” εξηγεί ο κ. Κριαράς.

Στη λίστα λοιπόν με τα τρόφιμα που σε τονώνουν, σε ξυπνούν και βάζουν το μυαλό σου σε πλήρη λειτουργία δεν είναι μόνο ο καφές. Ούτε βέβαια αρκεί να μην τρως παχυντικά και βαριά φαγητά ή μεγάλες ποσότητες που θα σου προκαλέσουν δυσφορία και έτσι δεν θα μπορείς να κοιμηθείς.

“Τέτοιου είδους τρόφιμα, είναι όσα περιέχουν υψηλό ποσό ενέργειας, φυσικών σακχάρων και βιταμίνης Β1, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό των υδατανθράκων και αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα”

ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ…

Read More

And More