Gwynneth Paltrow! Tα 9 superfoods που θα βάλει στη διατροφή της αυτή τη χρονιά για τέλειο σώμα

H Gwynneth, είναι γνωστό πια, λατρεύει την καλή διατροφή, γυμνάζεται, προσέχει και ακολουθεί πιστά τους κανόνες τoυ healthy lifestyle. Ποια είναι όμως η “στρατηγική” της για τη νέα χρονιά που ξεκινά; Τι είναι εκείνο που θα κάνει για τέλεια σιλουέτα, υγεία και ομορφιά; Η απάντηση βρίσκεται σε 9 superfoods όπως τα αποκαλεί η ίδια.

Τα ξετρυπώσαμε και σου τα αποκαλύπτουμε εδώ για να παίρνεις fitness ιδέες από μια star υπόδειγμα καλλίγραμμου σώματος και σωστής διατροφής!

DETOX ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Όχι για την Gwynneth! “Δεν ακολουθώ κάποιο detox. Δεν είμαι σε δίαιτα. Ξέρω πως συνήθως ξεκινώντας η νέα χρονιά όλοι κάνουν αποτοξίνωση κτλ. Όχι αυτή τη χρονιά, ίσως αργότερα, κατά την άνοιξη. Για την ώρα, θα ήθελα να συνεχίσω να απολαμβάνω τα μακαρόνια με τυράκι, αλλά ίσως να είμαι πιο προσεκτική με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω” αυτό είναι το σύντομο και περιεκτικό μήνυμα στο προσωπικό της blog.

Ποια όμως είναι αυτά τα συστατικά που θα κάνουν τη διαφορά; Η Gwynneth ζήτησε από το φίλο της και ειδικό της διατροφής, Dr. Frank Lipman να της δώσει τη λίστα με τα superfood του, ώστε να τα εντάξει στη διατροφή της.

Αν πρόκειται να φας μακαρόνια, γιατί να μην τα σερβίρεις με σάλτσα πέστο από καρύδια (τα καρύδια είναι στη λίστα); Δεν ξέρω αν πιάνεις το νόημα!

9 SUPERFOODS – From Gwynneth With Love!
Χάσε βάρος, τόνωσε το ανοσοποιητικό σου! Βελτίωσε την ερωτική σου ζωή. Όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με το σωστό πρόγραμμα διατροφής. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα superfoods

Τι είναι αυτό που τα κάνει super; Έχουν λίγες θερμίδες, λίγη ζάχαρη και αλάτι και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά. Αν θέλεις να δείχνεις κούκλα, να αισθάνεσαι υπέροχα και να χάσεις κιλά τότε αυτά είναι τα μαγικά τρόφιμα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου.

1. Φυλλώδη πράσινα λαχανικά – Κάλε, σπανάκι, σέσκουλα κτλ.
Αυτό που είναι εκπληκτικό με τα λαχανικά είναι πως θερμίδα τη θερμίδα σου προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από κάθε άλλο τρόφιμο στον κόσμο. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτοχημικά τα πράσινα λαχανικά θα προστατέψουν την υγεία σου από καρδιακές παθήσεις και ασθένειες σχετικές με τον καρκίνο

Πώς να τα δοκιμάσεις; Ξέπλυνέ τα καλά και χρησιμοποίησέ τα σε κάθε συνταγή ωμά ή ψημένα. Σκέτα ή σε απολαυστικά smoothie λαχανικών, ομελέτες και συνοδευτικά ή ακόμη και σάλτσες.

2. Κραμβώδη λαχανικά – Λαχανάκια Βρυεκελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο
Έρευνες δείχνουν πως τα λαχανικά αυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.

Πώς να τα δοκιμάσεις; Μην περιμένεις για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου γεύμα! Δοκίμασε τα λαχανικά αυτά στο πρωινό σου μέσα σε μια ομελέτα από ασπράδια ή κάτι αντίστοιχο και εφοδίασε τον οργανισμό σου με βιταμίνες.

