Άννα Πρέλεβιτς:Ποια είναι η διατροφή και η γυμναστική της; Ποιο είναι το μυστικό του μεταβολισμού της;

Όταν ο πατέρας σου είναι πρωταθλητής -αν σου αρέσει το μπάσκετ θα γνωρίζεις τον άσο του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς- δεν γίνεται να μην κάνεις τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική τρόπο ζωής. Άλλωστε και η Άννα έχει τον πρωταθλητισμό στο DNA της. Ασχολήθηκε από μικρή με το καλλιτεχνικό πατινάζ, όπου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Και μπορεί να την κέρδισε η επικοινωνία και η παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, όμως η Άννα Πρέλεβιτς γνωρίζει καλά τι θα πει σωστός τρόπος διατροφής. Έτσι διατηρεί τις βασικές αρχές του υγιεινού τρόπου ζωής ακόμη και έχοντας βαρύ πρόγραμμα, αφού έχει αναλάβει την παρουσίαση των MAD News, του καθημερινού μαγκαζίνο MADVILLE, αλλά και των Download και Airplay Chart από τη συχνότητα του μουσικού καναλιού MAD.

Η Star Hellas που απομακρύνθηκε από τις πασαρέλες επειδή την απωθούσαν τα υπερβολικά αδύνατα πρότυπα, μιλάει στο TLIFE για τις συνήθειές της…

Πώς είναι για ένα κορίτσι να μεγαλώνει σε μια οικογένεια πρωταθλητή; Τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο διατροφής σου σήμερα;
Εκείνη την περίοδο που ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ ασχολούμουν και εγώ πολλές ώρες με τον πρωταθλητισμό οπότε ήταν σημαντικό να έχω πλήρης γεύματα. Έτρωγα τα πάντα απλά έδινα έμφαση στους υδατάνθρακες για να έχω και περισσότερη ενέργεια.

Από την αθλητική διατροφή, στη διατροφή ενός μοντέλου! Βρήκες διαφορές; Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς;
Ποτέ δεν έκανα διατροφή μοντέλου γιατί ποτέ δεν ήμουν μοντέλο. Θεωρώ πολύ δύσκολο αυτό που κάνουν τα κορίτσια που ασχολούνται με αυτό το χώρο, είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ γιατί αγαπώ το φαγητό. Είμαι 65 κιλά, δεν έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου από παλιά, ακόμα και τώρα που δεν ασχολούμαι τόσο φανατικά με τον αθλητισμό. Ο λόγος όμως που παραμένω σε καλή φυσική κατάσταση είναι ότι τόσα χρόνια αθλητισμού με βοήθησαν να χτίσω ένα πολύ καλό μεταβολισμό.

Χρειάστηκε ποτέ να κάνεις δίαιτα για να χάσεις κιλά;
Όχι δεν χρειάστηκε ποτέ. Λόγω της εφηβείας είχα πάρει κάποια παραπανίσια κιλά όταν ήμουν 14-16 χρονών αλλά αυτό ήταν καθαρά ορμονικό, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ κάποια δραστική δίαιτα.

Modeling και πρότυπα! Ένιωσες ποτέ να σου ζητούν να χάσεις υπερβολικά πολλά κιλά για να περπατήσεις στο catwalk;
Έχω περπατήσει συνολικά 5 catwalk και αυτά όχι με την ιδιότητα του μοντέλου καθώς τα περισσότερα ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν σκόπευα ποτέ να γίνω μοντέλο και ένας από τους λόγους ήταν αυτός που με ρωτάς. Δεν θεωρώ όμορφο να βλέπω απίστευτα αδύνατες κοπέλες και στεναχωριέμαι πολύ όταν ακούω κοπέλες να λένε ότι δεν τρώνε για να αδυνατίσουν. Αν κάποια κοπέλα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σώμα της θα την συμβούλευα να πάει σε έναν διατροφολόγο για να κάνει μια υγιεινή διατροφή.

Ποιο είναι σήμερα ένα τυπικό ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής σου;
Κάθε πρωί πίνω βιταμίνες. Τα πολλά χρόνια αθλητισμού δημιούργησαν τον πολύ καλό μεταβολισμό που έχω οπότε βάζω πολύ δύσκολα κιλά. Δεν ακολουθώ ποτέ το ίδιο πρόγραμμα διατροφής. Νομίζω στην ηλικία που είμαι δεν πρέπει να στερώ το σώμα μου από φαγητά και πως πρέπει να τα τρώω όλα. Η αλήθεια είναι πως δεν καπνίζω και πρέπει να κοιμάμαι όρθια για να αποφασίσω να πάρω καφέ, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση του! Αυτό που πρέπει όλες οι κοπέλες να προσέχουμε είναι τον αιώνιο εχθρό μας, την κυτταρίτιδα! Δεν πιστεύω πως είναι κακό να έχεις κυτταρίτιδα, απλά είναι πλέον πολύ εύκολο να απλωθεί γρήγορα οπότε καλό θα ήταν να πίνουμε όλες τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό την ημέρα!

Έχει μια Star Ελλάς ανασφάλειες για κάποιο σημείο του σώματός της;
Όλες οι γυναίκες βρίσκουν κατά καιρούς διαφορές ατέλειες στο σώμα τους, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν. Εγώ δεν έχω καμιά ανασφάλεια για το σώμα μου και έτσι θα έπρεπε να αισθάνονται όλες οι γυναίκες. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν σε μια γυναίκα γιατί αν δεν την έχεις φαίνεται πρός τα έξω ακόμα και αν μοιάζεις με σταρ του Hollywood.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική;
Μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι. Δεν το κάνω μόνο για το σώμα μου, αλλά κυρίως για μένα, γιατί μετά την γυμναστική νιώθω άλλος άνθρωπος. Δυστυχώς τον χειμώνα σπάνια γυμνάζομαι γιατί δεν έχω καθόλου όρεξη, αλλά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι μου αρέσει να βγαίνω το απόγευμα και να τρέχω 20-25 λεπτά στη φύση.

