Η Θωμαή Απέργη στο TLIFE! Πώς έχασε 20 κιλά; Τι διατροφή ακολουθεί και πώς γυμνάζεται;

Μεσογειακή ομορφιά, μεσογειακό ταμπεραμέντο. Είναι σέξι, είναι φωνάρα κι ένα κορίτσι που δεν περνά απαρατήρητο. Η παρουσία της έκανε αίσθηση από την πρώτη στιγμή για το ιδιαίτερο στιλ και το καλλίγραμμο σώμα της. Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι για τη Θωμαή, που πέρασε την παιδική ηλικία ως “grow fat παιδί” όπως λέει χαρακτηριστικά. Πώς όμως κατάφερε να χάσει αυτά τα 20 παραπάνω κιλά; Ποια ήταν η διατροφή της; Ποια είναι τα μυστικά της για να διατηρείται ακόμη και σήμερα σε φόρμα και τι κάνει όταν θέλει να γυμναστεί;

Η Θωμαή Απέργη μιλάει στο TLIFE για σωστή διατροφή και γυμναστική και μας αποκαλύπτει το μενού της δίαιτάς της, τις ασκήσεις που κάνει μόνη της στο σπίτι όταν βρίσκει χρόνο, αλλά και την αγάπη της για τη μαγειρική.

Έχεις δηλώσει πως στην παιδική ηλικία είχες κάποια παραπάνω κιλά. Πόσο εύκολο ήταν να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου για να διορθώσεις το βάρος σου;
Όντως μεγάλωσα -σύμφωνα με την αμερικάνικη ορολογία- ως grow fat παιδί, κάτι που για τη δική μου οικογένεια θεωρείτο δείγμα υγείας και μακροημέρευσης! Κάτι που ευτυχώς οι επερχόμενες σύγχρονες έρευνες διαψεύδουν όχι απλώς με σθένος αλλά με μένος τολμώ να πω, ορμώμενη από τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας που τείνουν να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και πιθανώς ανεκτό όριο. Όσον αφορά σε μένα, κάποτε ζύγιζα 20 κιλά περισσότερο και ως τα 18 μου δεν με ενοχλούσε παρά τo bullying που δεχόμουν σε καθημερινή βάση στο σχολείο.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που ελοχεύουν. Το διαπίστωσα, έχοντας αποδημήσει πλέον για σπουδές μακριά από την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά (και της κατσαρόλας τους βεβαίως βεβαίως!). Άρχισα να διαβάζω περί του θέματος και η πειθαρχία ήταν αναμενόμενη για μιαν αιγόκερω με ωροσκόπο ταύρο όπως καταλαβαίνετε! Ήταν απλώς θέμα χρόνου και κυρίως έγινε με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς ποιοτικής ζωής.

Μπήκες ποτέ στον πειρασμό να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες για να χάσεις γρήγορα και πολλά κιλά;
Σαφώς! Όλες οι γυναίκες το έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον (και υπογραμμίζω αυτό το τουλάχιστον) μια φορά στη ζωή μας! Για να μην μακρηγορήσω, θα πω απλώς τη γνωστή φράση που ασπάζομαι δεόντως: “no pain no gain”! Όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή, είτε είναι πολύ σημαντικά, είτε είναι απλώς κιλά, χρειάζονται χρόνο και κόπο.

Η ζωή μου αποδεικνύει περίτρανα και καθημερινώς οτι αν δεν κοπιάσεις για κάτι δεν το εκτιμάς και συνήθως αν οι βάσεις είναι σαθρές είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνει σταθερό στο χρόνο, κάτι που όσον αφορά στα κιλά ισχύει με απόλυτη βεβαιότητα.

Πιστεύεις πως σε βοήθησε το επάγγελμα που επέλεξες να βελτιώσεις το βάρος σου; Θέλω να πω πως στη δουλειά σου μια ωραία παρουσία παίζει σημαντικό ρόλο!
Σίγουρα μια ωραία παρουσία παρουσία παίζει ρόλο! Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Όμως στα 25 μου έχω καταλήξει ότι στο διηνεκές του χρόνου παραμένουν τα αξιοπρεπή και δουλεμένα πακέτα. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ειδικά στη δουλειά που κάνω τα μεγέθη είναι αντιστρόφως ανάλογα, εννοώντας ότι αν επενδύσεις μόνο στην εμφάνιση, στο χρόνο θα φανεί αυτό σε βάρος της φωνής που είναι το βασικό αντικείμενο του επαγγέλματος. Ισορροπία! Αυτό είναι το κλειδί.

Ποιο πιστεύεις όμως πως ήταν το μυστικό για να καταφέρεις να χάσεις αυτά τα 20 κιλά;
Το βασικό κίνητρο ήταν η υιοθέτηση μιας υγιούς στάσης ζωής: το ευ ζην! Το επάγγελμά μου δεν έπαιξε ρόλο καθώς τα κιλά χάθηκαν σταδιακά σε 5 χρόνια, από τα 18 μέχρι τα 22, πριν ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι και υπογράψω το συμβόλαιό μου με την Panik. Μυστικά δεν υπάρχουν, ούτε μαγικά φίλτρα! Είναι όλα στο μυαλό, στο να οργανώσεις το στόχο σου και να το θέλεις πραγματικά!

