Αναστασία: “Η ζυγαριά είναι κολλημένη στα 80 κιλά και έχω απογοητευτεί λιγάκι”

Ερώτηση
Καλησπέρα, λόγω εγκυμοσύνης στην οποία λόγω τρομερής κατακράτησης υγρών και ενός διαστήματος που έπρεπε να ήμουν στο κρεβάτι, έχω 20 κιλά παραπάνω από το βάρος που είχα πάντα!! Γέννησα πριν 44 ημέρες με καισαρική (λόγω απρόοπτου προβλήματος) και στις 25 ημέρες ξεκίνησα γυμναστήριο με pilates και zumba, ενώ η διατροφή μου είναι πολύ προσεκτική, φυσικά με πολύ νερό… Παρόλα αυτά η ζυγαριά είναι κολλημένη στα 80 κιλά και έχω απογοητευτεί λιγάκι. Νομίζετε πως πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;
Αναστασία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αναστασία
Φαίνεται ότι μπήκες σε ένα πρόγραμμα πολύ δυναμικά μετά από μια μεγάλη περίοδο της ζωής σου δύσκολη, αλλά αρκετά ευχάριστη. Το κάτι άλλο, ίσως να είναι ο χρόνος που θα πρέπει να δώσεις, γιατί πραγματικά ο οργανισμός σου έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθησε τα παρακάτω χρήσιμα tips και συνέχισε την προσπάθειά σου. Με πίστη και υπομονή θα πετύχεις τον στόχο που πραγματικά επιθυμείς.

– Προσπάθησε να βεβαιωθείς με ένα ημερολόγιο καταγραφής ότι δεν μένεις νηστική παραπάνω από 3 ώρες. Όταν πεινάς συνδύασε ελαφριά σνακ και ταυτόχρονα χορταστικά όπως τα παρακάτω:
Ρόφημα κακάο με 1 κ.γ. μέλι & κανέλα & 1 φρούτο ή 5-7 αμύγδαλα ανάλατα
Στικ καρότου αγγούρι με ξίδι ή λεμόνι
Φρουτοσαλάτα
Τσάι με κρόκο Κοζάνης & 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλα ανάλατα & 1-2 φρούτα

– Το πράσινο τσάι, είναι ενισχυμένο σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό γιαυτό θα ήταν ιδανικό αν μπορούσες να το εντάξεις στο διαιτολόγιο σου.

– Σε περίπτωση θηλασμού, προκειμένου να μην επιβαρύνεις το βρέφος με κολικούς, απόφυγε τα ακόλουθα τρόφιμα: μπρόκολο, λάχανο, κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, σκόρδο, καρυκεύματα, βαριές σάλτσες, φαγητά με έντονες οσμές, τηγανητά και όσπρια

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Πώς ένα ημερολόγιο διατροφής θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

src=/files/Image/Fitness/2014/QANDA/05/QANDABANNER.gif

And More