Επίπεδη κοιλιά σε 4 βήματα! Ο Δημήτρης Γρηγοράκης έχει όλες τις λεπτομέρειες

Επίπεδη κοιλιά! Το ζητούμενο κάθε γυναίκας. Απευθυνθήκαμε στον Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη για να μας αποκαλύψει τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά.

Τέσσερα βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα δεις σημαντική διαφορά στην περίμετρο της κοιλιάς και θα βάλεις τις βάσεις για να κάψεις λίπος.

Μέτρησε το… λίπος στην κοιλιά

Πριν πάρεις με ευλάβεια τα βήματα του διαιτολόγου για την τέλεια, επίπεδη κοιλιά κάνε ένα απλό τεστ για να δεις αν όντως χρειάζεσαι άμεση δράση. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί πως θα ξέρεις με μια απλή μεζούρα αν το λίπος στην κοιλιά είναι το φυσιολογικά. “Μέτρησε τη μέση σου και υπολόγισε πως θα πρέπει να είναι το μισό του ύψους. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα έχει ύψος 1,70μ, τότε η περίμετρος της κοιλιάς της θα πρέπει να είναι 85 εκ.”.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ
Για να κάψεις το λίπος από την κοιλιά δεν αρκεί απλά να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου. Πρέπει να φροντίσεις ώστε να τον ρυθμίσεις και πάλι για να λειτουργεί καλά. Ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί πως ο μεταβολισμός μοιάζει με μια μηχανή με γρανάζια που μπορεί να αποσυντονιστούν και έτσι να μην δουλεύουν αποτελεσματικά.

“Ο μεταβολισμός μπορεί να λειτουργεί αργά ή γρήγορα ή είναι απορυθμισμένος. Το ζήτημα λοιπόν είναι τι θα κάνουμε για να λειτουργεί και πιο γρήγορα και να είναι σωστά ρυθμισμένος” τονίζει ο διαιτολόγος και μας δίνει τα τέσσερα βήματα για να το πετύχουμε.

Βήμα Πρώτο

Τροφές που βελτιώνουν την ποιότητα του μεταβολισμού. Βάλε λοιπόν στη διατροφή σου καθημερινά ελιές, αβοκάντο και ελαιόλαδο, τα οποία περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία αποδεδειγμένα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του μεταβολισμού.

Βήμα Δεύτερο

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τρόφιμα που θα διαλύσουν φυσικά το λίπος της κοιλιάς. Οι φυσικοί λιποδιαλύτες αυτοί βρίσκονται στο γιαούρτι και το κεφίρ. Πλούσια προβιοτικά, συμβάλουν στη βέλτιση λειτουργία του εντέρου και παράλληλα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου που περιέχουν από τον οργανισμό. “Το ασβέστιο συμβάλει στην οξείδωση του λίπους στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος τους” σημειώνει ο διαοτολόφος.

Βήμα Τρίτο
Αφού διορθώσεις το μεταβολισμό σου και δώσεις στο σώμα τα απαραίτητα τρόφιμα ώστε να μειώσει το λίπος, πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο. Γιατί πολλές φορές η περίμετρος στην κοιλιά δεν είναι απλά αποτέλεσμα λίπους, αλλά και φλεγμονής. “Η φλεγμονή είναι παρενέργεια που συμβαίνει όταν η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά είναι μεγάλη στην κοιλιακή χώρα” σημειώνει ο κ. Γρηγοράκης. “Εκτός από την αισθητική πλευρά, η φλεγμονή και η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά, αυξάνει και τον κίνδυνο για μια σειρά από προβλήματα υγείας” συμπληρώνει.

Τι πρέπει να κάνεις; Να αυξήσεις τα Ω3 καλά λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου. Τροφές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό είναι τα cranberries, οι σταφίδες, το αναποφλοίωτο ρύζι, τα φουντούκια, οι αγκινάρες, οι σαρδέλες και η κανέλα.

Βήμα Τέταρτο
Τέλος, για να δώσεις το τελευταίο και αποφασιστικό χτύπημα στο λίπος της κοιλιάς πρέπει να προσφέρεις στο σώμα σου τροφές που ενεργοποιούν-επιταχύνουν το μεταβολισμό. Μαύρο πιπέρι, τσίλι και γενικότερα καυτερή πιπεριά, πράσινο τσάι και καφές είναι τα μαγικά συστατικά για να το καταφέρεις.

Τα παραπάνω τρόφιμα περιέχουν καψαϊκίνη (πιπεριές τσίλι και μαύρο πιπέρι), καφεΐνη και κατεχίνες (καφές και τσάι) που έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό κατά 10-15%. Και γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει περισσότερες καύσεις, δηλαδή μείωση του λίπους από την κοιλιά.

Read More

And More