Σόφη Πασχάλη! Ποια είναι τα fitness μυστικά μια γυμνάστριας; Τι σε συμβουλεύει;

Η γυμναστική είναι η ζωή της… Φαντάσου πως ασκείται 4 ώρες την ημέρα για να κάνει όλο και περισσότερες γυναίκες να βάλουν τη γυμναστική στη ζωή τους. Η Σόφη Πασχάλη είναι αν μη τι άλλο το ιδανικό πρόσωπο για να “ψαχουλέψεις” τα μυστικά γυμναστικής και διατροφής της. Αν φυσικά θέλεις να ξέρεις πως μπορεί μια γυναίκα να έχει υπέροχο σώμα!

Η Σόφη μίλησε στο TLIFE και έχει δεκάδες συμβουλές και μυστικά για υπέροχο σώμα…

Έχει χρειαστεί ποτέ να κάνεις δίαιτα;
Μια φορά στη ζωή μου όταν ήμουν πιτσιρίκα και είχα πάρει βάρος λόγω ενός προβλήματος. Ορμονικός θυρεοειδής. Δεν είναι απλός θυρεοειδής, λύνεται όταν διορθωθεί το ορμονικό. Πήρα απότομα βάρος, μπορεί να έπαιρνα και 2 κιλά την ημέρα ώσπου να βρουν τι ακριβώς είναι. Στην ουσία δεν έκανα δίαιτα, γιατί φύγαν εύκολα απλά πρόσεξα λίγο παραπάνω.

Φαντάζομαι ότι η σωστή διατροφή είναι μέρος της ζωής σου και απαραίτητη για τη δουλειά σου!
Για να έχω ενέργεια πρέπει να τρέφομαι σωστά. Επίσης μου αρέσει να τρώω σωστά, αισθάνομαι πιο υγιής. Από την άλλη επειδή όλες οι γυναίκες έχουμε ανάγκη το γλυκό, ιδίως το απόγευμα, είναι καλό να τρως κάτι γλυκό. Μια κουταλίτσα… Αν μπορείς και καταναλώνεις μόνο φρούτα ή κάποια μπάρα δημητριακών, ακόμη καλύτερα. Αλλά επειδή κάποιες γυναίκες έχουν ανάγκη το γλυκό και για να μην αισθάνονται την έλλειψη δεν είναι κακό, ακόμη κι αν φας ένα κομμάτι σοκολάτα. Μη φας όλη τη σοκολάτα. Γενικά είμαι του μέτρον άριστον…


Θα έλεγες πως στερείσαι στη διατροφή για να είσαι σε φόρμα;
Δεν μπορώ να πω ότι κάνω υπερβολική διατροφή γιατί γυμνάζομαι 4 ώρες τη μέρα. Άρα ούτως ή άλλως ο οργανισμός μου έχει απαίτηση από παραπάνω τροφή. Και το μεταβολίζει και εύκολα. Τώρα στις διακοπές που δεν έκαναν κάθε μέρα γυμναστική πρόσεχα περισσότερο. Δηλαδή όταν δεν γυμνάζεται ένα σώμα που έχει συνηθίσει να μεταβολίζει τόση τροφή και να μην παίρνει γραμμάριο, στις διακοπές που δεν κάνεις τίποτα μπορεί και να πάρεις εύκολα βάρος.

Τι θα έλεγες στις αναγνώστριες! Ποιο είναι το μυστικό για να τρώμε σωστά και να έχουμε αποτέλεσμα;
Να μην φτάνεις τον οργανισμό σου να πεινάει. Γιατί αν φτάσεις σε αυτό το σημείο θα φας πολλή μεγάλη ποσότητα και ακόμη και μία φορά την ημέρα να φας μπορεί να βάλεις κιλά. Οπότε αυτό για μένα είναι το κύριο λάθος. Πρέπει να τρως αρκετές φορές από λίγο, έτσι ώστε να μην πεις ποτέ κάθομαι σε ένα τραπέζι να φάω τα πάντα.

Άλλο ένα tip είναι όταν πηγαίνεις έξω να μην παίρνεις πολλά ορεκτικά. Αυτά παχαίνουν. Να διαλέγεις πάντα ένα πιάτο. Να ξέρεις ότι θα φας ένα… Όταν τρώμε από όλα, αυτό το παρεΐστικο βάζει κιλά. Γιατί δεν ξέρεις τι ποσότητα τρως.