3. Αβοκάντο
Μην φοβάσαι πως το αβοκάντο είναι παχυντικό. Τα λιπαρά του είναι υγιεινά και προσφέρουν δεκάδες βιταμίνες και μονοακόρεστα λιπαρά στον οργανισμό.

Πώς να τα δοκιμάσεις;
Είναι τόσο γευστικά και ταιριάζουν σε δεκάδες συνταγές. Από βελούδινα smoothies, συνοδευτικό της πρωινής σου ομελέτας ή γουακαμόλε σος.

4. Blueberries
Γευστικά και γλυκά περιέχουν γυτοχημικά και φλαβονοειδή που προστατεύουν από μια σειρά ασθένειες. Πρόκειται για ένα διατροφικό θαύμα, που επιπλέον θα σε βοηθήσει να “ξεπρηστείς” και να μειώσεις την κακή χοληστερίνη.

Πώς να τα δοκιμάσεις; Ανάμειξέ τα σε φρουτένιους χυμούς ή ετοίμασε υγιεινά γλυκά. Δοκίμασε αντί για παγωτό να απολαύσεις ένα μπολ παγωμένα blueberries. Είναι απολαυστικά και δεν έχουν καθόλου θερμίδες και λιπαρά.

5. Φασόλια
Αυξάνουν την ορμόνη λεπτίνη στον οργανισμό, η οποία όπως το αποκαλύπτει και το όνομά της, μειώνει την όρεξη. Είναι επίσης ένας δυναμικός συνδυασμός βιταμίνης B, ασβεστίου και κάλλιου. Υπέροχα συστατικά δηλαδή για την πνευματική σου υγεία, αλλά και λαμπερό δέρμα.

Πώς να τα δοκιμάσεις; Αν θέλεις να αυξήσεις την πρόσληψη των θρεπτικών τους συστατικών, δοκίμασε να συνοδέυσεις τα αγαπημένα σου φαγητά με βραστά φασίλια, αντί για ψωμί ή πατάτες. Θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερο καιρό, ενώ θα σου προσφέρουν ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

6. Καρύδια
Δεν χρειάζονται πολλά από αυτά για να επωφεληθείς των θρεπτικών τους συστατικών. Μια χούφτα καρύδια την ημέρα σου προσφέρουν Ω3 λιπαρά, λινολεϊκό οξύ, μελατονίνη, μαγνήσιο και την δυσεύρετη Γ-τοκοφερόλη που προστατεύει ιδιαίτερα την καρδιά.

Πώς να τα δοκιμάσεις; Μια ωραία ιδέα είναι να τα σερβίρεις μαζί με τα δημητριακά σου ή με κομμένα φρουτάκια.

7. Άγριος Σολομός
Περιέχει λίγες θερμίδες και κεκορεσμένα λίπη, ενώ είναι πλούσιος στα καρδιοπροστατευτικά Ω-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, περιέχει καλής ποιότητας πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο υγιές.

8. Σοκολάτα
Η σοκολάτα υγείας, με μέτρο, εκτός από απολαυστική κάνει καλό και στο σώμα. Βελτιώνει τη διάθεση, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά όπως είπαμε με μέτρο. Μπορείς να τρως 30 γρ. σοκολάτα 3-4 φορές την εβδομάδα. Καλό είναι επίσης να προμηθευτείς καλής ποιότητας σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο.

9. Σπόρoι Chia
Είναι μικρά σποράκια που προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ αποτελούν την πιο πλούσια πηγή Ω3 λιπαρών οξέων. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία, αλλά και φυτικές ίνες για να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα. Τα chia μπορούν να απορροφήσουν 5 φορές το βάρος τους σε υγρά, πράγμα που σημαίνει πως μια κουταλιά στο φαγητό σου θα σε βοηθήσει να χορτάσεις πιο γρήγορα (φουσκώνουν στο στομάχι).

Πώς να τα δοκιμάσεις: Πρόσθεσε μια κουταλιά σε smoothie, σάλτσες, σούπες και σαλάτες. Δοκίμασε επίσης να το απολαύσεις μαζί με σοκολάτα.

And More