Τι είδους εξάσκηση σου αρέσει και πόσο συχνά γυμνάζεσαι την εβδομάδα;
Μου αρέσει πολύ το τρέξιμο. Τώρα που άνοιξε ο καιρός τρέχω σίγουρα 2-3 φορές την εβδομάδα από 20-25 λεπτά και σίγουρα περπάτημα αλλά 10 λεπτά μετά. Μακάρι να μπορούσα να τρέχω και παραπάνω φορές την εβδομάδα, αλλά συνήθως γυρνάω αργά στο σπίτι από την δουλειά και τις υποχρεώσεις μου οπότε είμαι πολύ κουρασμένη. Νομίζω το τρέξιμο είναι η καλύτερη συνήθεια που μπορεί να έχει κάποιος!

Είναι αλήθεια ότι θα ήθελες να μπορείς να χορεύεις σαν επαγγελματίας; Ποιο είδος χορού σου αρέσει περισσότερο;
Ναι είναι αλήθεια! Μου αρέσει πολύ το ταγκό, η σάλσα, το πάσο ντομπλε και τρελαίνομαι για το μπαλέτο! Αλλά δεν είναι τυχαίο, γιατί όνειρο μου όταν ήμουν μικρή ήταν να γίνω μπαλαρίνα!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις;
Μαγειρεύω κάθε μέρα. Από μια σκέτη μακαρονάδα μέχρι και παστίτσιο. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και θεωρώ πως μια γυναίκα πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει… Αν ξέρει και ο άντρας ακόμα καλύτερα! Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για να μάθω κάποια σπεσιαλιτέ της μαμάς μου… Το φαγητό που φτιάχνω συνήθως είναι “μπιφτέκι με πατάτες στο φούρνο”, γιατί είναι γρήγορο για να το ετοιμάσεις.

Υπάρχει κάποιο φαγητό στο οποίο δεν μπορείς να πεις ποτέ όχι, όσες θερμίδες κι αν έχει αυτό;
Δεν είναι ακριβώς φαγητό, είναι το φυστικοβούτυρο! Αν ξεκινήσω δεν μπορώ να σταματήσω οπότε απλά δεν το αγοράζω, εκτός και αν αποφασίσω να φτιάξω muffin ή cupcakes!

Πώς συμβιβάζεται το σώμα ενός μοντέλου με την λατρεία σου για peanut butter και jelly sandwiches;
Δεν έχει να κάνει αν κάποια είναι μοντέλο, δικηγόρος, νοσοκόμα, η μαγείρισσα. Όλες πρέπει να τρώνε peanut butter
and jelly sandwiches απλά να μην είναι σε ημερήσια βάση! Το φαγητό είναι μια από τις σημαντικές απολαύσεις της ζωής και να το στερούμαστε σε υπερθετικό βαθμό είναι λάθος.

Πιστεύεις πως υπάρχει κάποιο μυστικό για να διατηρεί μια γυναίκα τη σιλουέτα της;
Όχι, νομίζω πως ή έχεις καλό μεταβολισμό ή δεν έχεις. Βεβαία αν έχεις ασχοληθεί με τον αθλητισμό είναι ακόμα καλύτερο. Αν υπάρχει μυστικό αυτό είναι να τρως 5 φορές την ημέρα, 3 γεύματα και 2-3 σνακ την ημέρα. Έτσι ο μεταβολισμός σου λειτουργεί όλη την ώρα και σιγά, σιγά το σώμα σου μαθαίνει να καίει από μόνο του θερμίδες!

Σε απολαμβάνουμε στο MAD, ένα κανάλι που το παρακολουθούν κυρίως νέα κορίτσια. Από την επαφή με νέους ανθρώπους όπως εσύ, πιστεύεις ότι τα κορίτσια σήμερα ακολουθούν πιο healthy lifestyle;
Δυστυχώς, οι περισσότερες δεν ακολουθούν healthy lifestyle. Το καταλαβαίνω γιατί λόγω κρίσης προτιμάνε όταν βγαίνουν έξω να τρώνε από τα fast food γιατί είναι πιο φτηνά. Φυσικά και δεν είναι καλό το σώμα τα καταναλώνει τηγανητές πατάτες, γύρο και αλκοόλ πάνω από μια φορά την εβδομάδα, αλλά επίσης πρέπει να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που πρέπει να κάνουν healthy lifestyle. Από την άλλη, βλέπω κοπέλες που δεν τρώνε τίποτα και μετράνε κάθε θερμίδα για να μην ζυγίσουν 200 γραμμάρια παραπάνω και αυτό θεωρώ πως είναι ακόμα χειρότερο.

Για μένα healthy lifestyle σημαίνει να τα τρώμε όλα αλλά, να μην υπερβάλουμε! Και ναι, θα υπάρχουν μέρες που θα ξεφύγουμε στο φαγητό και στα γλυκά αλλά και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα! Γιατί αν δεν τα κάνουμε τώρα πότε θα τα κάνουμε; Στα 60;

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Μπέτυ Μαγγίρα Jessica Biel Άννα Μενενάκου

Pippa Middleton Hillary Swank Ιωάννα Πηλιχού

And More