Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ποια είναι τα fitness μυστικά ενός επιτυχημένου μοντέλου; Τι σε συμβουλεύει;

Αυτόν τον καιρό ομορφαίνει τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Είναι Ελληνίδα, επιτυχημένο μοντέλο -και στο εξωτερικό- και φυσικά καλλονή με συγκλονιστικό σώμα. Αλήθεια, τι τρώει; Τρώει; Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μίλησε στο TLIFE για τις διατροφικές της συνήθειες, αλλά και για τη γυμναστική. Για τους πειρασμούς και για τις μαγειρικές της ικανότητες.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Mis Universe το 2011… Σήμερα μένει στη Νέα Υόρκη όπου και δεν προλαβαίνει τα casting, τις φωτογραφήσεις και τις διαφημίσεις. Πριν από μερικά χρόνια συνεργάστηκε με τον οίκο Dolce & Gabbana για τις ανάγκες της διαδικτυακής τους καμπάνιας, ενώ και στην Ελλάδα έχει δουλέψει στο πλευρό δεκάδων Ελλήνων σχεδιαστών. Εμείς δεν μπορούσαμε να μην την “ανακρίνουμε” μέχρι τελικής πτώσεως, ώσπου να μας πει τους τρόπους που μπορεί μια γυναίκα να διατηρεί ένα όμορφο και υγιές σώμα, μήπως και ακολουθήσουμε το παράδειγμά της.

Πώς διαχειρίζεσαι το θέμα διατροφή, με δεδομένο ό,τι το αδύνατο σώμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς σου ως μοντέλο;
Προσπαθώ να μη στερούμαι τίποτα χωρίς να υπερβάλλω, τρώω όποτε μπορώ στο σπίτι και όταν αναγκαστικά λόγω της δουλειάς θα φάω έξω προσπαθώ να διαλέξω κάτι υγιεινό, όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή ψάρι.

Χρειάστηκε ποτέ να ακολουθήσεις δίαιτα ή ειδική διατροφή για να χάσεις βάρος;
Ναι, έχει χρειαστεί. Δεν είχε να κάνει όμως με κάποια δουλειά άλλα με τη λαιμαργία μου! Ήταν Χριστούγεννα και έφαγα όλους τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα της Ελλάδας και όπως ήταν φυσικό πρήστηκα. Έκανα διατροφή για δυο εβδομάδες και επανήλθα στο φυσιολογικό μου βάρος.

Περίγραψέ μου ένα τυπικό καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου από το πρωί που ξυπνάς μέχρι την ώρα που θα πέσεις για ύπνο.
Τρώω πέντε με έξι γεύματα την ημέρα περίπου, κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Καλό πρωινό και μεσημεριανό, ελαφρύ βραδινό και δύο έως τρία σνακ ανάμεσα στα γεύματά μου. Ακολουθώ συμβουλές διατροφολόγου που έχουν να κάνουν με το δικό μου σωματότυπο και βάρος και δεν θα ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποια γυναίκα που θα ήθελε να ακολουθήσει ακριβώς τη διατροφή μου. Θα συμβούλευα όμως όλες τις αναγνώστριες να μιλήσουν με ένα διατροφολόγο. Βοηθάει τόσο πολύ όταν ξέρεις τι είναι καλύτερο να φας, ποια ώρα της ημέρας και σε τι ποσότητα!

Ποιο είναι το σνακ-τρόφιμο κλειδί που πιστεύεις ότι σε βοηθά ιδιαίτερα στη διατροφή σου;
Τα γαλακτοκομικά. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γάλα, γιαούρτι και τυρί. Από το πρωί ως το βράδυ θα φάω σίγουρα δύο φορές γαλακτοκομικά.

Υπάρχει κάποιο γλυκό ή αλμυρό έδεσμα το οποίο δεν μπορείς να απαρνηθείς για κανένα λόγο;
Δυστυχώς υπάρχουν όλα τα γλυκά και όλα τα αλμυρά εδέσματα που δεν μπορώ να τους αντισταθώ. Έχω το καλό και συνάμα κακό, να μου αρέσουν όλα. Τα πάντα! Και δοκιμάζω τα πάντα. Γι’ αυτό και συμβουλεύομαι πλέον διατροφολόγο για να μπορώ να τρώω τα πάντα, αλλά με μέτρο.

