Carine Roitfeld! Η “πεμπτουσία” της γαλλικής μόδας αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της

Η Anna Wintour την έχει αποκαλέσει “πεμπτουσία της Παριζιάνας”! Όταν μετά από δέκα χρόνια άφησε την θέση της διευθύντριας στη Γαλλική Vogue, ο καλός της φίλος Karl είπε” Νομίζω πως η ελευθερία είναι η μεγαλύτερή σου πολυτέλεια. Ήσουν στην κυριολεξία φυλακισμένη πριν”! Η Carine Roitfeld είναι μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα γυναίκες στον κόσμο, που το όνομά τους είναι συνώνυμο του στιλ, της μοδας, του γούστου… δεν είναι ιντριγκαδόρικο να ανακαλύπτεις ποια είναι σχέση μιας τόσο ξεχωριστής περσόνας της μόδας με τη διατροφή και τη γυμναστική; Γιατί η Γαλλίδα Fashion Persona έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 59 της χρόνια…

Κι αν δεν την αφορά το πέρασμα του χρόνου και μοιάζει συμβιβασμένη με τις ρυτίδες, μια ματιά θα σου αποδείξει πως διαθέτει εντυπωσιακά όμορφο σώμα. Τι κάνει; Πώς διατηρείται σε φόρμα;

Η Mademoiselle C είναι γέννημα θρέμα Γαλλίδα…
Οι Γαλλίδες έχουν το δικό τους τρόπο διατροφής! Είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν για τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής! Φίνες γεύσεις, ξεχωριστά γλυκά και ιδιαίτερα τυριά. Καλό κρασί και μικρές γεύσεις από πολλά τρόφιμα επιλεγμένα ένα, ένα! Ναι, ακούγεται πολύ σικ και κλασικό για να το απαρνηθεί μια από τις πιο διάσημες περσόνες της μόδας.

H Carine λοιπόν το δηλώνει ξεκάθαρα… ακολουθεί τη δίαιτα των Γαλλίδων! Μικρές ποσότητες από φαγητά πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες (μοσχαρίσιο φιλέτο, τυρί, σολομός ή τόνος ταρτάρ) και φυσικά σχέση λατρείας με το αλκοόλ (σε λογικά πάντα πλαίσια).

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα γαλλικού γεύματος θα μπορούσε να είναι το παρακάτω, όπως το έφτιαξε η Mireille Guiliano συγγραφέας που υπογράφει το βιβλίο “French Women Don’t Get Fat”.
src=/files/Image/Fitness/2013/STAR_SECRETS/10/french_menu.jpg
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δίαιτα που κάνουν οι Γαλλίδες κάνε “κλικ” εδώ

Οι άνθρωποι της μόδα τρώνε κανονικά

Σε ένα από τα φανταχτερά πάρτι που διοργάνωσε η Carine Roitfeld πρόσφατα με αφορμή την τελευταία έκδοση του CR Fashion Book οι μπουφέδες ήταν γεμάτοι εκλεκτά φαγητά και υπέροχα κρασιά. Όταν λοιπόν οι δημοσιογράφοι την πλησίασαν για τις πρώτες δηλώσεις εκείνη απάντησε: “Βλέπεις; Οι άνθρωπο της μόδας τρώνε”! Μια έμμεση απάντηση σε όλες αυτές τις υποθέσεις διατροφικών διαταραχών που θαμπώνουν τη λάμψη των οίκων μόδας και των catwalk. Και η αλήθεια είναι πως αν μιλάμε για την Roitfeld, τότε ναι… οι άνθρωποι της μόδας τρώνε!

Διατροφή; Ποια διατροφή…
Κι αν σε γενικές γραμμές η Carine δηλώνει με περηφάνεια άξια απόγονος της Jean D’Arc (Ιωάννα της Λωραίνης) και λάτρης του γαλλικού τρόπου ζωής, παραδέχεται πως η σωστή διατροφή δεν είναι και πολύ του… γούστου της. “Διατηρώ γενικά πολύ χαμηλό προφίλ σε ό, τι έχει να κάνει με τη διατροφή μου, επειδή ακριβώς δεν κάνω ποτέ δίαιτα. Λειτουργώ όπως ο μπαμπάς μου ή ο γιος μου. Πίνω πράσινο τσάι όλη την ημέρα και το βράδυ πίνω βότκα”! Κατάλαβες; Κανένα άγχος και υστερία. Η ζωή είναι ωραία και στη Γαλλία, ακόμη και αν τη φράση αυτή τη μάθαμε στα ιταλικά!

