Η “Ora” της Rita! Τι είναι το detox camp που παρακολούθησε; Δες όλα τα fitness μυστικά της…

Ήρθε πάνω στην… Ora για να την ανακαλύψει όλος ο πλανήτης. Πληθωρική, πολλές φορές προκλητική, αλλά σίγουρα αυτό που λέμε The Next Big Thing, η Rita Ora είναι ένα από τα κορίτσια της μουσικής βιομηχανίας που προσελκύουν σαν μαγνήτης τα φώτα της δημοσιότητας. Πώς μπορεί να γίνει άλλωστε αλλιώς, όταν είσαι το αντικείμενο συζήτησης μετά από κάθε μουσικό γεγονός – βλέπε Mtv Awards – ή όταν την καριέρα σου έχει αναλάβει ο Jay Z και έχεις ήδη συνεργαστεί με ονόματα θρύλους της μουσικής όπως ο Prince;

Το gang, sporty look της, εναλλάσσεται με vague 60’s επιλογές και κάθε της εμφάνιση μοιάζει να αφορά κάθε φορά σε διαφορετικό πρόσωπο. Ένα όμως μένει πάντα σταθερό. Η Rita είναι σέξι και έχει το κατάλληλο booty-call σώμα που απαιτεί η εποχή. Πληθωρικά οπίσθια, χωρίς όμως υπερβολές και πλούσιο μπούστο. Ποια είναι όμως τα μυστικά διατροφής της; Τι γυμναστική ακολουθεί; Γιατί παρακολούθησε αυστηρό health and fitness πρόγραμμα στην Αυστρία πέρσι το καλοκαίρι; Μάθαμε όλα της τα fitness tricks και σου τα παρουσιάζουμε.

Από κορίτσι, γυναίκα
Η Rita Ora είναι κόρη Κοσοβάρων γονιών που έφυγαν από την Πρίστινα του Κοσόβου το 1991, όταν ήταν μόλις 1 έτους. Και μπορεί σήμερα να δείχνει το κορίτσι με την πιο ακλόνητη αυτοπεποίθηση του κόσμου, τα πράγματα δεν ήταν έτσι και στην εφηβεία. “Σε κάποια φάση στο σχολείο, όταν ήμουν 13, δεν ένιωθα πολύ άνετα με το σώμα μου. Ωρίμασα πιο γρήγορα από άλλα κορίτσια. Είχα μεγάλο στήθος και ποπό και το μισούσα. Έπαιρνα πολύ στενά ελαστικά ρούχα για τα μαθήματα χορού [ώστε να δείχνω πιο “επίπεδη”] επειδή ντρεπόμουν για το σώμα μου”.

Η μάλλον κλασική αντίδραση στις αλλαγές του σώματος για ένα κορίτσι κάποια στιγμή ξεθώριασε. “Κάποια μέρα, ξύπνησα και λάτρευα το στήθος μου, την επιδερμίδα μου, τον εαυτό μου. Δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ ξανά στενά ελαστικά ρούχα γιατί δεν μπορώ να ανασάνω”.

Η detox κατασκήνωση
Πριν περίπου έναν χρόνο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η Rita παρακολούθησε κάποιο ειδικό detox camp, για να είναι σε άψογη φόρμα το καλοκαίρι, αλλά και εν όψει των εμφανίσεών της. Επισκέφτηκε την Αυστρία και ένα κέντρο health and fitness, όπου ακολούθησε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτικά μπάνια με άλατα που βοηθούν στην αποβολή τοξινών και αυξάνουν τη διούρηση, ζεστό νερό με μαγνήσιο σε σκόνη τέσσερις φορές την ημέρα, πολλή γυμναστική και μικρές ποσότητες φαγητού πάντα φτιαγμένο με βιολογικά τρόφιμα.

Ένα από τα μυστικά στο οποίο επέμεναν οι υπεύθυνοι του κέντρου ήταν να μάθει να μασά το φαγητό της καλά. Συγκεκριμένα της υποδείκνυαν να μασά κάθε μπουκιά 30 με 40 φορές πριν την καταπιεί.

Το φαγητό της περιελάμβανε κυρίως βραστές πατάτες και σούπες. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα “μάθημα” ζωής, αφού μετά το τέλος του προγράμματος η Rita Ora θα έπαιρνε μαζί της συμβουλές και οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθεί πάντα για να παραμένει σε φόρμα.

Το ίδιο κέντρο στην Αυστρία φαίνεται πως έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν τόσο η Elisabeth Hurley, όσο και η Sarah Ferguson.