Και το άλλο που είναι πολύ σημαντικό είναι να διακόπτουμε και λίγο! Να σταματάμε να τρώμε, να μιλάμε με τον άνθρωπό μας, να πίνουμε λίγο νεράκι, ώστε να καταλάβουμε πότε πραγματικά έχουμε χόρτασει! Γιατί η πέψη είναι αργή… επομένως για να καταλάβουμε πόση τροφή χρειαζόμαστε μπορούμε απλά να μην τρώμε λαίμαργα. Και να μασάμε και πολλές φορές την κάθε μπουκιά.

Ποια είναι η “γυμναστική” σου ρουτίνα;
Κάνω τα πάντα, ανάλογα και με τους ανθρώπους που γυμνάζω καθημερινά. Και αερόβια άσκηση και ισομετρικές! Για τον εαυτό μου όμως, μπορώ να πω ότι λατρεύω τη yoga! Γιατί με βοήθησε στο πρόβλημα που είχα. Οι γιατροί μου είπαν πως δεν θα μπορέσω να γυμναστώ ξανά, επειδή είχα σπάσει ένα σπόνδυλο στη μέση και στην ουσία με έκανα μόνη μου καλά. Μου έλεγαν πως πρέπει να αρχίσω φυσιοθεραπεία και ότι μπορεί ποτέ να μην ξανακάνω αερόβια άσκηση και τώρα κάνω τα πάντα χωρίς ούτε καν ενόχληση… ούτε καν όταν αλλάζει ο καιρός! Δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί έκανα τη μέση μου και το σώμα μου πάρα πολύ ελαστικό με τη Yoga.

Όταν ο μυς είναι πιο ελαστικός αποφεύγεις τραυματισμούς. Για αυτό και οι αθλητές ό,τι άθλημα και να κάνουν καλό είναι να μην κάνουν μόνο βάρη, Εξ’ ου και ένα διάστημα είχα αναλάβει και την ομάδα πόλο του Εθνικού γιατί είχαν δει τρομερό αποτέλεσμα. Από τα βάρη γίνεται ο μυς πολύ σκληρός, από τη yoga γινόταν μεν η δουλειά, έμενε όμως ο μυς ελαστικός και έτσι αποφεύγεις τραυματισμούς. Στο εξωτερικό σε όλα τα αθλήματα οι αθλητές κάνουν και yoga.

Τι θα συμβούλευες μια γυναίκα που προσπαθεί να βάλει τη γυμναστική στη ζωή της;
Να βρει έναν δάσκαλο που να της ταιριάζει. Η χημεία με το δάσκαλο είναι το Α και το Ω. Δεύτερον να βρει μια φίλη να πηγαίνει στο γυμναστήριο, έτσι ώστε να παρακινεί η μία την άλλη. Και τρίτο να μην σκεφτεί το “πρέπει”! Να βάλει τη γυμναστική στα θέλω της και να βρει κάτι που της αρέσει. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα. Ας βρει κάτι που να είναι εκτόνωση… ιδίως στις μέρες μας με το άγχος που επικρατεί, αν κάτι σε εκτονώνει είναι καλό! Όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις έχεις και αποτέλεσμα.

Ποιον σωματότυπο προτιμάς σε μια γυναίκα;
Δεν είμαι του πολύ αδύνατου, του skinny! Ο σωματότυπος που μου αρέσει είναι ο γυμνασμένος.
Μου αρέσει η ωραία γράμμωση της γυναίκας, ούτε η υπερβολική, γιατί αυτό μου κάνει άντρας. Το πολύ ογκώδες δεν μου αρέσει. Γενικά δεν είμαι των άκρων. Δεν θέλω να είναι πολύ αδύνατο, θέλω να είναι γυμνασμένο.

Υπάρχει κάποια επώνυμη που να λατρεύεις για το σώμα της;
Ωραίο σώμα έχει η Cameron Diaz, η οποία γυμνάζεται πολύ αλλά δεν είναι το υπερβολικά skinny. Όπως και Jennifer Aniston που είναι λιγότερο γυμνασμένη, αλλά έχει το ίδιο “καλούπι”!

Σε ό, τι αφορά στις Ελληνίδες μου αρέσουν πάρα πολύ τα σώματα δύο κολλητών μου φιλενάδων. Της Ζέτας Δούκας και της Έλενας Παπαβασιλείου. Δεν μπορώ να μην το πω γιατί είναι γεγονός!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Helen Hunt
Δούκισσα Νομικού
Λάουρα Νάριες

Beyonce
Hilary Swank
Gwen Stefani


And More