ΒΓΕΣ ΕΞΩ! Τι γυμναστική μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι και πόσες θερμίδες καις;

Ζέστη, θάλασσα, φύση, μυρωδιές, οξυγόνο. Γιατί να κλείνεσαι τους τέσσερις τοίχους. Το καλοκαίρι είναι εδώ και η καλύτερη γυμναστική γίνεται έξω. Κολύμπι, θαλάσσια σπορ, τρέξιμο, ποδήλατο, ρακέτες ή beach volley στην παραλία, σου έχουμε δέκα outdoor exercises για να το κάψεις!

Έχουμε όλα εκείνα τα καλοκαιρινά σπορ που θα σε βοηθήσουν να γίνεις super fit πριν φύγει το καλοκαίρι! Ποια σημεία του σώματος γυμνάζουν, πόσες θερμίδες καίνε; Θα τα μάθεις όλα με ένα “κλικ”!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και δες κάθε πρόγραμμα εξάσκησης αναλυτικά…

Μικρές συμβουλές για να μην γίνει η άσκηση Βατερλώ
Ωραία λοιπόν, διάλεξες ποιο είναι το αγαπημένο σου σπορ για αυτό το καλοκαίρι. Τώρα πρόσεξε… το καλοκαίρι έχει και τους κανόνες του, που δεν πρέπει να παραβλέπεις για το καλό σου:

1. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου, αλλά ποτέ το μεσημέρι! Είτε είσαι εξοικειωμένη με την εξάσκηση, είτε είσαι αρχάρια ο κανόνας είναι απαράβατος! Τις ώρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη δεν κάνουμε γυμναστική. Αποφεύγεις την έντονη εξάσκηση μεταξύ 12.00 και 15.00 το μεσημέρι και βγαίνεις στην παραλία, το πάρκο ή το δρόμο για fitness πρωί ή απόγευμα!

2. Ε, μήπως ξέχασες να πιεις νερό; Γυμνάζεσαι και ιδρώνεις και αποβάλεις τοξίνες και χάνεις βάρος και καις θερμίδες! Όλα ωραία, όμως με τη διαφορά πως δεν πρέπει να ξεχνιέσαι. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική πίνε συνεχώς πολλά υγρά. Έχε κατά νου πως, χωρίς να συνυπολογίσεις την επιπλέον εφίδρωση από τη φυσική δραστηριότητα, το καλοκαίρι οι ειδικοί συστήνουν 10 με 12 ποτήρια υγρών την ημέρα.

3. Βασικές οδηγίες ασφάλειας! Μην τα λέμε ξανά και ξανά. Δεν κολυμπάμε ποτέ με γεμάτο στομάχι, δεν ανοιγόμαστε κολυμπώντας πολύ μακριά από την ακτή χωρίς να έχουμε ζεσταθεί, δεν κάνουμε γυμναστική κάτω από τον ήλιο αν αισθανόμαστε αδιαθεσία και δεν συνδυάζουμε αλκοόλ και παραλία γενικότερα!

Read More

And More