Smart tircks! Μπορεί η μουσική να σου κόψει την όρεξη; Τα κεριά; Τα κόκκινα πιάτα;

Τι ρόλο παίζει η μουσική στην όρεξή σου; Τα κεριά; Η παρέα;

Κάνε ένα διάλειμμα από μαθήματα διατροφής και μάθε πως μικρά καθημερινά κολπάκια, που δεν έχουν άμεση σχέση με τη δίαιτα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις.

Αρωματικά κεριά
Οι ειδικοί λένε πως ένα αρωματικό κερί μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Πώς; Επίλεξε ένα κερί με άρωμα κανέλα, μπανάνα ή σοκολάτα και άφησέ το να “καίει” πριν το φαγητό ή το απογευματάκι που συνήθως σε πιάνουν λιγούρες. “Η μυρωδιά είναι το 90% της γεύσης” εξηγούν οι επιστήμονες και αυτό είναι το μυστικό για να πιάσει το τρικ!

Μια ατμόσφαιρα αρωματισμένη με βανίλια, σοκολάτα ή πράσινο μήλο μπορεί να “ξεγελάσει” το μυαλό και έτσι να αισθάνεσαι σαν να έχεις απολαύσει ένα ωραίο γλυκό, χωρίς καν να το αγγίξεις, ούτε φυσικά και να το σκεφτείς!

Smart Tip: Αν δεν είναι εύκολο να έχεις αρωματικά κεριά ανά πάσα στιγμή, προμηθεύσου υγρά μαντηλάκια με αντίστοιχο άρωμα. Κάθε φορά που καθαρίζεις τα χέρια σου θα δίνει την αίσθηση στο σώμα σου πως απόλαυσε ένα γλυκό.

Φτιάξε την Playlist του γεύματός σου
Έβαλες το φαγητό στο πιάτο, έστρωσες το τραπέζι και κάθισες! Πρέπει να προσθέσεις και κάτι ακόμη. Μουσική! Φτιάξε στο spotify, στον υπολογιστή σου ή το youtube λίστες με τα κομμάτια που σε ηρεμούν και σε χαλαρώνουν. Έρευνες δείχνουν πως η μουσική υπόκρουση βοηθά να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις ακόμη και μέχρι 18%.

Τι μουσική; Εδώ το θέμα είναι υποκειμενικό! Ένα τραγούδι που εσένα σε ταξιδεύει, σε ηρεμεί και σε βοηθά να αποσυμπιεστείς, μπορεί να είναι ικανό να χάλασει τη διάθεση σε κάποια άλλη! Οπότε αν είναι η δική σου χαλαρωτική είναι Μότσαρτ ή Lady Gaga, αυτό εξαρτάται καθαρά και μόνο από το προσωπικό σου γούστο.

Άλλαξε σερβίτσιο! Διάλεξε έντονα χρώματα…
Φάε όπως όταν ήσουν παιδί. Απόλαυσε το φαγητό σου σε χρωματιστά, εντυπωσιακά πιάτα με έντονα ανοιχτά χρώματα. Κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και όλα όσα κάνουν την κουζίνα μιας γυναίκας να ξεχωρίζει από αυτή ενός άντρα θα γίνουν το δικό σου μυστικό για να μειώσεις το γεύμα σου και να χάσεις κιλά.

Χρωματοθεραπεία: Σύμφωνα με το περιοδικό Appetite (που στα ελληνικά μεταφράζεται ως όρεξη, άρα κάτι ξέρει παραπάνω) οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο όταν έχουν το φαγητό τους σε ένα κατακόκκινο πιάτο, σε σύγκριση με το ίδιο φαγητό σερβιρισμένο σε μπλε ή λευκό πιάτο.

Μην τρως μόνη σου -όσο συχνότερα γίνεται
Ο δρόμος για την τέλεια σιλουέτα μπορεί να περνάει από την κοινωνικότητά σου! Πώς; Μα, με το να φροντίζεις να γευματίζεις ή να παίρνεις το δείπνο σου με φίλους. Ή με όλη την οικογένεια. Ή με τον καλό σου. Το θέμα εδώ είναι να μην τρως μόνη σου. Γιατί; Ο λόγος είναι η συζήτηση, η επισημότητα, ο περισσότερος χρόνος που θα αφιερώσεις στο γεύμα σου.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στο γεύμα σου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να λάβει ο εγκέφαλος το σήμα πως χόρτασε πριν το παρακάνεις. Οπότε, φρόντισε όσο συχνότερα γίνεται να τρως μαζί με παρέα.

Χαμήλωσε το φωτισμό
Όπως φαίνεται όλες οι αισθήσεις πλην της γεύσης, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην όρεξή σου. Εκτος από την όσρφηση λοιπόν, οι έρευνες δείχνουν πως σημαντικός παράγοντας για να φας λιγότερο είναι και η όραση. Τι εννοεί ο ποιητής; Ο απαλός και χαμηλός φωτισμός βοηθά να διαρκέσει το γεύμα σου περισσότερο, αλλά και να φας λιγότερο. Άσε που με πιο απαλό φως το γεύμα σου είναι πιο απολαυστικό.


Ilia Torlin / Shutterstock.com

Αν δεν έχεις ειδικά φώτα που να ρυθμίζουν την ένταση, δοκίμασε να στολίσεις το τραπέζι με κεριά και να ανάψεις ένα φως σε διπλανό χώρο, που θα είναι επαρκές για να βλέπεις, αλλά όχι έντονο.

Read More

And More