PILATES! Kάνε κράτηση για ένα δωρεάν μάθημα και επωφελήσου έκπτωσης 20% για να συνεχίσεις…

Pilates: Δεκάδες celebrities ορκίζονται στο όνομά της… Δέσποινα Βανδή, Sarah Jessica Parker, Madonna, Uma Thurman, Hillary Swank είναι λίγες μόνο από τις επώνυμες που εμπιστεύονται το σώμα τους σε αυτό το είδος γυμναστικής. Aλλά και οι άντρες που αγαπούν το ωραίο σώμα, γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η Pilates. O παίκτης του NBA LeBron James, o γοητευτικός ηθοποιός Mark Ruffalo (ο Hulk από την ταινία The Avengers) ή ο ποδοσφαιριστής της Manchester United Ryan Giggs ορκίζονται στο όνομα της μεθόδου.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους star, αλλά και χιλιάδες άλλα κορίτσια και αγόρια να επιλέγουν pilates; Τι μπορεί να σου προσφέρει η μέθοδος υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου και έμπειρου δασκάλου;

Επισκεφτήκαμε το Mind & Body Pilates Studio, συζητήσαμε, ρωτήσαμε, δοκιμάσαμε οι ίδιοι τα μηχανήματα της Pilates και είμαστε εδώ για να σου τα πούμε όλα…

Στο κρεβάτι του… stretching
Έφτασα σε ένα χώρο γεμάτο με μηχανήματα σε διάφορα σχέδια και σχήματα, που σου δίνουν την αίσθηση κρεβατιού του Προκρούστη, παιχνιδιών σε παιδική χαρά και οργάνων ενόργανης γυμναστικής. Ο εξοπλισμός κοστίζει χιλιάδες ευρώ και αποτελεί το “απαύγασμα” δεκαετιών έρευνας στη γυμναστική, ώστε να προσφέρει σε ένα σώμα τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Άλλωστε τα εργαλεία της Pilates δεν είναι απλά όργανα γυμναστικής με ξύλινες λεπτομέρειες.

Η αναγνωρισμένη από το Pilates Method Alliance, δασκάλα Pilates Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου εξηγεί πως αντίθετα με όσα ίσως υποθέτει κανείς για τα όργανα εξάσκησης, σε ότι αφορά στη μέθοδο Pilates, κάθε ένα από αυτά μπορεί να προσαρμοστεί ειδικά στις ανάγκες σου και φυσικά να αποτελέσει το μέσο για να γυμνάσεις -με τρόπους που δεν φαντάζεσαι- όλο το σώμα.

Άσε που η δασκάλα της Pilates αναφέρεται σε αυτά με τέτοια τρυφερότητα και αγάπη, που κάθε επιφύλαξη για τα “μαρτύρια” στα οποία θα σε υποβάλλουν πάνω στα κρεβάτια με τα ελατήρια εξανεμίζεται. Με τον καφέ στο χέρι και μια διάθεση να ρωτήσω σαν να είμαι εγώ ο ειδικός δεν περίμενα να βρεθώ λίγα λεπτά αργότερα να τραβάω χειρολαβές και να περιστρέφω τον κορμό μου. Και κυρίως δεν περίμενα να φύγω από το πρώτο ραντεβού γνωρίζοντας τις αδυναμίες του σώματός μου, αλλά και ένα-δυο ασκήσεις για να τις καταπολεμήσω. Ο Pilates instructor είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου και έτσι δεν έχεις περιθώρια να μπερδευτείς, να ξεχαστείς, να μην κάνεις την άσκηση σωστά.

Βγάλε μια κόλλα χαρτί
Συζητώντας, η Άρτεμις μου εξηγεί πως δεν αρκεί να έρθεις με τη φορμίτσα σου και να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Κάθε άνθρωπος έχει άλλες ανάγκες, ποκίλες αντοχές και φυσικά πολύ διαφορετικές προσδοκίες. Αντί λοιπόν για ασκήσεις, στο πρώτο ραντεβού γράφεις τεστ.

