Οι celebrities και το φαινόμενο γιο-γιο! Ποιες παίρνουν, χάνουν, ξαναπαίρνουν, ξαναχάνουν κιλά;

Είναι επιτυχημένες, έχουν τα φώτα της δημοσιότητας στραμένα συνεχώς επάνω τους! Τόσο, που η όποια ατέλεια μπαίνει στο μικροσκόπιο και γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε tabloid και lifestyle περιοδικά ανά τον κόσμο. Οι ατυχείς δημόσιες εμφανίσεις τους, η αδυναμία τους για το φαγητό και τα συχνά πυκνά σκαμπανεβάσματα στον αριθμό που αναγράφεται στη ζυγαριά τους αποδεικνύουν περίτρανα πως επώνυμη ή μη, μια γυναίκα παραμένει πάντα γυναίκα… με τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις αδυναμίες της.

Christina Aguilera, Jessica Simpson, Oprah Winfrey, Kelly Clarkson, Tyra Banks και Geri Halliwell σε ένα ντεφιλέ από εμφανίσεις που δείχνει πως ανήκουν στις γυναίκες εκείνες που ταλαιπωρούνται από το φαινόμενο γιο-γιο.

Τι είναι όμως το φαινόμενο γιο-γιο;

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η φωτογράφηση της λατίνας τραγουδίστριας Christina Aguilera, ανανεωμένης και πιο αδύνατης από ποτέ. Η νέα αδύνατη σιλουέτα της Xtina για το περιοδικό Maxim μας έκανε να ψάξουμε περισσότερο για το λεγόμενο φαινόμενο γιο-γιο. Ίσως σου συμβαίνει κι εσένα… προσπαθείς να χάσεις κιλά, τα καταφέρνεις, αλλά σύντομα παίρνεις πίσω το βάρος που έχασες.

Το φαινόμενο γιο-γιο είναι μια διαδικασία «ανακύκλωσης του σωματικού βάρους», που χαρακτηρίζει τις συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους, μέσα από την επαναλαμβανόμενη απώλεια και επανάκτησή του” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Κατερίνα Πέλκα.

Οι επώνυμες κυρίες στις οποίες παρατηρείται κάνουν το ίδιο λάθος με κάθε γυναίκα που αισθάνεται ανασφαλής με το σώμα της. Ακολουθούν συνέχεια δίαιτες, πολλές από τις οποίες μάλιστα είναι εξαντλητικές, με ελάχιστες θερμίδες και φυσικά χωρίς την επίβλεψη ειδικού. Άλλες φορές πάλι, κάποιος εμφανίζει το φαινόμενο γιο-γιο, επειδή απλά επιστρέφει στις διατροφικές του συνήθειες χωρίς να προσέχει τη διατροφή του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το φαινόμενο γιο-γιο δεν απευθύνεται σε εσένα που έχεις χάσει και πάρει πάλι πίσω ένα με δύο κιλά. Οι γυναίκες που επηρεάζονται από το φαινόμενο γιο-γιο μπορεί να παίρνουν και να χάνουν διαδοχικά, από 3-5 κιλά μέχρι και 10 ή και περισσότερα κιλά.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…
Και για να μην έχεις αμφιβολίες, δες και με τα μάτια σου τις αυξομειώσεις στο βάρος των celebrity περνώντας τα χρόνια. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ το φαινόμενο γιο-γιο σε κάθε μία από τις έξι διεθνείς star!

Νομίζεις πως υποφέρεις κι εσύ από το φαινόμενο γιο-γιο;
Βλέπεις τις φωτογραφίες των celebrity και σου θυμίζουν τον εαυτό σου τα τελευταία χρόνια; Η διαιτολόγος σου εξηγεί πότε πρέπει να ανησυχίσεις… “Η δίαιτα που μόλις τελέιωσες, ήταν λίγο σκληρή, αλλά είχε άμεσα αποτελέσματα. Έχασες πολλά κιλά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Μόλις όμως σκέφτηκες ότι πλέον μπορείς να φας κανονικά, τότε σε λιγότερο από 2 μήνες πήρες όλα τα κιλά που έχασες, ίσως και 1-2 παραπάνω” περιγράφει η Κλινική Διαιτολόγος Κατερίνα Πέλκα. “Συγκεκριμένα εκείνο που θα παρατηρήσεις αν σε ταλαιπωρεί το φαινόμενο γιο-γιο είναι πως την επόμενη φορά που θα ξανακάνεις δίαιτα θα αισθανθείς μεγαλύτερη δυσκολία να χάσεις τα περιττά κιλά” συμπλήρώνει.

Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για το φαινόμενο γιο-γιο κάνε “κλικ” εδώ

And More