Μπουνιές, μπαλέτο και yoga…
H Rita έχει δοκιμάσει πολλά είδη γυμναστικής. Πριν από περίπου ένα χρόνο η τραγουδίστρια συνάντησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών στο box, David Haye στο γυμναστήριό του στο Λονδίνο για να προπονηθεί μαζί του. Φαίνεται μάλιστα πως η Rita τα κατάφερε μια χαρά, αφού ο πρωταθλητής δήλωνε στο instagram εντυπωσιασμένος από την αντοχή και τη δύναμη της.

Αυτό όμως που λατρεύει αυτό τον καιρό η Ora, είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει χορό και γυμναστική μαζί και το οποίο αναφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ως τη νέα της fitness μανία. “Έκανα μπαλέτο όταν ήμουν μικρή και τώρα κάνω αυτή την χορευτική γυμναστική. Είναι καταπληκτικό και ονομάζεται barrecore. Ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και σε βάζει σε τρελή κίνηση, τόσο που αισθάνεσαι σαν να είσαι ο Bambi το ελαφάκι. Από ένα σημείο και έπειτα δεν ορίζεις τα πόδια σου” αναφέρει σε συνέντευξή της. Όπως εξηγεί η καρδιαγγειακή άσκηση (τρέξιμο, χορός, aerobics, zumba) δεν είναι και το αγαπημένο της… sport. “Το barrecore όμως συγχρονίζει το σώμα σου με τη μουσική. Είναι σαν να κάνεις μπαλέτο με yoga μαζί!!”

Η… τέχνη θέλει θυσίες

Αν και μόλις 24 ετών γνωρίζει καλά πως το καλοφτιαγμένο σώμα θέλει προσπάθεια. Παρόλα αυτά η Rita Ora δεν φρικάρει προσπαθώντας. Το μυστικό της για να παραμένει στον fitness δρόμο; “Προσπαθώ να κάνω ένα πράγμα κάθε μέρα που να με κάνει περήφανη για τον εαυτό μου” αναφέρει για το ένα και μοναδικό fitness “πράγμα” που φροντίζει να βάζει στην καθημερινότητά της. Για παράδειγμα εξηγεί πως κάθε φορά που σηκώνεται νωρίς για πρωινή γυμναστική, αισθάνεται πολύ χαρούμενη. “Αν κάνω το μάθημά μου το πρωί, αισθάνομαι ευεξία όλη την ημέρα”!

Το κοριτσάκι του μπαμπά
Σε συνέντευξή της η Rita Ora εξηγεί πόσο περήφανοι είναι οι γονείς της για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά και πως – όπως κάθε γονιός – ανησυχούν. Για τα απλά, τα κλασικά. Κοιμάται καλά; Τρώει; Είναι υγιής; Έχουν όμως δίκιο να… ανησυχούν οι γονείς της; “Σε καμία περίπτωση δεν κοιμάμαι όσο πρέπει, αλλά τρώω υγιεινά. Πρέπει να το κάνεις, όταν εξαντλείσαι τόσο καθημερινά… ειδικά όταν δεν βρίσκεσαι ποτέ σε ένα μέρος. Πρέπει να προσέχεις το σώμα σου”

Άλλωστε η Rita αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα ήταν σίγουρα σεφ. Ή καλύτερα, ιδιοκτήτρια brunch καφέ. “Είμαι καλή στη μαγειρική. Φτιάχνω πολύ καλά πιάτα για πρωινό. Είμαι το καλύτερο breakfast girl. Κάνω πολύ καλά αυγά ποσέ, αλλά οτιδήποτε ξεφεύγει από τη γκάμα του πρωινού, άστο καλύτερα!” αναφέρει.

Γυναικεία ματαιοδοξία VS Νεανική αυτοπεποίθηση
Σε κάποια από τις δεκάδες συνεντεύξεις της η Rita μίλησε για το photoshop στις φωτογραφίες, αλλά και το ενδεχόμενο να κάνει κάποια στιγμή πλαστική επέμβαση. “Ναι, κάποιες φορές οι φωτογραφίες μου έχουν υποστεί επεξεργασία photoshop. Αλλά αφορά κυρίως μικροπράγματα, όπως την επιδερμίδα. Μπορούν βέβαια να κάνουν τα πάντα. Να σου φτιάξουν πιο μακριά πόδια, μεγαλύτερο κεφάλι” αναφέρει. Το γεγονός όμως πως δεν είναι αρνητική στο ρετούς, δεν την κάνει το ίδιο δεκτική και σε μια αισθητική επέμβαση: “Σε ό,τι αφορά την πλαστική χειρουργική, δεν νομίζω ότι είναι για μένα. Είμαι πολύ υποχόνδρια” αναφέρει!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου Νάσια Μυλωνά
Brooklyn Decker

///

Suki Waterhouse
Kendall Jenner
Oι χυμοί και τα smoothies
που πίνουν οι celebrities!

///

And More