Τι είναι αυτό που σε απασχολεί; Ποιο σημείο του σώματος είναι εκείνο που νιώθεις πως σε εγκαταλείπει στα δύσκολα ή αισθάνεσαι την ανάγκη να το κρύψεις γιατί δεν σε κολακεύει; Και μετά… έχεις κάποιο τραυματισμό, κάποια αδυναμία ή σημείο πιο ευαίσθητο που χρειάζεται να προσέξει ο δάσκαλος ιδιαίτερα; Τα καταγράφεις όλα στην ειδική φόρμα. Κι ύστερα έρχεται το καλύτερο. Κάτι σαν wish list, όπου μπορείς να γράψεις πως ονειρεύεσαι το σώμα σου και τι είναι αυτό που επιθυμείς να αντικρύζεις στον καθρέφτη όταν ξυπνάς. Όχι, δεν μίλησε κανείς για μάγους. Οι δάσκαλοι όμως εδώ μπορούν να σου δείξουν το δρόμο προς το επιθυμητό. Εσύ έχεις υπομονή και επιμονή για να το πετύχεις;

Το σώμα είναι μηχανή
Όσο μου εξηγεί περισσότερο τον τρόπο που δουλεύει η Pilates το σώμα, τόσο φαντάζει η Άρτεμις στα μάτια μου σαν μηχανικός. Τι εννοώ; Μια δασκάλα της Pilates, βλέπει το σώμα σαν μια μηχανή. Δεν θα πω καλοκουρδισμένη, γιατί αυτό καλείται να κάνει εκείνη, σε συνεργασία με όποιον επιλέγει την εξάσκηση αυτή.

“Στάσου όρθιος” μου είπε και παρατηρώντας τη στάση του σώματος, μου εξήγησε σε δέκα λεπτά γιατί πονάει τόσο συχνά ο αυχένας μου, τι συμβαίνει και στηρίζω πιο πολύ το σώμα στο δεξί πόδι και γιατί αισθάνομαι συνέχεια πιασμένος στην ωμοπλάτη. Χαρτογραφεί όλο το σώμα για να καταλάβει που υπάρχει το “λάθος”! Οι ασκήσεις λοιπόν που θα κάνεις, πρέπει να διορθώσουν πρώτα τη λάθος στάση του σώματος και να “βάλουν στο παιχνίδι” μύες που έχουν ατονήσει ή να χαλαρώσουν μύες που κουράζονται περισσότερο από όσο πρέπει. Κάπως έτσι, θα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά το σώμα σου και σύντομα θα ξέρεις και τον τρόπο να σφίξουν οι γλουτοί ή να “πέσει” η κοιλιά.

Ασκήσεις που τις αισθάνεσαι
Εκείνο που έχεις ανάγκη από έναν ειδικό της γυμναστικής δεν είναι να σου πει πως οι κοιλιακοί είναι κατάλληλες ασκήσεις για να γυμνάσεις την κοιλιά. Hello! Γνωρίζεις πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Αν όμως ο δάσκαλός σου, σου έδινε ένα ειδικό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στον χάρτη του δικού σου σώματος και σε κάθε άσκηση ένιωθες πραγματικά το σημείο που ήθελες να δουλεύει; Αν καταλάβαινες πως μια μικρή αλλαγή στη θέση των χεριών, των ποδιών ή του κορμού “έστελνε” όλη σου την προσπάθεια στον μυ που πρέπει και αυτό το ένιωθες την ώρα που έκανες γυμναστική, δεν θα ήσουν πιο σίγουρη ότι ο ιδρώτας που χύνεις δεν πάει χαμένος;

Λόγια θα μου πεις… Για να μην μείνω στα λόγια λοιπόν, η Άρτεμις με έβαλε να κάνω κάποιες ασκήσεις (απειροελάχιστες αν τις συγκρίνεις με τα δεκάδες μηχανήματα και τους εκατοντάδες συνδυασμούς που σου προσφέρουν). Έχοντας τον χάρτη του σώματός μου, ήξερε που να επικεντρώσει. Και όντως σε κάθε μου κίνηση ένιωθα τα σημεία που μου είχε εξηγήσει πως χρειάζονται τόνωση να παίρνουν φωτιά.

