Αν κάνεις αυτές τις ασκήσεις yoga πριν κολυμπήσεις θα κάψεις περισσότερες θερμίδες!

Για να δούμε πως έχει το πράγμα! Οι διακοπές του καλοκαιριού, αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει, θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες. Και καλοκαίρι σημαίνει παραλία, θάλασσα και… κολύμπι! Και από γυμναστική; “Ό, τι έκανες, έκανες” θα σκεφτείς. Κι αν σου έλεγα πως με δέκα λεπτά yoga στην αμμουδιά θα καταφέρεις να αυξήσεις τις καύσεις του μεταβολισμού σου με το κολύμπι; Άσε που δεν θα σε ενοχλήσουν ξανά κράμπες και μυικοί πόνοι μέσα στο νερό.

Η yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη έχεις τις ασκήσεις yoga που θα σε ζεστάνουν πριν πέσεις στο νερό! Ακολούθησέ τες και όσο κολυμπάς θα ξέρεις πως καις πιο πολλές θερμίδες από τους γύρω σου.

“Οι παρακάτω θέσεις θα ζεστάνουν το σώμα και θα απελευθερώσουν τυχόν μπλοκαρίσματα στις αρθρώσεις, ώστε να απολαύσεις το μπάνιο χωρίς κράμπες και πιασίματα. Παράλληλα, θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό για γρηγορότερες καύσεις” σημειώνει η Ιωάννα.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Αρκεί να μάθεις τις ασκήσεις πριν πας παραλία ή να έχεις το τάμπλετ μαζί σου -και την πετσέτα σου.

– Ακολούθησε τις οδηγίες της yoga instructor και θα δεις πως οι ασκήσεις είναι εύκολες και απλές.

– Κάνε αυτό το σετ κάθε φορά που κατεβαίνεις στην παραλία και θα δεις πόσο πιο γεμάτη ενέργεια θα νιώθεις μετά το κολύμπι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε κάποιες ασκήσεις απαιτούνται εκτάσεις των χεριών και κυκλικές κινήσεις των ώμων που μπορεί να σου θυμίσουν το Λάμπρο Κωνσταντάρα στο “Κάτι κουρασμένα παλικάρια”! Αν αισθάνεσαι άβολα να τις κάνεις στην παραλία δύο επιλογές έχεις. Ή να κάνεις το πρόγραμμα στο δωμάτιό σου λίγο πριν ξεκινήσεις για τη θάλασσα ή να τις εκτελέσεις καθιστή στην πετσέτα σου!!

Μην ξεχνάς πως σε κάθε περίπτωση με μισή ώρα κολύμπι μπορείς να κάψεις μέχρι και 250 θερμίδες. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις όλα τα σπορ του καλοκαιριού και πόσες θερμίδες μπορεί να κάψει το σώμα σου με αυτά.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ… (μόλις πας στην παραλία)!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις…

ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΡΑΜΠΕΣ ΟΤΑΝ ΚΟΛΥΜΠΑΣ
Είσαι στη παραλία και απολαμβάνεις τη θάλασσα. Κολύμπι, ρακέτες, beach volley και ξαφνικά σε πιάνει κράμπα στη γάμπα ή τα δάκτυλα.

Τι φταίει; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, όμως ίσως η ενοχλητική κράμπα είναι αποτέλεσμα του καφέ, του αλκοόλ (no comment για το αλκοόλ και το κολύμπι μαζί). Προκαλούν ταχεία αποβολή νερού και δεν σταθεροποιούν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών.

Τι μπορείς αν κάνεις: Πιες φυσικό ανθρακούχο νερό. “Το όφελος θα είναι ταχεία πλήρωση των ηλεκτολυτών και σταθεροποίηση των ερεθισμάτων του νευρικού συστήματος. Δηλαδή τέρμα οι κράμπες!”

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερες άβολες καταστάσεις του καλοκαιριού και πως να τις αντιμετωπίσεις…

Read More

And More