Everybody Loves Pasta! Light συνταγές για ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες

Ανήκουν στα comfort food που μπορούν να παρηγορήσουν την κακή σου διάθεση από την πρώτη πηρουνιά. Είναι η βάση για τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές συνταγές που κυριολεκτικά χάνουμε το μέτρημα. Με καταγωγή από την Άπω Ανατολή και ιταλική φινέτσα τα ζυμαρικά έχουν κατακτήσει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο.

Τι; Εσύ αντιστέκεσαι; Σκέφτεσαι πως έχουν πολλές θερμίδες και θα κάνουν κακό στη σιλουέτα σου; ΟΧΙ ΠΙΑ! Έχουμε τις κατάλληλες συνταγές ώστε κάθε πιάτο απολαυστικής μακαρονάδας να μην ξεπερνά τις 250 θερμίδες.

Viva carbs…
Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα ζυμαρικά, ως βασικός εκπρόσωπος των υδατανθράκων, να έχουν βρεθεί στη μέση ενός αδυσώπητου πολέμου που θέλει τη σωστή διατροφή να παίρνει αποστάσεις από λαχταριστές μακαρονάδες και ακαταμάχητα σπαγγέτι, όμως εσύ μη μασάς! Για αρχή να σου παραθέσω τον απαράβατο κανόνα κάθε διαιτολόγου στον κόσμο που το τονίζει ξεκάθαρα: Για να κάνεις σωστή διατροφή χρειάζεσαι τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Κι όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες! Και για δεύτερο επιχείρημα με περισσότερο glam, θα σου προτείνω απλά να ρίξεις μια ματιά στις κυρίες της φωτογραφίας που ακολουθεί:

/
Απο αριστερά προς τα δεξιά: Audrey Hepborn, Madonna, Sofia Lauren, Gisele, Marilyn και Monica Bellucci. πηγή: Pinterest

Είναι ολοφάνερο πως οι κυρίες της showbiz διαχρονικά, λατρεύουν τα ζυμαρικά. Γιατί όχι κι εσύ;

“Λατρεύω το φαγητό και μου αρέσει να τρώω υγιεινά. Λατρεύω τα ζυμαρικά και ό, τι έχει άμυλο. Όλα όσα βλέπετε (εννοεί το σώμα της), τα χρωστάω στο σπαγγέτι”, Sofia Lauren!

Μετά από μια τέτοια δήλωση, τι περιμένεις και δεν βάζεις νερό για βράσιμο;

Μαγειρεύουμε ελαφριά και απολαυστικά…
Αναζητήσαμε συνταγές που να καλύπτουν όλα τα γούστα, στις πιο light εκδοχές τους για να μην σε απασχολεί τίποτα. Με φαρφάλες, κανελόνια ή λινγκουίνι για να διαλέξεις. Κάθε πιάτο δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες.

Κάνε κλικ επάνω τις κάρτες για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει κάθε συνταγή…
/

/

/

/

/

Read More

And More