Πολλά top model αναφέρουν πως ακολουθούν διαφορετική διατροφική και γυμναστική ρουτίνα λίγο πριν βγουν στην πασαρέλα ή πριν από κάποια φωτογράφηση; Εσύ έχεις κάποια μυστικά της τελευταίας στιγμής;
Νομίζω πως αρκετά μοντέλα αλλά και πολλές γυναίκες αφήνουν τον εαυτό τους και “τρέχουν” την τελευταία στιγμή να διορθώσουν ότι προλαβαίνουν. Ήμουν και εγώ έτσι παλιότερα, άλλαξα όμως… Τον τελευταίο καιρό προσέχω πολύ τον εαυτό μου, τον αγαπάω και μου αρέσει και θέλω να τον βλέπω καλύτερο κάθε μέρα. Τρώω όσο πιο υγειινά μπορώ, κάνω γιόγκα, γελάω πολύ και προσπαθώ να διώξω το άγχος. Έτσι είμαι πάντα έτοιμη για δουλειά και δεν χρειάζεται να αγχώνομαι και να κοπιάζω για τίποτα.


Ο χώρος του modeling αμαυρώνεται συχνά από περιπτώσεις συναδέλφων σου που υποσιτίζονται ή παίρνουν ακραία μέτρα για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους. Έχεις δεχτεί ποτέ πίεση για να χάσεις βάρος;

Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν λάθος πρότυπα στην κοινωνία και αυτό το πρόβλημα αποτελεί μάστιγα της εποχής μας. Ο υποσιτισμός είναι μια ασθένεια, αν μπορώ να το πω έτσι, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και βασίζεται στην ταύτιση του αδύνατου με το όμορφο. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται πάντα. Όμορφος είναι ένας άνθρωπος πρώτα μέσα και μετά έξω. Ένα αδύνατο σώμα δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και όμορφο. Η ομορφιά είναι μέσα μας, πηγάζει από τα μάτια και το χαμόγελό μας. Ευτυχώς δεν έχω δεχτεί ποτέ πίεση για τίποτα, πιστεύω πολύ σε μένα και χαμογελάω ακόμα πιο πολύ που δεν προσέχει κανείς τις ατέλειες μου.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική; Μπορείς να μας περιγράψεις το πρόγραμμα που ακολουθείς;
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάνω γιόγκα. Νομίζω έχει αλλάξει όλο μου το σώμα. Η στάση του σώματός μου, η κοιλιά μου τα πόδια μου… και επίσης χαλαρώνω πάρα πολύ. Προσπαθώ να πηγαίνω 5 φορές την εβδομάδα, αλλιώς περπατάω 20 λεπτά σε ανηφόρα.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο μυστικό διατροφής ή γυμναστικής για να έχει μια γυναίκα μια όμορφη σιλουέτα;
Πιστεύω ότι αν πιστέψουμε μέσα μας, πόσο όμορφες είμαστε, τόσο όμορφες θα δείχνουμε. Παράλληλα μπορούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας λιγάκι, να γυμναζόμαστε έστω και με λίγο περπάτημα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και να κάνουμε δώρα στον εαυτό μας. Να ανταμείβουμε τη δουλειά μας, το άγχος μας, τον κόπο μας. Δεν πειράζει αν κακομαθαίνουμε λιγάκι τον εαυτό μας μια φορά στο τόσο. Α! Και να ερωτευόμαστε, να χαμογελάμε και να βοηθάμε όπως μπορούμε, όσο μπορούμε… Οι καλές πράξεις ανταμείβονται. Όσο για μυστικά διατροφής, δεν νομίζω ότι τα χρειαζόμαστε! Εμείς οι Ελληνίδες είμαστε οι πιο τυχερές του κόσμου, καθώς η μεσογειακή διατροφή είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή. Φαγητό από τη μαμά ή τη γιαγιά λοιπόν!

Ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική; Υπάρχει κάτι που λατρεύεις να ετοιμάζεις;
Γενικά οι φίλοι μου με φωνάζουν σεφ κοροϊδευτικά όμως. Δεν είμαι καθόλου καλή μαγείρισσα δυστυχώς. Είμαι εξαιρετική ζαχαροπλάστης όμως. Μπορώ να φτιάξω από φανουρόπιτα μέχρι cheesecake, βάφλες, cupcakes, μπισκότα… τα πάντα.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Καλομοίρα
Carine Roitfeld
Anna Wintour

Maria Sharapova
Leigh Lezark
Sofia Vergara


And More