Σπαράγγια: ΣΥΝΤΑΓΕΣ με λιγότερες από 200 θερμίδες με το λαχανικό της Άνοιξης…

Αν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι στην επαρχία, τότε σίγουρα ξέρεις πως αυτήν την εποχή οι αγροί έχουν γεμίσει με τρυφερά πεντανόστιμα σπαράγγια! Αλλά και στην πόλη να μένεις θα βρεις φρέσκα σπαράγγια σε μεγάλα super market και καλά μανάβικα. Ευκαιρία για ελαφριές, νόστιμες συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες…

Μάλιστα, ένα πιάτο με σπαράγγια θα σου προσφέρει προστασία από τις ρυτίδες του χρόνου, θα θωρακίσει την υγεία σου και θα… ανεβάσει την σεξουαλική σου διάθεση. Και τη δική σου και του αγαπημένου σου… Τι λες για ρομαντικό δείπνο ή τονωτικό πρωινό για δύο;

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ένα λαχανικό, δεκάδες ωφέλη

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γιούλη Φραγκιαδουλάκη εξηγεί πως ένας και μόνο τρυφερός μίσχος σπαράγγι περιέχει αμέτρητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες όπως: Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Φυλλικό οξύ, Θειαμίνη (Β1), Ριβοφλαβίνη (Β2), Νιασίνη (Β3), Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Καροτένιο, Φώσφορο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο. Κάλιο, Ασπαραγίνη!

Έτσι κάθε φορά που βάζεις τα σπαράγγια στο τραπέζι σου προσφέρεις στον οργανισμό σου:
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Το κάλιο, η βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ που περιέχει έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες (καθυστερούν το γήρας)

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ LIBIDO: Λέγεται ότι το σπαράγγι θεωρείται ως αφροδισιακό λόγω του σχήματός του.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΛΙΠΟΥΣ: Περιέχει επίσης φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την μειωμένη απορρόφηση του λίπους.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να έχει την ικανότητα να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ: Τα θρεπτικά του συσταικά είναι ένα και ένα για να αισθανθείς ευεξία και να βοηθήσεις τη μνήμη σου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Το φυλλικό οξύ που περιέχει βοηθά στην αποτροπή των βλαβών του DNA, έτσι φαίνεται ότι μπορεί να προλάβει ορισμένες μορφές καρκίνου.
– Άλλη μια ιδιότητα του φυλλικού οξέος είναι η μείωση του πόνου της φλεγμονής και η μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων.
– Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ προλαμβάνει την οστεοπόρωση και βοηθάει στην πήξη του αίματος.

Read More

And More