Άλλωστε η Carine δεν μπορεί καθόλου να συμβιβαστεί με την γενική υστερία που παρατηρεί να ακολουθεί την αμερικάνικη showbiz σε ό, τι αφορά τη διατροφή. “Στην Αμερική ‘δεν πρέπει να φας αυτό’, ‘δεν κάνει να φας το άλλο’! Στη Γαλλία δεν είμαστε έτσι. Έχουμε πιο χαλαρό τρόπο διατροφής. Και θα ήθελα απλά να πω ‘ευχαριστώ’ στο μπαμπά μου. Γιατί νομίζω πως όλα είναι θέμα γονιδίων” εξηγεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε συνέντευξή της. Δεν μοιάζει ανακουφιστικό να ακούς κάτι τέτοιο από μια γυναίκα, σύμβολο του στιλ;

Καλίγνκα, καλίνγκα!
Κι εκεί που οι υπόλοιπες Γαλλίδες απολαμβάνουν κάθε βράδυ το κρασάκι τους, η Roitfeld δείχνει να έχει μια αναπάντεχη λατρεία για τη βότκα. Όχι και τόσο ανεξήγητη, αν σκεφτείς πως ο πολυαγαπημένος της μπαμπάς Jaques έφτασε στο Παρίσι από την παγωμένη Oυκρανία για να γνωρίσει τη μητέρα της και να την ερωτευτεί. “Κάθε βράδυ θα απολαύσω μια βότκα. Δεν είμαι αλκοολική, αλλά λατρεύω τη βότκα” εξηγεί η διευθύντρια του CR Fashion Book. Είναι ίσως το μυστικό της για να διώξει το άγχος της ημέρας, να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Το μυστικό της περιλαμβάνει ανεπανάληπτα “πλιε”
Εντάξει, διαβάζοντας όσα διάβασες και παρατηρώντας την 59χρονη Carine ψάχνεις το μυστικό! Το τρικ που τη βοηθά να διατηρείται σε φόρμα. Ναι, παίζει ρόλο ο παριζιάνικος αέρας. Ναι, έχει σημασία που τα γεύματά της είναι μικρούλικα όπως κάθε Γαλλίδας που σέβεται τον εαυτό της αλλά είναι αυτό αρκετό; Όχι φυσικά… η νέα της λατρεία είναι το μπαλέτο και αν και παραδέχεται πως είναι αρκετά τεμπέλα, φροντίζει να ασκείται με δάσκαλο πέντε φορές την εβδομάδα.

“Είναι ό, τι καλύτερο για το σώμα, από άποψης φυσικής αντοχής. Είναι πολύ καλό για stretching και σωστή θέση του σώματος. Δεν έχω πρόβλημα με τα κιλά μου, δεν έχω σκοπό να χάσω βάρος, όμως πιστεύω πως όσο μεγαλώνεις η στάση του σώματός σου πρέπει να παραμένει όμορφη” αναφέρει σε συνέντευξή της.

Μπορεί λοιπόν να μην το κάνει για να χάσει κιλά, όμως εκείνο που εξηγεί είναι πως πάντα θαύμαζε την στάση του σώματος μιας μπαλαρίνας. “Σκέφτομαι ‘οκ’, δεν με νοιάζουν οι ρυτίδες, αλλά πρέπει να έχω τέλεια στάση σώματος” επισημαίνει. Μάλιστα η Γαλλίδα fashion icon έχει δει ήδη αλλαγή στο σώμα της: “Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως το σώμα μου άλλαξε – πρέπει να ανοίξω λίγο τη φούστα μου – μιας και το μπαλέτο είναι η καλύτερη άσκηση για ανόρθωση γλουτών”


Το τελευταίο αυθεντικό και σικ άθλημα

Κι επειδή ένας άνθρωπος της μόδας δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ την αισθητική του στο σπίτι ή τον σάκο του γυμναστηρίου, η Carine δηλώνει ενθουσιασμένη με το μπαλέτο, που μοιάζει στα μάτια της το πιο σικ άθλημα: Το επιβεβαιώνουν και δεκάδες θρύλοι της μόδας που εμνέονται από αυτό. “Είναι τόσοι οι σχεδιαστές που ασχολούνται με το μπαλέτο. Ο τελευταίος ήταν ο Valentino, που σχεδίασε όλα τα κοστούμια για την ομάδα του μπαλέτου στη Νέα Υόρκη. Ο Gaultier κάνει κάτι αντίστοιχο συχνά και τώρα ο Alaϊa θα λανσάρει μια συλλογή κοστουμιών για μπαλέτο. Ακόμη και ο Halston θα κυκλοφορήσει παρόμοια συλλογή. Η Coco Chanel δούλευε με σχολές μπαλέτου, οπότε είναι πλέον παράδοση να συνδέεις τη μόδα με το μπαλέτο” αναφέρει. Δεν μπορείς να πεις! Τα επιχειρήματά της είναι κάτι παραπάνω από πειστικά.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Καλομοίρα
Celebrities που υποφέρουν
από το φαινόμενο γιο-γιο
Anna Wintour

Maria Sharapova
Jennifer Aniston
Sofia Vergara


And More