Επί τον τύπον των ήλων
Κι αν ο πόνος, το τράβηγμα ή η ενόχληση επιμένει; Η Pilates βοηθά να δυναμώσεις, να επικεντρώσεις στα αδύνατα σημεία και να αλλάξεις το σώμα σου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αν όμως ο μυς έχει δεθεί “κόμπος”; Τι γίνεται αν τα τόσα χρόνια λάθος στάσης στον υπολογιστή έχουν αφήσει τα σημάδια τους στους μύες της πλάτης; Εκεί, επεμβαίνει ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Πορτέλλος με μια ειδική τεχνική θεραπευτικού μασάζ, που έχει τον τίτλο “Trigger Points Therapy”! Φαντάσου πως το σώμα σου έχει τα… κουμπιά του, που αν τα πιέσεις σωστά (δηλαδή ο ειδικός), τότε λύνεται ο μυς, χαλαρώνει, ξεπιάνεται και αισθάνεσαι καλύτερα.

Ένας ειδικός της μεθόδου γνωρίζει τα χαρτογραφημένα αδύνατα σημεία σε κάθε μυ του ανθρώπινου σώματος και με την κατάλληλη πίεση (ισχαιμική πίεση είτε με τα δάκτυλα, είτε με τις παλάμες ή τους αγκώνες) μπορεί να ξεμπλοκάρει τους μύες, να ανακουφίσει τους πόνους και να σε βοηθήσει να νιώσεις χαλάρωση, ευεξία και ξεκούραση. Φαντάσου λοιπόν τον κ. Πορτέλλο να ξεμπλοκάρει τους ταλαιπωρημένους σου μύες και αυτό σε συνδυασμό με την Pilates να σου επιτρέπει να φτιάξεις το σώμα σου από την αρχή. Χωρίς ατέλειες, χωρίς πόνους και πιασίματα!

Πάρε κι εσύ μια γεύση από τη μέθοδο Pilates ΔΩΡΕΑΝ!

Κάνε κι εσύ το τεστ… Μάθε πως η Pilates θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μεταξύ 10:00 και 16:00 το Mind and Body και ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Πορτέλλος σε προσκαλούν για να σου προσφέρουν εντελώς δωρεάν τις καλύτερες υπηρεσίες τους.

Το Mind & Body στην Κηφισία ανοίγει τις πόρτες του σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το χώρο, να απολαύσουν ένα Ατομικό ή Διπλό Ομαδικό μάθημα Pilates και να αφεθούν στα έμπειρα χέρια του Γιώργου Πορτέλλου και του μασάζ Trigger Point Therapy.

Μάθε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου, πάρε μια γεύση τόνωσης και ευεξίας και κέρδισε σημαντική έκπτωση στη γυμναστική σου. Τι πρέπει να κάνεις…

– Κλείσε ραντεβού για το δωρεάν 60λεπτο Pilates στο 210 8010231

– Διάλεξε Ατομικό ή Ομαδικό πρόγραμμα, αν θέλεις να ξεκινήσεις Pilates με την κολλητή σου και φτιάξε μαζί με τον δάσκαλο Pilates το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

– Υιοθέτησε την πιο ιδανική μέθοδο γυμναστικής για σώμα και νου και επωφελήσου της έκπτωσης -20% στα μαθήματα Εισαγωγής, μόνο για όσους λάβουν μέρος στο event!

– Συνέχισε την ημέρα χαλαρώνοντας με μία ημίωρη συνεδρία μασάζ με το συνεργάτη φυσιοθεραπευτή του Mind and Body, Γιώργο Πορτέλλο και επωφελήσου της έκπτωσης -20% στα πακέτα των 5 και 10 συνεδριών.

Περισσότερες πληροφορίες:
Mind & Body, exercise studio Pilates System
Δροσίνη 5, Κηφισιά
210 8010231
www.mindandbody.gr

Read More

And More