Πλέον στο 2014 όλοι γνωρίζουν καλά είτε από απλοϊκές φυλλάδες, είτε με πιο επιστημονικούς τρόπους πως η μεσογειακή διατροφή είναι ένα πολύ ωραίο μονοπάτι να ακολουθήσει κάνεις και αν θέλουμε να το επεκτείνουμε περαιτέρω, να επιτύχει και το χάσιμο των κιλών που καραδοκούν κατά κόρον σαν άλλα τέρατα παραμυθιών στις ντουλάπες των γυναικών.

Ζητήσαμε από τη Θωμαή να μας περιγράψει μια συνηθισμένη μέρα της όταν έκανε αυστηρή διατροφή για να χάσει κιλά. Πριν μας δώσει τη δίαιτά της μας εξήγησε: “Θα ήθελα πολύ σοβαρά να τονίσω ότι αυτό ήταν το ΔΙΚΟ ΜΟΥ πρόγραμμα διατροφής όταν έκανα αυστηρή διατροφή. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και καμία διατροφή αν δεν είναι εξατομικευμένη δεν αποτελεί πανάκεια για κανένα. Το σίγουρο είναι ότι δεν αποκλείουμε τίποτε, ένα πλήρες γεύμα οφείλει να περιέχει πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακα”.

Υπάρχει κάτι που ακόμη και σήμερα, όσο κι αν δεν είναι κατάλληλο για αυτό που λέμε σωστή διατροφή, δεν μπορείς να αποφύγεις; Μια λατρεμένη γλυκιά ή αλμυρή αμαρτία;
Προσωπικά λατρεύω τα γλυκά! Προσπαθώ να τα αντικαταστήσω με αποξηραμένα φρούτα, όχι γιατί έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά γιατί είναι πιο υγιεινά. Πολλές φορές επιλέγω και σπιτικά γλυκά κουταλιού.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική; Μπορείς να μου περιγράψεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου μέσα στην εβδομάδα;
Φτάσαμε λοιπόν στον επόμενο μας σταθμό: τη συμβολή της γυμναστικής στο θέμα διατροφής και ευ ζην! Ούτε εδώ χρειάζονται υπερβολές. Προτείνω και σε αυτήν την περίπτωση ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που να συνδυάζει την εκτόνωση νου και σώματος.

Προτείνω τον αερόβιο τρόπο εκγύμνασης, τρέξιμο, spinning, σε συνδυαμό με λίγα βάρη ή και TRX και για τους πιο σκληρούς box! Επειδή κατανoώ την οικονομική κρίση και όλοι μας τη βιώνουμε πολύ ή λίγο, μπορεί κανείς να γυμναστεί σπίτι, κάνοντας σχοινάκι, καθίσματα προβολές, ακόμα και δουλειές στο σπίτι! Όταν θες κάτι δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το κάνεις!

Είναι εύκολο να βάλεις στην καθημερινότητά σου την εξάσκηση;
Δεν γυμνάζομαι τακτικά λόγω έλλειψης χρόνου. Παρόλα ταύτα πολύ συχνά επιλέγω το γρήγορο περπάτημα, το σχοινάκι, το ελλειπτικό που τυχαίνει να έχω σπίτι, και τη ρόδα για τους κοιλιακούς. Επίσης στο σπίτι δύνασαι να κάνεις ανά πάσα στιγμή καθίσματα, προβολές, ενώ παράλληλα σηκώνεις ελαφριά αντικείμενα, όπως λόγου χάρη μπουκάλια νερού! “Where there’s a will there’s a way!!!”

Ανήκεις στην κατηγορία των θηλυκών με καμπύλες! Στη μάχη skinny ή curvy τι θα επέλεγες και γιατί;
Δεν είμαι απόλυτη, είμαι της άποψης: ό, τι ταιριάζει στον καθένα. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το βασικό είναι η ισορροπία και η υιοθέτηση μιας υγιούς διατροφής και όχι δίαιτας. Στόχος είναι η ΥΓΕΙΑ και όπως προανέφερα το ευ ζην.

Ασχολείσαι με τη μαγειρική; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Χμ… Λατρεύω να μαγειρεύω για φίλους! Πιστεύω ότι μέσα μου κρύβω την κλασσική Ελληνίδα μάνα σε μια πιο gourmet έκδοση! Αγαπημένη συνταγή που έχω λάβει τα εύσημα πολλάκις είναι τα μπιφτέκια με βρώμη και μια δική μου γλυκόξινη σάλτσα. Δεν θα σας τα πω όμως και οοοόλα!!!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Emilia Clarke Sara Sampaio
Lily Aldridge

Suki Waterhouse
Natasha Poly
Nina Doberv

And More